Hardware wallet

Koop een hardware wallet om je bitcoins veilig te bewaren

Hardware wallet bewaart je bitcoins veilig
Hardware wallet – Meest veilige bitcoin wallet

Een hardware wallet, ook wel bitcoin locker of bitcoin kluis genoemd is de veiligste bitcoin wallet. Een hardware wallet is een apparaatje dat via de USB poort of een ander soort verbinding op de computer aangesloten kanHardware Wallet worden en waarop je een bitcoin (of altcoin) wallet kan installeren. Op deze wallet kan je vervolgens veilig je bitcoins bewaren, maar ook verzenden of ontvangen. Een hardware wallet is net zo veilig als andere vormen van cold storage en zo gebruiksvriendelijk als een online wallet.

Op deze pagina komen de volgende onderwerpen aan bod:

De beste hardware wallets vergelijken
Bitcoins veilig bewaren met een hardware wallet
Waarom zou je een hardware wallet bestellen?
Hoe werkt een hardware wallet?

De beste hardware wallets vergelijken

Wanneer je een hardware wallet wil kopen, is het aan te raden goed na te gaan wat je er precies mee wil. Wil je er alleen bitcoins mee opslaan of ook andere cryptocurrencies? Wil je er veel transacties mee doen of alleen investeren voor de lange termijn? Is veiligheid het belangrijkste of gebruiksgemak?

Hieronder kan je de beste hardware wallets vergelijken en direct bestellen. Je bestelling zal door de fabrikant van de gekozen wallet verwerkt worden. Dit is veiliger dan bij een tussenhandelaar kopen, omdat je dan een extra partij moet vertrouwen (Lees hier meer).  We willen immers 100% veiligheid zo ver mogelijk benaderen.

Hardware Wallet

(Prijs)

Waardering 1 - 10

Gebruik 1 - 10

Veiligheid 1 - 10

Geschikt voor altcoins

Door ons getest

Betaalwijze

Trezor Wallet

(89 EUR)

9

8,5

9

Ja

Ja

Bitcoin, Master/Visa


Ledger Wallet

(69.60 EUR)

8.5

8

8,5

Ja

Ja

Bitcoin, PayPal, Master/Visa


Keepkey Wallet

(99 USD)

8

8

8,5

Ja

Nee

Bitcoin, PayPalBitcoins veilig bewaren met een hardware wallet

Een hardware wallet is een vorm van cold storage. Cold storage betekent dat je de toegang tot je bitcoins (private key) offline bewaard en alle online bestanden verwijderd. Er zijn verschillende andere vormen van cold storage, zoals een paper wallet, brain wallet of een wallet op een offline computer.

Er zijn in het verleden al veel bitcoins gestolen doordat online wallets gehackt werden en de bitcoins naar een andere wallet verdwenen. Door je bitcoins op een hardware wallet te bewaren zorg je dat ze offline zijn (cold storage) en het dus niet mogelijk is jouw wallet te hacken. Een hardware wallet is een van de veiligste manieren om je bitcoins te bewaren en bovendien kan je ook nog super makkelijk transacties maken.

Waarom zou je een hardware wallet bestellen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen bitcoins en altcoins bezitten. Sommigen gebruiken ze om betalingen mee te doen en anderen als investering. In beide gevallen kan een hardware wallet uitkomst bieden.

Wanneer je bitcoins gekocht hebt als investering en de prijs ook daadwerkelijk stijgt, zou het heel vervelend zijn wanneer ze gestolen werden. Bij het investeren in bitcoins is het aan te raden om voor ‘cold storage’ te kiezen, omdat je ze toch niet hoeft te verzenden voor een langere periode.

Wanneer je jouw bitcoins op een hardware wallet wil bewaren, zet je ze erop en bewaar je hem in een kluis of op een andere veilige en droge plaats, totdat de bitcoin prijs dusdanig is dat je ze (of een deel) wil verkopen. Dit kan heel eenvoudig door de hardware wallet in te pluggen, in te loggen en de bitcoins via een exchange te verkopen.

Wanneer je bitcoins bezit en er ook transacties mee wil verrichten, heeft een hardware wallet helemaal veel voordelen ten opzichte van de andere vormen van cold storage. Dit omdat je vanuit de offline situatie gemakkelijk in een beveiligde online omgeving komt waar je de transacties uit kan voeren. Bij een hardware wallet zijn de veiligheid van cold storage en het gebruiksgemak van een online wallet dus gecombineerd.

Hoe werkt een hardware wallet?

Een hardware wallet is een extern apparaatje dat de transacties voor het Bitcoin netwerk in een offline omgeving ondertekent met de private key en dit bestandje vervolgens aan je online computer doorgeeft. Hierdoor kan de private key dus nooit gestolen worden door hackers omdat de private key offline blijft.

De momenteel verkrijgbare hardware wallets hebben verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van de bitcoins of andere cryptocurrencies te garanderen. Hoe uitgebreid deze maatregelen zijn is verschillend per merk en type. De best beveiligde typen zijn ook het hoogst geprijsd.

De hardware wallets beschreven op deze site ondersteunen behalve bitcoin ook verschillende altcoins, de altcoins die ondersteund worden is verschillend per type. Voor je tot kopen van een hardware wallet over gaat is het is dus verstandig eerst goed te vergelijken en na te gaan wat je er precies mee wil doen.

