Bestel een onvernietigbare Cryptosteel bij je Ledger

Ledger heeft nu ook een Cryptosteel

Sinds kort kan je de backup seeds van je Ledger wallet vereeuwigen op de Cryptosteel. Op de Trezor was het al mogelijk om je recovery seeds op een onvernietigbaar, brandvast en roestvrij plaatje te bewaren, zo nu ook op de Ledger. Op dit moment is dit product van Ledger alleen verkrijgbaar als een totaal pakket van 2 Ledger Nano S hardware wallets en een Cryptosteel. Dit is geen slechte deal gezien ze verder overal uitverkocht zijn.

Wat is een Cryptosteel?

Een Cryptosteel is een roestvrij stalen plaat waarin de 24 woorden van de recovery seed vastgelegd kunnen worden. Hij is hittebestendig, waterbestendig en shockproof, dus jou backup zal alle mogelijke rampen overleven.

De recovery seed is een private key die door de wallet via encryptie is omgezet in 12 tot 24 woorden (24 bij de hardware wallets). Wanneer de wallet kwijt is of niet meer werkt kan de wallet worden teruggehaald door deze woorden in te voeren. Met deze seed kan je dus altijd bij je bitcoins (en andere cryptocurrencies).

De Cryptosteel beschermd dus tegen extreme factoren, maar je moet nog wel zorgen dat niemand hem in handen krijgt. Je moet hem dus wel in een kluis of op een andere veilige plaats bewaren!

Waarom een Cryptosteel?

De recovery seeds zijn een zeer belangrijk onderdeel bij het veilig bewaren van cryptocurrencies. Wanneer je ze op papier bewaard zullen ze over een (hele) lange periode vervagen, maar kunnen ze ook door bepaalde omstandigheden zoals brand of een overstroming vernietigd worden.

Ook kan je een Cryptosteel op extremere manieren verbergen. Zo zou je hem kunnen begraven of inmetselen. Een papieren backup zal dit niet overleven. Het verbeterd de veiligheid van je cryptocurrencies dus niet alleen door de kans op het kwijtraken van je backup te verkleinen, maar ook om de mogelijkheden om ze te verbergen uit te breiden!

De Cryptosteel is nu verkrijgbaar samen met 2 Ledger Nano S hardware wallets voor maar 199 Euro!

[maxbutton id=”5″ ]

4.9/5 - (33 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!