Bitcoin Prijs All Time High

Bitcoin prijs ‘all time high’! hoe ver kan de prijsstijging gaan en wat kan het in de weg staan?

bitcoin all time high
Bitcoin Heeft Een Nieuwe All Time High Neergezet!

Gisteren is de bitcoin prijs door de 1300 USD heen gebroken en heeft daarmee een nieuw prijsrecord gezet. De bitcoin prijs was al flink aan het stijgen, tot het sentiment omsloeg door de afwijzing van de Bitcoin ETF en de angst voor een hardfork. Ondertussen bleef er goed nieuws komen, zoals de legalisatie van Bitcoin door Japan, India, en Rusland en tekenen van meer adoptie.

Omdat Bitcoin Unlimited (BU, de groep die de hardfork wil doorvoeren) gevaarlijk hard groeide, werd dit goede nieuws overschaduwd door angst. De laatste weken is BU flink aan het verliezen door verschillende schandalen (Asic Boost, miners backlog, bugs in the software). Hierdoor wordt de hardfork minder waarschijnlijk. Dit heeft een directe prijsstijging tot gevolg.

Bitcoin is momenteel op een kritiek punt. De cryptocurrency begint op meerdere vlakken mainstream te gaan. Bitcoin begint ook een serieuze bedreiging te vormen voor de gevestigde orde, zoals banken en andere financiële instellingen. Dit betekent dat het netwerk harder aangevallen zal worden (in onze ogen is BU ook een aanval op het Bitcoin netwerk). Er zijn op dit moment dus serieuze bedreigingen, maar wanneer deze bedreigingen overwonnen worden en Bitcoin mainstream gaat is het opwaarts potentieel gigantisch!

Hoe hoog kan de bitcoin prijs gaan?
Het grootste risico voor Bitcoin
Oplossingen voor mining centralisatie
Wat gebeurd er bij een hardfork met de bitcoins op mijn hardware wallet?
Vergelijk de beste hardware wallets

Hoe hoog kan de bitcoin prijs gaan?

Bitcoin is een asset waarbij de toevoer van nieuwe tokens in de toekomst al bekend is. Dit is uniek. Het brengt de mogelijkheid een theoretische prijs te berekenen bij een bepaald percentage dat Bitcoin in gaat nemen van een bepaalde asset class.

Dit kan gedaan worden door in te schatten hoeveel procent van een bepaalde toepassing Bitcoin zal gaan gebruiken. Vervolgens dit percentage van de totale marktkapitalisatie van deze toepassing te nemen en te kijken hoe vaak de huidige 21 biljoen van Bitcoin hierin past. Zoveel keer moet de prijs dan over de kop om aan de vraag te voldoen. Wanneer je het heel precies wil doen kan je ook nog het aantal bitcoins wat nu op de markt is delen door de hoeveelheid in het jaar van de voorspelling en dit maal de eerder berekende prijs.

Goud is een store of value en Bitcoin begint deze functie ook steeds meer te vervullen. Laten we zeggen dat 10 % van het vermogen dat in goud geïnvesteerd is in Bitcoin stroomt. De markt kapitalisatie van goud is 7 triljoen. 10 % van 7 triljoen is 700 biljoen. 700 biljoen delen door 21 biljoen is ongeveer 33. De Bitcoin prijs moet dus ongeveer 33 keer over de kop om aan de vraag te voldoen wanneer 10 % van het in goud belegde vermogen in Bitcoin stroomt!

Dit is alleen maar het goud. Bitcoin heeft de potentie ook een deel van de vastgoedmarkt, aandelenmarkt, obligatiemarkt, grondstoffenmarkt, forexmarkt en remittance markt in te nemen. Voorspellingen voor de bitcoin prijs van 10.000 tot zelfs een miljoen per bitcoin klinken gestoord of scammy, maar het is toch echt wel mogelijk wanneer bitcoin mainstream gaat. Wanneer iemand 5 jaar geleden toen een bitcoin minder dan 1 USD was had gezegd dat de prijs naar de 1000 USD kan, was hij waarschijnlijk ook voor gek verklaard.

Ook is Bitcoin op het punt waar twee revolutionaire technologieën geïmplementeerd gaan worden. In Juni wordt de lancering van Rootstock (RSK) verwacht. Dit is een side chain van Bitcoin waar smart contracten op mogelijk zullen zijn. Dezelfde smartcontracten die nu op Ethereum draaien zijn dan ook op het Bitcoin netwerk mogelijk. Waarschijnlijk zal RSK goedkoper, sneller en veiliger zijn. Ook micro betalingen zijn hier mogelijk.

Ook is Segwit al aangeboden aan de mijners, maar BU probeert het tegen te gaan. 95% van de mijners moeten het geïmplementeerd hebben voordat het geactiveerd wordt. Toch is het de verwachting dat het uiteindelijk wel geactiveerd gaat worden. Gebruikers kunnen de mijners dwingen via een UASF (User Activated Soft Fork). De mijners zullen dit waarschijnlijk proberen te voorkomen door het toch te implementeren.

Segwit sorteert de transacties in een blok anders, zodat er ongeveer 2 keer zoveel capaciteit ontstaat en de beveiliging van het netwerk verbeterd. Nog belangrijker is dat Segwit een basis is waar 2e layers bovenop de Bitcoin blockchain gebouwd kunnen worden. De meest bekende 2e layer is Lightning Network, waardoor betalingskanalen kunnen worden gecreëerd en miljarden realtime transacties per blok mogelijk zullen zijn. Dit tegen een te verwaarlozen transactie fee.

