abra app

Koop aandelen met Bitcoin – De Abra app heeft de potentie om de financiële wereld op zijn kop te zetten!

Abra is een mobiele applicatie waarmee het mogelijk is om zowel crypto valuta’s als fiat te verhandelen met Bitcoin. Sinds deze week kan je bovendien ook in aandelen en ETF’s handelen met deze app.

Op termijn kunnen alle bestaande liquide assets worden toegevoegd. Dit betekent dat Bitcoin niet alleen de potentie heeft om zijn plaats binnen de goud en geld markt te veroveren, maar ook in de rest van financiële markten!

Door de slimme constructie hoeft Abra niet aan AML en KYC wetten te voldoen. Elke wereldburger heeft nu dus gemakkelijk toegang tot de financiële markten. Met alleen je naam en telefoon nummer kan je in 30 crypto valuta’s, 50 fiat valuta’s, 29 aandelen en 32 ETF’s handelen.

In de toekomst zullen nog veel meer assets worden toegevoegd. Dit maakt bankieren voor iedereen toegankelijk en maakt de monetaire soevereiniteit van Bitcoin ook mogelijk in de financiële markten! Met de knop hieronder kan je de app downloaden:

download Abra app

*Als je de app via ons download krijg je 1.5% cash terug voor alle assets die je koopt totdat je 25 USD hebt teruggehad.

Wat is de Abra App?

De Abra App is een non-custodial wallet. Dit betekent dat je zelf jouw private keys bezit en dus een backupseed moet aanmaken bij het instellen van de App. Bewaar deze backupseed goed, hiermee kan je jouw assets terughalen wanneer er iets met de App of met je telefoon gebeurd. 

Abra kan je niet helpen wanneer je de backup seed kwijt bent. Jouw assets staan namelijk in de Bitcoin blockchain geregistreerd en niet bij Abra. De private key is echt de enige manier om eigendom van de assets te claimen. 

Hoe worden assets in de Abra App gecreëerd?

Wanneer je in de Abra app een asset koopt wordt een multisignature smartcontract geopend waarbij je de bitcoins die het asset op dat moment waard is inzet. Wanneer je het later weer verkoopt, wordt het aantal bitcoins dat het asset op dat moment waard is op jouw adres uitbetaald. 

Je hebt dus niet de echte assets in bezit, maar de exacte waarde ervan in de vorm van bitcoins. Hiervan bezit je zelf de private key. Het aantal bitcoins zal altijd exact hetzelfde waard zijn als de echte assets.

Wanneer de prijs van jouw investering stijgt ten opzichte van bitcoin krijg je meer bitcoins in je wallet en bij een daling minder. Dit gebeurd overigens allemaal op de achtergrond. In de app worden gewoon de assets die je gekocht hebt weergegeven. 

Als je meer bitcoins krijgt na een prijsstijging, waar komen ze dan vandaan? 

Stel je voor dat je één bitcoin in de app hebt en je koopt er dollars voor. Op het moment van de koop kost een bitcoin 8.000 dollar. De bitcoin wordt in het smartcontract vastgezet en jij ziet 8.000 dollars in de interface van de app. 

Je hebt eigenlijk een long positie op het USD/BTC paar geopend en zal van het smartcontract meer bitcoins in je adres krijgen wanneer de dollar stijgt ten opzichte van bitcoin. Abra neemt altijd de tegenovergestelde trade in hetzelfde multisignature contract en gaat dus short op het USD/BTC paar met één bitcoin. Om hun eigen risico af te dekken gaat de tradingdesk van Abra tegelijk ook long USD/BTC in de reguliere markt.

Wanneer de bitcoin prijs met tien procent daalt zal je 1.1 bitcoin in de app krijgen als je de dollars weer inwisselt voor bitcoins (of de weergave van een ander asset ter waarde van 1.1 bitcoin als je wat anders koopt voor deze dollars). Abra krijgt nu maar 0.9 bitcoin terug. Omdat ze op de reguliere markt 0.1 bitcoin winst hebben gemaakt met hun long positie hebben ze precies gelijk gespeeld. 

Wanneer de bitcoin prijs met tien procent stijgt zal je maar ongeveer 0.9 bitcoin terug krijgen. Abra zal 1.1 verdienen in de tegenovergestelde trade maar tegelijkertijd ook 0.1 verliezen in de trade op de reguliere markt. Abra zal dus nooit geld winnen of verliezen, omdat ze de tegenovergestelde trade aangaan en deze hedgen op de reguliere markt. Ze kunnen de uitvoering van het smartcontract dus altijd garanderen.

Zijn assets die je in de Abra app koopt dan nep?

De app maakt de synthetische assets doormiddel van smartcontracten die ervoor zorgen dat je precies zoveel bitcoins in je wallet krijgt als de assets waard zijn. Toch worden de assets niet zoals bij fractioneel bankieren uit het niets gecreëerd. Het effect op het vraag en aanbod mechanisme in de markt is precies hetzelfde als wanneer je ze bij een normale broker zou kopen. 

Wanneer je bijvoorbeeld een Apple aandeel koopt moet Abra als hedge op de tegenovergestelde trade ook een Apple aandeel kopen op de reguliere markt. De vraag en dus de prijs van Apple aandelen zal dus stijgen door de aankoop die jij in de Abra app gedaan heb. Deze aankoop wordt namelijk gespiegeld in de reguliere markt.

Abra zal de vraag naar bitcoins gigantisch doen stijgen wanneer ze succesvol zijn

Omdat alle assets die Abra gebruikers bezitten uit echte bitcoins bestaan, zal de vraag naar bitcoins enorm toenemen wanneer deze app of een concurrent die dezelfde constructie gebruikt erin slaagt groot te worden. Voor elke dollar aan waarde in de app moet er een dollar aan bitcoins gekocht worden. De vraag naar bitcoins zal dus paralel aan de waarde van de de som van alle assets die bij Abra uitstaan toenemen. 

De aandelenmarkt in de VS is vandaag de dag ongeveer 30 triljoen waard. Wanneer applicaties zoals Abra 1 procent van de aandelen markt kunnen veroveren zal het 300 biljoen aan de waarde van Bitcoin toevoegen. Dan hebben we het nog niet eens over valuta’s, obligaties en altcoins. Bitcoin is nu 125 biljoen waard, dus het potentieel is echt gigantisch. Stel je voor dat dit de nieuwe standaard in de financiële wereld wordt en dat 90% van alle assets zo verhandeld gaan worden!

De innovatie van Abra is revolutionair

Bij reguliere financiële applicaties heb je toegang tot een centrale database waar jouw assets geregistreerd staan. Je geeft de assets dan in beheer bij een 3e partij. Bij Abra heb je de assets letterlijk in je eigen smartphone en Abra kan hier niet bij. Zelfs als Abra verdwijnt kan je de bitcoins die de waarde van je portfolio vertegenwoordigen terughalen. Dit heeft gigantische implementaties:

Buiten het bereik van financiële wetgeving

Omdat Abra geen cent van zijn klanten in beheer houdt, valt de app helemaal buiten de financiële wetgevingen. Er hoeven dus geen KYC en AML formulieren ingevuld te worden en je hebt geen ID of inschrijvingsadres nodig om van de financiële producten gebruik te kunnen maken. 

Dit maakt het niet alleen super gemakkelijk, het heeft letterlijk de potentie om de wereld te veranderen. Het creëert een alternatief financieel systeem dat voor het eerst in honderden jaren kan concurreren met de bancaire monopolie die door het vergunning systeem van de overheid al die tijd in stand werd gehouden. 

Miljarden mensen kunnen in de financiële wereld betrokken worden

Ongeveer 30% van de wereldbevolking heeft geen toegang tot het bancaire systeem. Een nog groter deel maar heel beperkt. Dit komt meestal omdat ze geen identiteitskaart of officieel adres hebben en daarom niet aan de KYC en AML eisen kunnen voldoen.

Deze wetten maken het voor deze mensen simpelweg onmogelijk om in de wereldeconomie mee te doen. De kans om aan de armoede te ontsnappen word ze hiermee ontnomen. 

Abra maakt het voor deze mensen mogelijk van de financieel faciliteiten gebruik te maken met alleen een smartphone en een telefoon nummer. Bovendien kunnen fracties van een aandeel gekocht worden, waardoor de drempel voor de armen veel lager ligt. Letterlijk biljoenen mensen hebben nu dus de kans om met de financiële wereld te verbinden en uit de armoede te ontsnappen!

Mensen in falende economieën kunnen hun vermogen beschermen

Valuta in tientallen landen rond de wereld hebben last van hoge inflatie of hyper inflatie. Mensen zien het vermogen dat over meerdere generaties is opgebouwd als sneeuw voor de zon verdwijnen. De betreffende overheden maken het vaak onmogelijk om het spaargeld het land uit te krijgen en trekken de bevolking dus mee onder met het zinkende schip.

Bitcoin heeft voor velen in bijvoorbeeld Venezuela als een goede uitvlucht gediend. Ondanks de crash in prijs van 80% in 2018 deed Bitcoin het erg goed tegenover de Bolivar. Toch is het nog steeds pijnlijk om 80% van je vermogen te zien verdampen wanneer je precies in het begin van de berenmarkt naar Bitcoin vlucht.

Met Abra kunnen ze in deze moeilijke tijden een portfolio maken met stabiele fiat valuta zoals de US dollar en de Zwitserse frank gecombineerd met bijvoorbeeld stabiele dividend aandelen. Ook kunnen ze binnen de Abra app directe betalingen aan elkaar maken om de handel op gang te houden.

Geen risico op diefstal van persoonsgegevens

Ook in de ontwikkelde landen heeft de afwezigheid van financiële wetten een groot voordeel: Het is niet alleen gemakkelijk dat je jouw gegevens niet op hoeft te geven, ze kunnen bovendien ook niet gestolen worden. Gebruikersinformatie wordt op grote schaal gestolen en verkocht en komt vaak op het dark web terecht.

Dit kan in het geval van financiële informatie tot zeer gevaarlijke incidenten leiden. Wat denk je dat er kan gebeuren wanneer het bekend wordt bij criminelen dat jij zeer vermogend bent? Met Abra hoef je bijna niets op te geven en alles wat je niet opgeeft kan ook niet gestolen worden!

Je geniet van monetaire soevereiniteit zoals met Bitcoin

Omdat je de waarde van je portfolio in de vorm van echte bitcoins in je eigen wallet hebt ben je totaal onafhankelijk van andere partijen en hoef je Abra niet te vertrouwen. Wanneer Abra faalt kan het zijn dat de smartcontracten de door jou gekozen assets niet meer volgen, maar de bitcoins staan gewoon in jouw wallet en daar heb je zelf de private key van. 

Nadat de smartcontracten zijn afgelopen kan je dus zelf beslissen wat je met jouw bitcoins doet. Ook kan je met Abra je aandelen, fiat valuta’s en obligaties net als bitcoins in cold storage bewaren. Laten we hopen dat Abra binnenkort hardware wallet ondersteuning toevoegt. Dan kan je namelijk je gehele investeringsportfolio inclusief aandelen en obligaties veilig op een hardware wallet opslaan!

Aandelen op je hardware wallet, dat zou gaaf zijn toch? Wij hebben het alvast gevraagd:

abra hardware wallet

Wat zijn de risico’s van de Abra app?

De Abra app is revolutionair en kan zowel voor individuele gebruikers als voor de mensheid als geheel gigantische vooruitgang brengen. Toch zijn er een paar risico’s om rekening mee te houden. Wanneer je de risico’s kent zal je zelf aanvoelen of je je comfortabel voelt bij het gebruik van de app. Begin met kleine bedragen en wanneer het vertrouwen groeit kan je het uitbreiden. De risico’s zijn namelijk puur theoretisch en tot nu toe is alles goed verlopen.

De Abra app is een hot wallet

De Abra app is een hot wallet. Dit betekent dat hackers jouw assets kunnen stelen wanneer ze erin slagen om je telefoon te hacken. Dit risico is net zo groot als bij een normale mobile wallet. Net als bij een normale wallet is cold storage mogelijk. Het zou hellemaal mooi zijn als ondersteuning voor hardware wallets wordt toegevoegd.

Nieuwe technologie met kort track record

Abra is een pionier op het gebied van synthetische assets op het Bitcoin netwerk. Alles is dus nieuw, zowel de mensen als de technologie. In theorie werkt alles prachtig, maar een bevestiging in de praktijk kan alleen voor volledig vertrouwen zorgen.

