Paper Wallet

Paper wallet, bewaar je bitcoins offline

paper wallet
Bewaar je bitcoins veilig op papier

Een paper wallet is een bitcoin wallet op papier. Dit is naast de hardware wallet de veiligste manier om je bitcoins te bewaren. Bitcoins offline hardware walletbewaren is het veiligst, omdat eventuele hackers zo niet via het web bij jou wallet kunnen komen. De bitcoins kunnen zo dus alleen fysiek en niet meer online gestolen worden. Op deze pagina zullen we het volgende bespreken:

Wat is een paper wallet?
Hoe maak ik een paper wallet?
Paper wallet VS hardware wallet

Wat is een paper wallet?

Een paper wallet is een vorm van cold storage, dit betekent dat je de toegang tot je bitcoins offline bewaard. Een bitcoin wallet bestaat uit een ‘public key’ en een ‘private key’. De public key is het adres om bitcoins heen te sturen en de private key is de sleutel om de bitcoins mee te kunnen versturen. De public key mag iedereen dus zien, maar de private key moet strikt geheim blijven.

Het idee van een paper wallet is dat je jouw private key op papier zet en zorgt dat het online niet meer aanwezig is. Nu kan je bitcoins naar jouw adres sturen en via jouw public key kan je nog steeds in de blockchain zien wat jou saldo is. Je kan deze wallet in een kluis of een andere veilige plek bewaren. Wanneer je ze wil verkopen moet je een online wallet aanmaken en jou public key invoeren.

Hoe maak ik een paper wallet?

Een paper wallet maken kan op verschillende manieren. Je kan er online snel en gemakkelijk een aanmaken en hier je bitcoins heen sturen. Het probleem van een online aangemaakte  paper wallet is dat jou keys gestolen kunnen worden tijdens het aanmaken of printen. Je kan er ook een offline maken, maar hier heb je een speciaal apparaatje voor nodig.

Hoe maak ik online een paper wallet?

-Ga naar http://bitadress.org
-Beweeg je muis over de getallen tot de teller 100% aangeeft
-Je krijgt nu je wallet te zien met een public en private adres, print deze en bewaar zorgvuldig (je kan meerdere prints maken en ze op verschillende plekken bewaren)
-Stuur bitcoins naar je public adres en check je saldo op http://blockchain.info

Hoe maak ik offline een paper wallet?

-Bestel een piper wallet printer
-Print een wallet, deze is offline gegenereerd dus kan nooit gehackt zijn
-Bewaar je wallet zorgvuldig op een veilige plaats
-Zend bitcoins naar je public adres en check je saldo op http://blockchain.info

Paper wallet VS hardware wallet

Zowel een papieren wallet als een hardware wallet zijn super veilig. De keys van een paper wallet die online is gecreëerd kunnen bij het aanmaken gestolen zijn. Wanneer je jouw bitcoins echt veilig wil bewaren zal je dus voor een papieren wallet die offline is aangemaakt of een hardware wallet moeten kiezen.

Wanneer je de bitcoins als investering voor de lange termijn hebt is een paper wallet een goede optie. Je hoeft immers geen transacties te maken en je kan je investering uitbreiden door bitcoins naar je public adres te sturen terwijl je wallet veilig in de kluis ligt.

Wanneer je nu je winst wil pakken en de bitcoins wil verkopen, zal je eerst een online wallet aan moeten maken en je private key hier vanaf je papieren wallet moeten importeren. Dit is vrij veel werk, maar in het geval van een lange termijn investering eenmalig, dus niet zo’n groot probleem.

Een hardware wallet is beter wanneer je jouw bitcoins veilig wil bewaren, maar ook soms transacties wil kunnen doen. De hardware wallet is een soort barrière tussen de online omgeving op jouw computer en de hardware waar jouw keys op staan. Dit betekent dat je zelfs op een geïnfecteerde computer veilig transacties kan doen.

Vergelijk de beste hardware wallets, je hebt er al een vanaf 15 Euro!

Lees ook:

Bitcoin hardware wallets.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin en veiligheid.

De Trezor hardware wallet.

De Ledger wallet.

Bewaar je bitcoins op Keepkey.

Hardware wallet voor Ether.

Paper Wallet
5 (100%) 33 votes

3 gedachten over “Paper Wallet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *