abra app hardware wallet

Fiat, aandelen en ETF’s op een hardware wallet – Zou het niet geweldig zijn als er hardware wallet support was voor de Abra App?

We hebben recentelijk al een artikel gewijd aan de Abra App, omdat de architectuur van deze app ronduit geniaal is. Abra is een mobile applicatie waarmee je fiat-en crypto valuta’s, ETF’s en aandelen kan kopen met bitcoin. Deze assets zijn synthetisch en gebaseerd op Bitcoin. Je kan ze dus ook op dezelfde manier als bitcoins opslaan. Hoe dit precies werkt kan je lezen in ons vorige artikel over Abra

Omdat de assets van Abra op dezelfde manier opgeslagen kunnen worden als bitcoins, zou hardware wallet ondersteuning deze app nog veel interessanter maken. Toen wij hierover aan het nadenken waren, beseften we dat dit ook voor de hardware wallet fabrikant een gigantische win zou zijn. Een samenwerking van Abra met bijvoorbeeld Trezor zou een zeer interessant product tot gevolg kunnen hebben. 

Wij hebben ze hier op Twitter op attent gemaakt. Wij willen jullie vragen om DEZE TWEET te delen of een like te geven om de boodschap kracht bij te zetten.

download Abra app

*Als je de app via ons download krijg je 1.5% cash terug voor alle assets die je koopt totdat je 25 USD hebt teruggehad.

Het grootste probleem van de Abra App is dat het een hot wallet is

De Abra App maakt het mogelijk om assets die je normaal alleen bij een 3e partij kan stallen helemaal in eigen beheer te houden. Hierdoor hoef je geen KYC en AML formulieren in te vullen en hoef je niet aan allerlei eisen te voldoen. Bovendien hoef je niemand te vertrouwen met je zuur verdiende vermogen. Dit komt echter ook met een groot nadeel:

Bij het instellen van de Abra App maak je zelf een private key aan in de vorm van 12 woorden. Wanneer je deze key kwijt raakt of wanneer het gestolen wordt ben je al je assets kwijt. Omdat de key net als bij een normaal bitcoin adres alleen bij jouw bekend is, is er in dat geval niets wat Abra voor je kan doen. 

De private key wordt aangemaakt en gebruikt in een online omgeving. Wanneer hackers in jouw telefoon inbreken kunnen ze dus al je assets stelen. Hierdoor is het op dit moment niet aan te raden om je hele vermogen in deze app te beleggen. Een richtlijn is dat je niet meer in een hot wallet moet houden dan in een normale portemonnee. Bij verlies of diefstal moet het bedrag dat je kwijt bent dusdanig zijn je je zonder al te veel moeite over de tegenslag heen kan zetten.

Het grootste commentaar op Trezor is dat ze zich de laatste tijd teveel op altcoins richten.

Trezor is de eerste hardware wallet ooit en was altijd de eerste keus voor bitcoin maximalisten. Waar Trezor werd gezien als de veilige bitcoin wallet was Ledger degene die ondersteuning voor steeds meer altcoins implementeerde.

In het laatste jaar heeft Trezor ook steeds meer altcoins toegevoegd en daar is niet iedereen blij mee. Velen denken dat deze kosten en moeite beter aan een nog betere beveiliging voor bitcoin besteed had kunnen worden. Bovendien neemt het aanvalsoppervlak toe met elke altcoin die wordt toegevoegd en moeten er steeds updates uitgevoerd worden. Hierbij is het risico dat je de seeds opnieuw moet invoeren aanwezig en kan daarbij kan er van alles fout gaan. 

Het is echter goed te begrijpen dat Trezor niet uit wilde missen op de altcoin hype van 2017. Bedrijven zijn er immers om zoveel mogelijk winst te maken. Toch zijn veel bitcoiners bang dat Trezor een tweede Ledger wordt wanneer het de focus op bitcoin verliest. Op lange termijn zou dit de reputatie van Trezor kunnen schaden.

Een samenwerking tussen Abra en Trezor zou goed zijn voor beide

abra app

De hierboven beschreven problemen zouden gemakkelijk opgelost kunnen worden wanneer Abra en Trezor een samenwerkingsverband aangaan. Wanneer je Abra in combinatie met de Trezor kan gebruiken kan je de private keys in een beveiligde omgeving aanmaken en gebruiken. 

Dit betekent dat het risico om gehackt te worden vrijwel uitgesloten is en veel grotere hoeveelheden assets veilig opgeslagen kunnen worden. Waar je eerst met een gerust hart maar een paar honderd Euro op de app op zal durven slaan, zou je je dan met een portfolio van tienduizend of zelfs honderd duizend Euro nog geen zorgen hoeven te maken. 

Ook Trezor zou een flinke stap vooruit kunnen maken: Waar nu een hoop geld en moeite in het toevoegen van nieuwe altcoins wordt gestopt zal Trezor zich dan volledig op de beveiliging van bitcoins kunnen richten. Deze focus zou Trezor waarschijnlijk op een voorsprong brengen ten opzichte van de concurrentie, zonder de markt voor altcoins helemaal op te hoeven geven.

Elke altcoin die Abra toevoegt zal ook op de Trezor gehouden kunnen worden. Het nadeel is alleen dat deze coins niet direct naar en van de Trezor verstuurd kunnen worden, omdat ze synthetisch zijn. Gezien altcoins vooral voor speculatie gehouden worden is dit echter niet zo’n groot probleem.

Trezor kan zich dus puur op Bitcoin richten, terwijl je binnen de hardware wallet behalve bitcoins ook in altcoins, fiat valuta’s, aandelen en ETF’s kan handelen. Op dit moment kan je binnen de Trezor al in altcoins handelen, maar soms wordt een KYC / AML verzoek getriggert en moet je al je gegevens opgeven om de aankoop door te laten gaan. Met Abra zal dit niet gebeuren.

Conclusie:

Stel je voor dat je zonder ook maar één formulier in te vullen een portfolio van bitcoin, altcoins, fiat, aandelen en ETF’s kan samenstellen waar je helemaal zelf over beschikt omdat je ze zelf veilig op een hardware wallet opslaat. Je hoeft geen broker of bank te vertrouwen en kan zonder toestemming geld of assets naar andere Abra gebruikers sturen. Bovendien kan je onder dezelfde voorwaarden bitcoins versturen!

Dit kan mogelijk worden gemaakt wanneer hardware wallet ondersteuning in de Abra App wordt geïmplementeerd. Wij hebben er in een tweet om gevraagd. HIER kan je de tweet vinden. Deel of like de tweet om de kans te vergroten dat deze implementatie prioriteit krijgt!

download Abra app

*Als je de app via ons download krijg je 1.5% cash terug voor alle assets die je koopt totdat je 25 USD hebt teruggehad.

hardware wallet nieuws
Geef ons een fooi met Lightning!

4.6/5 - (24 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!