Hardware wallet

Hardware wallet, wat is dat?

Hardware wallet bewaart je bitcoins veilig
Hardware wallet – Meest veilige bitcoin wallet

Een hardware wallet, ook wel bitcoin locker of bitcoin kluis genoemd, is de meest veilige bitcoin wallet. Een hardware wallet is een apparaatje dat via de USB poort of een ander soort verbinding op de computer aangesloten kanHardware Wallet worden en waarop je een bitcoin (of altcoin) wallet kan installeren. Op deze wallet kan je vervolgens veilig je bitcoins bewaren, maar ook verzenden of ontvangen. Een hardware wallet is net zo veilig als cold storage en zo gebruiksvriendelijk als een online wallet.

Op deze pagina komen de volgende onderwerpen aan bod:

De beste hardware wallets vergelijken
Bitcoins veilig bewaren
Waarom een hardware wallet?
Hoe werkt een hardware wallet?

Hardware wallets vergelijken

Wanneer je een bitcoin hardware wallet wil kopen, is het aan te raden goed na te gaan wat je er precies mee wil (veel transacties / opslaan als investering), hoe belangrijk beveiliging voor je is en hoeveel je er aan uit wil geven. Hieronder kan je de beste hardware wallets vergelijken en direct bestellen. Je bestelling zal door de fabrikant van de gekozen wallet verwerkt worden. Dit is veiliger dan bij een 3e partij kopen, omdat je dan een extra partij moet vertrouwen. Ze zijn verzegeld, maar je weet het nooit. We willen immers 100% veiligheid zo ver mogelijk benaderen.

Hardware Wallet

(Prijs)

Waardering 1 - 10

Gebruik 1 - 10

Veiligheid 1 - 10

Geschikt voor altcoins

Door ons getest

Betaalwijze

Trezor Wallet

(89 EUR)

9

8,5

9

Ja

Ja

Bitcoin, Master/Visa


Ledger Wallet

(69.60 EUR)

8.5

8

8,5

Ja

Ja

Bitcoin, PayPal, Master/Visa


Keepkey Wallet

(99 USD)

8

8

8,5

Ja

Nee

Bitcoin, PayPalBitcoins veilig bewaren

Een hardware wallet is een vorm van cold storage. Cold storage betekent dat je de toegang tot je wallet (private key) offline bewaard en alle online bestanden verwijderd. Er zijn verschillende andere vormen van cold storage, zoals een paper wallet, brain wallet of een wallet op een offline computer.

Er zijn in het verleden al vele bitcoins gestolen door een wallet op een online computer te hacken en de bitcoins naar een andere wallet over te schrijven. Door je bitcoins op een hardware wallet te bewaren, zorg je dat ze offline zijn (cold storage) en het niet mogelijk is jouw wallet te hacken. Een hardware wallet is dus een van de meest veilige manieren om je bitcoins te bewaren.

Waarom een hardware wallet?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen bitcoins en altcoins bezitten. Sommigen gebruiken ze om betalingen mee te doen en anderen als investering. In beide gevallen kan een bitcoin hardware wallet uitkomst bieden.

Wanneer je bitcoins gekocht hebt als investering en de prijs ook daadwerkelijk stijgt, zou het heel vervelend zijn wanneer ze gestolen werden. Bij het investeren in bitcoins is het aan te raden om voor ‘cold storage’ te kiezen, omdat je ze toch niet hoeft te verzenden voor een langere periode.

Wanneer je jouw bitcoins op een hardware wallet wil bewaren, zet je ze erop en bewaar je hem in een kluis of op een andere veilige en droge plaats, totdat de bitcoin prijs dusdanig is dat je ze (of een deel) wil verkopen. Dit kan heel eenvoudig door de hardware wallet in te pluggen, in te loggen en de bitcoins via een exchange te verkopen.

Wanneer je de bitcoins bezit en er ook transacties mee wil verrichten, heeft de hardware wallet helemaal veel voordelen ten opzichte van de andere vormen van cold storage, omdat je vanuit de offline situatie gemakkelijk in een beveiligde online omgeving komt, waar je de transacties uit kan voeren. Bij een hardware wallet zijn veiligheid, het grote voordeel van cold storage en het gebruiksgemak van een normale wallet dus gecombineerd.

Hoe werkt een hardware wallet?

Een hardware wallet werkt als een soort USB stick waarop een bitcoin wallet is geïnstalleerd. Het nadeel echter van een wallet op een normale memory stick plaatsen is dat je niet in een veilige omgeving transacties en updates kan verrichten.

De momenteel verkrijgbare hardware wallets bevatten behalve de opslag van de wallet, geavanceerde veiligheid toepassingen om in een online omgeving de bitcoins te beschermen. Hoe uitgebreid deze toepassingen zijn, is verschillend per merk en type. De meest veilige typen zijn ook het hoogst geprijsd. Voor je tot kopen van een hardware wallet over gaat is het is dus verstandig eerst goed te vergelijken en na te gaan wat je er precies mee wil doen.

In het algemeen moet je bij het configureren een pincode of een wachtwoord invoeren en de wallet seeds op het bijgeleverde kaartje schijven en zeer goed bewaren (met deze seeds kan je jouw wallet terug halen wanneer je de hardware wallet kwijt bent of wanneer deze kapot is). Vervolgens kan je de bitcoins naar je public adres (laten) sturen en klaar is kees!

Lees ook:

Wat is Bitcoin en wat zijn altcoins?

Wat zijn de gevaren van het bezit van Bitcoins en hoe dek je deze af?

Informatie over de Trezor wallet.

Informatie over de Ledger wallet.

Informatie over de Keepkey Wallet.

Ook voor Ether is er een hardware wallet

Bewaar je bitcoins veilig op een paper wallet

Hardware wallet
5 (99.4%) 67 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *