Menu Sluiten

Account beveiligen met een hardware wallet

account beveiliging
Beveilig Je Online Account Met Een Hardware Wallet

Een online account beveiligen is moeilijk. Wachtwoorden kunnen gebruteforced (speciale computers proberen alle mogelijkheden) worden of worden gestolen door malware. Met het ontstaan van Bitcoin werden mensen ineens zelf verantwoordelijk voor het beveiligen van hun
data (Bitcoin is ook data). Hieruit is een gigantische innovatie ontstaan op het gebied van digitale beveiliging voor de normale man: ‘De hardware wallet’ .

Een hardware wallet voor het beschermen van data
Beveilig je WordPress websites met een hardware wallet
Encrypt data of wachtwoorden met een hardware wallet
Beveilig je Gmail en Dropbox account met een hardware wallet
Koop direct een Trezor, de beste hardware wallet om je account te beveiligen

Een hardware wallet voor het beschermen van data

Een hardware wallet is oorspronkelijk ontworpen om bitcoins en later andere cryptocurrencies te beveiligen. De tweede generatie hardware wallets zijn echter ook geschikt om accounts, websites en andere persoonlijke data te beschermen. Er zijn personen en bedrijven die gigantische bedragen in Bitcoin op hun hardware wallet bewaren. Bij typen die op deze site besproken worden is nog nooit gestolen.

Dit betekent dat het beschermen van een account doormiddel van een hardware wallet een bijna zekere garantie geeft dat je account nooit gehackt zal worden. De hoeveelheid Bitcoins die op deze manier bewaard worden stijgt snel, dus de ‘beloning’ voor een hacker om een manier te vinden om in te breken neemt steeds toe. Doordat de ontwikkeling van de hardware wallets open source is, zal elke poging om het systeem te breken worden gecounterd door een grote groep slimme programmeurs die wereldwijd aan het project werken.

De beveiliging van deze apparaten neemt dus met de dag toe en wordt continu getest. Door het open source karakter wordt zoveel talent bij elkaar gebracht, dit zou voor een individueel bedrijf onmogelijk zijn. Dit betekent dat hardware wallets het beveiligingsniveau van bedrijven en banken snel zullen overstijgen (als dat niet al gebeurd is).
Wanneer je dus waardevolle of kritieke data op een account bewaard, bestel een hardware wallet en gebruik deze om super veilig in te loggen.

Beveilig je WordPress website met een hardware wallet

WordPress is veel gebruikt om websites in te bouwen. Veel van deze websites verdienen een vermogen en moeten dus goed beschermd worden. Websites kunnen gehackt worden door internet criminelen of door de concurrent om je uit te schakelen.

Een wachtwoord kan altijd gekraakt worden, zelfs als het een super sterk wachtwoord is. Het nadeel van een super sterk wachtwoord is dat het moeilijk te onthouden is. Nu is het ook mogelijk om je WordPress website te beveiligen door de plugin te downloaden en met een hardware wallet te configureren. Dit kan op dit moment met de Trezor.

koop een trezor

Encrypt data of wachtwoorden met een hardware wallet

Wanneer je wachtwoorden hebt die toegang geven tot gevoelige informatie, kan een hardware wallet deze wachtwoorden veilig voor je bewaren. De wachtwoorden worden door encryptie voor onbevoegde personen onleesbaar gemaakt en vervolgens opgeslagen in de cloud. Wanneer je een van deze wachtwoorden nodig hebt, kan je hem met je hardware wallet direct ophalen. Wachtwoorden beschermen kan momenteel met de Trezor

Beveilig je Gmail en Dropbox account met een hardware wallet

Op Gmail accounts wordt regelmatig ingebroken en Dropbox is ook niet veilig genoeg om zeer gevoelige informatie op te slaan. Met een hardware wallet kunnen deze services beide zeer goed beveiligd worden. Je kan aanvullend op een normaal wachtwoord super veilig met je hardware wallet inloggen. Hiervoor wordt 2 Factor Authentication gebruikt.

Het voordeel van 2FA van een hardware wallet ten opzichte van andere methoden is dat je inlog code niet online verzonden wordt en dus niet door hakkers onderschept kan worden. Ook Dashlane, Google drive en GitLab kunnen momenteel beveiligd worden met een hardware wallet. De Trezor is momenteel de enige hardware wallet waar dit mee kan.

koop een trezor

Account Beveiligen
4.8 (95.43%) 35 vote[s]