Abra is pas een paar jaar oud, dus heeft simpelweg nog niet veel tijd gehad om hun competentie te bewijzen. Wel heeft Abra de berenmarkt waarbij de bitcoin prijs met maar liefst 80% crashte zonder kleerscheuren doorstaan. Zowel Abra als de klanten hebben hierbij geen cent verloren. 

We weten niet hoe betrouwbaar het orakel is

Je beschikt zelf over de private keys van je asset, maar je bent wel afhankelijk van het orakel van Abra om de prijzen te bepalen. Wanneer iemand erin slaagt om het orakel te manipuleren kan hij zorgen dat het smartcontract te weinig bitcoins uitbetaald wanneer je een asset verkoopt. Het is op dit moment moeilijk te zeggen hoe betrouwbaar het orakel is. Elke dag dat het goed werkt zal het vertrouwen hierin toenemen.

Je moet in het voortbestaan van Bitcoin geloven

Een sterke daling in de Bitcoin prijs is dus geen probleem voor Abra, maar wanneer Bitcoin faalt en de prijs in een korte tijd naar nul gaat is dit wel een probleem. Om Abra te gebruiken moet je dus vertrouwen hebben in de toekomst van het Bitcoin netwerk. Een langzaam falen zou minder erg zijn, Abra kan dan naar een andere blockchain verhuizen.

Transactie fees mogen niet te hoog worden

De smartcontracten worden gesetteld op de blockchain en daar moet een fee voor betaald worden. In 2017 liepen de fees flink op en Abra moest deze fees aan de klanten doorberekenen om winstgevend te blijven. Je moet je dus bewust zijn dat wanneer de fees weer extreem hoog worden, het ook duurder wordt om de Abra app te gebruiken.

Om zich in te dekken tegen hoge fees heeft Abra naast Bitcoin ook Litecoin als basis currency toegevoegd. Dit betekent dat smartcontracten ook in het veel goedkopere Litecoin kunnen settelen. Ook zal naar het Lightning netwerk gekeken worden. Waarschijnlijk zal Abra een deel van de setteling in de toekomst buiten de blockchain kunnen doen om kosten te besparen. 

Wetgeving kan veranderen

Abra voldoet momenteel perfect aan alle wetten, maar dat neemt niet weg dat het een bedreiging is voor de status quo. Wanneer Abra serieus met het reguliere financiële systeem gaat concurreren zouden wetgevers de wetten aan kunnen passen om bijvoorbeeld de hedge trade onmogelijk te maken. Toch heeft Abra de mogelijkheid om naar een andere jurisdictie te vertrekken. Het zal dus waarschijnlijk op een kat-en muisspel uitlopen.

Conclusie:

Abra is een indrukwekkende applicatie die het potentieel heeft de financiële wereld op zijn kop te zetten en de bitcoin prijs een flinke boost te geven. Wanneer succesvol zullen financiële services voor iedereen toegankelijk worden en zullen overheden gedwongen worden hun doorgeslagen bemoeienis te beperken. 

Dit zal een groot deel van de wereldbevolking dezelfde kansen geven als die wij in het westen nu hebben en een extra kans bieden om aan de armoede te ontsnappen. Ook zullen we met zijn allen onze monetaire soevereiniteit op kunnen eisen en zelf onze assets kunnen bewaren. Hierdoor zal een groot deel van de fraude in het financiële systeem onmogelijk worden gemaakt.

Uiteraard zijn er risico’s, maar zoals we hebben gezien komen deze risico’s vooral voort uit het feit dat Abra met een splinternieuwe technologie werkt. Hoe langer de app goed functioneert, hoe minder waarschijnlijk het is dat één van de hierboven beschreven problemen zich voor zal doen. 

Begin te testen met kleine bedragen en wanneer het vertrouwen groeit kan het vermogen op de app meegroeien. Hopelijk kunnen we onze assets op de Abra app binnenkort beschermen met een hardware wallet. Aandelen, ETF’s en fiat valuta’s op een hardware wallet zou echt gaaf zijn. Download de app hieronder:

download Abra app

*Als je de app via ons download krijg je 1.5% cash terug voor alle assets die je koopt totdat je 25 USD hebt teruggehad.

hardware wallet nieuws
Geef ons een fooi met Lightning!

4.6/5 - (23 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!