Het grootste risico voor Bitcoin: ‘Mining centralisatie’

De toekomst voor Bitcoin kan zeer goed zijn, maar de risico’s zijn momenteel ook groter dan ooit. Na de opkomst van BU heeft de Bitcoin prijs harde klappen gekregen door de angst voor een hardfork. De kans op een hardfork wordt steeds kleiner, maar de grootste Chinese mijner Jihan Wu, die BU steunt, is nog steeds een bedreiging voor het Bitcoin netwerk.

Behalve dat Jihan Wu een mijnpool bezit die ongeveer 15% van de totale hashing power representeert, is hij ook eigenaar van Bitmain, de grootste producent van mining hardware met een marktaandeel van wel 70%. Deze centralisatie van mining power is ongewenst. Jihan Wu heeft al laten zien dat hij geen goede intenties heeft. Of hij wil zijn eigen zakken vullen ten koste van het netwerk of hij werkt voor de PBoC.

Een paar weken geleden kwam naar buiten dat Bitmain een Chinees patent heeft op een technologie die in mining hardware gebruikt kan worden en ongeveer 20% voordeel oplevert. Deze technologie wordt Asic Boost genoemd en zal door de upgrade met Segwit teniet worden gedaan. Dit verklaard waarom Jihan BU steunt en alles in zijn werk stelt om Segwit te voorkomen. Elk jaar dat hij kan mijnen met dit voordeel levert hem 100 miljoen op!

Deze week kwam een ander schandaal naar buiten. De mijn apparatuur van Bitmain bevat een ‘backlog’ waardoor bepaalde informatie naar de producent wordt gestuurd. Belangrijker is dat Bitmain de apparatuur op afstand stil kan zetten. Bitmain zegt dat dit is gedaan om gestolen apparatuur uit te schakelen en te lokaliseren. Veel mensen zijn bang dat Jihan het wil gebruiken om na een eventuele hardfork de concurrerende mijners te uit te schakelen. Op deze manier zou hij bijna 70% van de totale hashing power stil kunnen leggen!

Oplossingen voor mining centralisatie

Gelukkig ziet de Bitcoin community steeds meer in dat BU niet het beste met Bitcoin voor heeft en verliezen ze momenteel aan steun, nodes en hashpower. Ook kan de economische meerderheid die bestaat uit gebruikers, platforms en exchanges een UASF implementeren die ervoor zorgt dat gemijnde bitcoins die geen Segwit code bevatten zich op een bepaalde datum afsplitsen en waardeloos worden. Zo zullen de vijandige mijners niets meer verdienen en worden ze gedwongen op de Segwit chain te gaan mijnen.

Op de lange termijn zal de mining power meer gaan decentraliseren, omdat de chips een steeds langere levensduur hebben en snelle verscheping vanaf China steeds minder voordeel oplevert. Ook kan de legalisatie in India en Rusland ervoor zorgen dat daar veel mining plaats gaat vinden. De energie prijzen en het klimaat (in India in de bergen) zijn er zeer geschikt voor.

Wat gebeurd er bij een hardfork met de bitcoins op een hardware wallet?

Bij een hardfork besluiten 2 groepen in het Bitcoin netwerk verschillende versies software te gebruiken die elkaar niet ondersteunen. Hierdoor zullen er 2 verschillende blockchains ontstaan. De meerderheid van de exchanges heeft al aangegeven dat de blockchain van core (de groep die Segwit heeft gecreëerd) als BTC genoteerd gaat worden en die van BU als BTU.

Het is niet bekend of een van de twee blockchains zal sterven, omdat alle activiteit naar de meest populaire verplaatst, of dat ze beide blijven bestaan. Jihan Wu heeft al aangegeven een deel van zijn hash power te willen gebruiken om de core chain te vernietigen. Core kan dit blokkeren door de manier waarop gemijnd wordt te veranderen (Proof Of Work change). Dit wordt echter als een ‘nucleaire’ optie gezien.

Wanneer beide chains blijven bestaan, zal de private key en je saldo in beide chains hetzelfde blijven. Je hebt dus hetzelfde wallet adres en saldo in zowel BTC als BTU. Wanneer je jouw bitcoins op een van de hier beschreven hardware wallets hebt staan (Trezor, Ledger of Keepkey), zal de hardware wallet fabrikant via een update ondersteuning geven voor de coins waar vraag naar is (wanneer BTC en BTU beide populair zijn, zal je ze beide op je hardware wallet kunnen houden). Wanneer dit niet het geval is kan je altijd je private key exporteren naar een andere wallet die wel de coin van je keuze ondersteund.

Nu de prijs van bitcoin de vorige all time high is overstegen en dit misschien nog maar het begin is, is het extra belangrijk om je bitcoins goed tegen diefstal te beveiligen en een hardware wallet leent zich daar perfect voor. Ook wanneer een hardfork zich voor zou doen, wat gelukkig steeds minder waarschijnlijk wordt, is een hardware wallet een van de veiligste manieren om deze periode door te komen. Zorg in ieder geval dat ze dan niet op een exchange staan!

5/5 - (37 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!