Bitcoin ban China niet het einde

Bitcoin ban in China komt hard aan, maar de fundamentals zijn nog zeer goed

De bitcoin prijs heeft een harde klap gekregen nadat bekend werd dat China zijn bitcoin exchanges gaat sluiten. De prijs bereikte een dieptepunt van wel 40% onder de laatste top en kwam daarna weer wat terug. De markten zijn duidelijk in paniek, maar dit kan wel eens overdreven zijn, want het gaat nog steeds super goed met Bitcoin en dit is nou eenmaal een bijkomstigheid van het grote succes. Daarnaast is het nog niet bekend of de sluiting permanent is. het is goed mogelijk dat ze onder strengere regelgeving weer open gaan.

Bitcoin is niet meer zo afhankelijk van China als voorheen
Behalve in China zijn de ontwikkelingen wereldwijd zeer positief
Bewaar je private keys zelf!
Koop de beste hardware wallet

Bitcoin is niet meer zo afhankelijk van China als voorheen

China was de laatste jaren de belangrijkste markt voor bitcoin. Op gegeven moment was China zelfs verantwoordelijk voor 90% van het handelsvolume. Het laatste jaar is het landschap flink aan het veranderen en komt nog maar 15% van het handelsvolume uit China.

Vooral in Japan en Zuid Korea is de handel flink toegenomen. Een ban in China beperkt de handel in bitcoin dus maar in beperkte mate, bovendien zal een deel van de chinezen waarschijnlijk een andere manier verzinnen om toch nog bitcoins te kunnen kopen.

Behalve in China zijn de ontwikkelingen wereldwijd zeer positief

Voordat China met het slechte nieuws naar buiten kwam ging het super goed met Bitcoin. Professionele beleggers en zelfs overheden begonnen in bitcoin te investeren. Dit is nog steeds zo en kan de marktkapitalisatie gemakkelijk verveelvoudigen, dus ook de prijs!

Ook is de Segwit update net gedaan en hierdoor zullen transacties op het bitcoin netwerk sneller en goedkoper worden. Ook kan het netwerk uitgebreid worden met verschillende lagen om bijvoorbeeld smart contracten en micro transacties op het Bitcoin netwerk mogelijk te maken. Het lijkt er op dat niemand deze positieve aspecten ziet in een periode van paniek. Een bekend gezegde onder beleggers luid:

Koop als er bloed door de straten stroomt……….

Bewaar je private keys zelf!

Wanneer je bitcoins koopt, is het belangrijk je private keys zelf te bewaren. Wanneer je jouw bitcoins op een exchange laat staan, loop je het risico ze kwijt te raken door fouten van de exchange, een hack of verandering van beleid in het land waar de exchange gelokaliseerd is. De gemakkelijkste en veiligste manier om je bitcoins op te slaan is met een hardware wallet.

5/5 - (29 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!