In het algemeen moet je bij het configureren een pincode of een wachtwoord invoeren en de wallet seeds op het bijgeleverde kaartje schijven en zeer goed bewaren (met deze seeds kan je jouw wallet terug halen wanneer je de hardware wallet kwijt bent of wanneer deze kapot is). Vervolgens kan je de bitcoins naar je public adres (laten) sturen en klaar is kees!

Lees ook:

Wat is Bitcoin en wat zijn altcoins?

Wat zijn de gevaren van het bezit van Bitcoins en hoe dek je deze af?

Informatie over de Trezor wallet.

Informatie over de Ledger wallet.

Informatie over de Keepkey Wallet.

Ook voor Ether is er een hardware wallet

Bewaar je bitcoins veilig op een paper wallet

Hardware wallet
5 (99.43%) 70 votes

19 gedachten over “Hardware wallet”

 1. Ik ben helemaal nieuw en begrijp nog niet het verschil tussen bijvoorbeeld Gatehub en een hardware wallet. Als ik bijvoorbeeld via Litebit ripple wil kopen dan moet ik een wallet adres intikken (Gatehub).
  Maar hoe werkt dat met een hardware wallet? MOet die dan aangesloten zijn op mijn computer om de ripples te ontvangen? Heeft zo’n hardware wallet een adres of zo?? Wellicht stomme vraag……

  1. Wanneer je een hardware wallet inplugt in je computer kan je een web wallet openen of een applicatie downloaden en openen (de hardware wallet gebruik je alleen om belangrijke acties beveiligd te bevestigen). Hierin kan je jouw adres vinden om je cryptocurrency heen te zenden. Het is trouwens altijd aan te raden het adres te knippen en plakken in plaats van over te typen, omdat je dan geen fouten kan maken (wanneer je een character verkeerd typt ben je jouw geld kwijt!).

  1. Ja, wanneer je jouw hardware wallet voor het eerst configureerd krijg je 24 woorden te zien die je op moet schrijven. Schrijf deze worden zorgvuldig op en bewaar ze op een veilige plaats, want hiermee kan je jouw wallet terughalen op een nieuwe hardware wallet wanneer de oude kapot of kwijt is. Zorg ook dat niemand anders deze woorden te zien krijgt!

  1. Sommige online wallets kan je met een hardware wallet beveiligen, maar gezien het feit dat de private keys van een online wallet in een onveilige omgeving zijn aangemaakt kan het zijn dat ze al doormiddel van mallware of keyloggers zijn gestolen. Het is dus veiliger om je crypto’s naar je hardware wallet te sturen via een transactie, maar dit kost je wel een transactie fee.

  2. Het beste is om ze naar je hardware wallet te sturen via een transactie, want dan worden ze toegevoegd op je adres (private key) dat nooit online is geweest.

  1. Er is momenteel geen hardware wallet die IOTA ondersteund. Je zou dus een online wallet moeten downloaden, een paper wallet maken of je IOTA op een exchange bewaren.

    1. Het is altijd aan te raden om uit de online wallets te kiezen die worden aangeraden op de officiële website van de betreffende coin.

  2. Op dit moment is er (nog) geen hardware wallet die IOTA ondersteund. Je opties zijn dus om ze op een exchange, paper wallet of online wallet te bewaren. Bij het kiezen van een online wallet kan je het beste naar de site van IOTA gaan en kijken welke wallets ze aanraden.

 2. Hoe zit het met exchange op een hardware wallet. Ik gebruik Nu Exodus Eden vanwege Ripple (XRP), maar mijn bedoeling is om met somigge munten te handelen. Sell high, buy low strategie die duidelijk zal zijn. Maar dan is wel van belang om exchangekosten te weten.

 3. Ik ben van plan een hardware wallet te kopen. Ik ben wel voornamelijk geïnteresseerd in altcoins.
  Wat als ik nu een wallet koop en binnen 6 maanden zijn er nieuwe ( nu nog niet aangeboden ) altcoins die ik wil kopen.
  Moet je dan elke keer op zoek naar een nieuwe wallet die de nieuwe coins ondersteunt ? Of kan je de wallet “upgraden” ?
  Wat als ik nieuwe wallet moet kopen ( op zich geen probleem) – kan je de inhoud gemakkelijk versturen van de oude naar de nieuwe wallet ?
  Bedankt !

  1. De Ledger hardware wallet ondersteund momenteel de meeste altcoins. Wanneer een nieuwe altcoin wordt toegevoegd hoef je bij Ledger alleen maar de applicatie te downloaden om de nieuwe altcoin op te kunnen slaan. Wanneer je een Trezor hebt hoef je alleen de nieuwe firmware te downloaden. Je hoeft dus NIET te wachten tot de hardware wallet ondersteuning heeft toegevoegd. Wanneer je een altcoin wil kopen die nog niet door de hardware wallet ondersteund wordt kan je tijdelijk een online wallet, paper wallet of exchange gebruiken (ken wel de risico’s en gebruik bij een exchange altijd 2FA). Wanneer ondersteuning later wordt toegevoegd kan je de coins via een transactie naar je hardware wallet sturen.

 4. Ik heb Guldens en wil uiteraard hier een hardware wallet voor gebruiken die deze ondersteund.
  Tot nu toe heb ik nog niet gezien dat er ook idd een hardware wallet geschikt is voor de Gulden.
  Klopt dit of heb ik mijn huiswerk misschien niet goed gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *