Ledger Wallet

Ledger Hardware wallet

De Ledger wallet is verkrijgbaar als een relatief goedkope en simpele hardware wallet. Er is ook een nieuw, zeer uitgebreid type verkrijgbaar. Er hoeven geen externe wallets te worden gebruikt, maar een wallet van LedgerHardware Wallet zelf. Ledger is ingesteld op bitcoins, maar op verschillende altcoins zoals onder andere Ethereum, Ripple en Dash. Deze worden ondersteund op zowel de Ledger Nano S als de Ledger Blue.

De volgende onderwerpen komen op deze pagina aan bod:
De producent van de Ledger wallet
Typen Ledger wallets
De Ledger ondersteund veel altcoins
Veiligheidsfuncties van de Ledger wallet
Betaalwijze en bezorging
Vergelijk en bestel hardware wallets

De producent van de Ledger wallet

Ledger is een jong bedrijf dat sinds begin 2015 hardware wallets ontwikkeld en verkoopt. Het bedrijf is gevestigd in Frankrijk, maar heeft distributie centra over heel de wereld. Hierdoor zijn ze in een korte tijd snel groot geworden en wereldwijd mee gaan doen.

Bestel Ledger Wallet

Typen Ledger Wallets

Ledger Nano S

De Ledger Nano S is een hardware wallet die naast bitcoin alle later genoemde altcoins ondersteund. De Ledger Nano S is meer geadvanceerd dan de inmiddels niet meer verkrijgbare Nano en HW.1. Er zijn meer beveiligingsfuncties. Op de Ledger Nano S kan je verschillende cryptocurrencies opslaan en meerdere adressen gebruiken met een en dezelfde hardware wallet. Verder kan je gemakkelijk je accounts van Dropbox, Github, Dashlane and Gmail autoriseren met FIDO® Universal Second Factor standard. De Ledger Nano S kost 69,60 EUR inclusief belasting.

Ledger Blue

De Ledger Blue is een geavanceerde lichtgewicht hardware wallet met touchscreen en super beveiliging. De ontwikkeling van deze hardware wallet heeft ruim 2 jaar geduurd en het resultaat mag er zijn. Je kan hem aansluiten via bluetooth of USB. Op de Ledger Blue is het buiten Bitcoin ook mogelijk om verschillende altcoins op te slaan.

Op dit moment kan je al de hieronder genoemde altcoins op deze hardware wallet opslaan. Het team is momenteel bezig ook ondersteuning Neo. De Ledger Blue werkt met zijn eigen wallet, maar ook sommige andere populaire wallets worden ondersteund.De Ledger Blue kost 274,80 Euro.

De Ledger ondersteund veel altcoins

Zowel de ledger Bleu als de Ledger Nano S is geschikt om een groot aantal altcoins op te slaan. De altcoins die ondersteund worden zijn Ark, Bitcoin Cash, Dash, Dodgecoin, Ethereum, Ethereum Classic, Expanse, Komodo, Litecoin, PIVX, PoSW, Ripple, Stratis, Ubiq, Vertcoin, Viacoin en Zcash. Omdat Ethereum ondersteund wordt kunnen ook alle ERC20 tokens (Tokens die op de Ethereum blockchain gebaseerd zijn) veilig opgeslagen worden.

Ook Neo kan met de Ledger beschermd worden, maar dit moet met een externe wallet gebeuren. HIER kan je lezen hoe dat moet.

Veiligheidsfuncties van de Ledger wallet

Ledger walletDe Ledger is ondanks zijn eenvoud een zeer veilige hardware wallet. Bij het installeren van de wallet, wordt de ‘recovery seed’ opgeschreven op een bijgeleverd kaartje waar ook de QR code al op staat om de wallet terug te halen bij verlies of wanneer hij kapot is. Ook een wachtwoord moet worden ingevoerd en wanneer deze 3 keer verkeerd ingevoerd wordt moet de wallet opnieuw opgehaald worden met de recovery seed.

Om een betaling te verrichten moet een code worden ingevoerd die ‘vertaald’ moet worden aan de hand van een bijgeleverde security card, waar bepaalde letters aan cijfers gelinkt zijn. Wanneer je fysieke diefstal of het kwijtraken van je hardware wallet als een belangrijk risico beschouwd is de Ledger een uitkomst, omdat je er door de lage prijs meerdere van kan kopen om zo je virtueel vermogen te spreiden over verschillende locaties.

Betaalwijze en bezorging

Bij Ledger kan betaald worden met Bitcoin, Visa/Mastercard en Paypall. Er zijn 3 verschillende manieren van bezorging, waarvan de snelste 2 – 3 dagen duurt en de langzaamste 1 – 2 weken. Hoe snellere bezorging je kiest, hoe hoger de kosten.

Bestel Ledger Wallet

Vergelijk de beste hardware wallets

 

Lees ook:

Hardware wallets uitgelegd en de beste vergeleken.

Bitcoins, altcoins en cryptografie.

Hoe zorg je voor een optimale veiligheid voor je bitcoins?

Alles over de Trezor hardware wallet.

Alles over de Keepkey wallet.

Bewaar ook je Ether veilig.

Hoe maak je paper wallets.

Ledger Wallet
4.9 (98.33%) 48 votes

6 gedachten over “Ledger Wallet”

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Ik zit met een vraag. Altcoins kunnen ook opgeslagen worden op ledger nano s, maar geldt dit voor alle altcoins? En hoeveel verschillende soorten coins kun je opslaan op 1 nano s bijvoorbeeld?
  Graag had ik wat meer informatie hierover.
  Alvast bedankt.

  Robert

  1. Je kan naast Bitcoin alle altcoins opslaan die de wallet (Ledger Nano S) ondersteund (Ethereum, Litecoin, Dodgecoin, Zcash, Dash, Stratis en Ripple) en zoveel als je wilt. Je kan binnen een hardware wallet voor al deze coins een aparte sub wallet aanmaken. Je kan al deze altcoins dus tegelijk veilig bewaren op een Ledger wallet.

 2. Ik wil de ledger nano bestellen.
  Maar ik heb zelf alleen een IPad en geen computer .
  Mijn vraag is kun de ledger nano gebruiken op je I pad

 3. Goededag,

  Ik ben op zoek naar een Hardware wallet voor alle altcoins en met name digibyte. Kunt u mij aangeven welke van de boven genoemde deze kan opslaan? Ik zie veel namen langs komen, maar mis digibytes.

  B.v.d.

 4. Ik ben op zoek naar een goede en degelijke wallet voor mijn crypto currency. Onder andere digibyte, dogecoin, artbyte, gulden, crown, NAVcoin, en Ripple.
  Standaard worden Ripple en dogecoin al ondersteund. Maar die andere kan ik deze ook gewoon op de legder nano s opslaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *