Bitcoin ETF Afgewezen

De lang verwachte Bitcoin ETF is afgewezen door de SEC

bitcoin etf
Bitcoin ETF

De SEC heeft vandaag besloten dat de Bitcoin ETF van de Winklevoss twins niet door mag gaan. Deze beslissing is genomen omdat het te fraude gevoelig zou zijn. Het opzetten van de Bitcoin ETF zou het voor investeerders gemakkelijker maken in bitcoin te investeren. Ze kunnen dan met een muisklik een positie openen bij hun reguliere broker.

Verder zou een ETF de reputatie van bitcoin verbeteren, het zou een soort acceptatie door de financiële wereld betekenen. Hierdoor was de verwachting dat de bitcoin prijs bij een goedkeuring door het dak zou gaan. Na de afkeuring maakte de prijs dus ook een vrije val. Goed koopmoment?

De afkeuring van de Bitcoin ETF heeft ook positieve kanten

Het feit dat de ETF is afgekeurd heeft op korte termijn een negatief effect op de bitcoin prijs. Op lange termijn kan het echter een goede zaak zijn. Het ontstaan van verschillende ETF’s op Wallstreet zou ervoor kunnen zorgen dat er doormiddel van ‘fractional reserve ‘ op een onnatuurlijke manier aan de strikt vastgelegde supply van nieuwe bitcoins getornd gaat worden.

Dit gebeurd wanneer er financiële producten ontstaan die zijn gebaseerd op bitcoin, die maar voor een deel gebacked worden door echte bitcoins. De bitcoin prijs is van zichzelf 100% gebaseerd op vraag en aanbod. Met de opkomst van financiële producten neemt de kans op manipulatie sterk toe. Dit kan ervoor zorgen dat de prijs door de grote banken op een onnatuurlijke wijze laag wordt gehouden.

Ook zorgt de afwijzing van de ETF ervoor dat investeerders gebruik zullen moeten maken van de huidige methoden om bitcoins op te slaan. Dit zorgt ervoor dat de Bitcoin gemeenschap sterker gedwongen wordt om applicaties te ontwikkelen om opslag en gebruik gemakkelijker en veiliger te maken.

Je kan zonder ETF gemakkelijk en veilig in bitcoin investeren

Dat de ETF nu niet doorgaat zegt niets over het potentieel van Bitcoin. Bitcoin is nog steeds het enige echt goed beveiligde netwerk dat gebaseerd is op blockchain. In de internet bubbel en de crisis van 2008 is gebleken dat alle financiële instanties in de USA elkaar de hand boven het hoofd houden. De banken zien Bitcoin als een serieuze bedreiging en willen het dus zo klein mogelijk houden. De vraag is of de beslissing van de SEC wel echt objectief is geweest.

Wanneer je in Bitcoin wil investeren is dit gemakkelijk en veilig te doen door een hardware wallet te bestellen (al vanaf 15 Euro) Vervolgens kan je via een exchange met Ideal of credit cart de bitcoins kopen. Een bitcoin is opdeelbaar in 100 miljoen eenheden, dus je kan ook voor een klein bedrag kopen. Wanneer je nu op de dip koopt ben je alle institutionele investeerders voor en is het potentieel dus enorm!

 

5/5 - (24 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!