Bitcoin prijs stijgt!

De bitcoin prijs stijgt, het wordt nu steeds belangrijker je bitcoins goed te beveiligen!

bitcoin prijs
Nu de bitcoin prijs stijgt wordt beveiliging belangrijker

De bitcoin prijs is al weer een tijd aan het stijgen en de vooruitzichten zijn nog steeds goed. Wanneer de waarde van Bitcoin toeneemt wordt het voor dieven en hackers steeds aantrekkelijker om jouw bitcoins te stelen. Je moet er toch niet aan denken dat juist nu je bitcoins meer waard zijn, ze gestolen worden?

 

 

Het Bitcoin netwerk beveiligt zichzelf
Hoe kan je jouw eigen bitcoins beveiligen?
Bepaal zelf je risico profiel
Vergelijk en koop een hardware wallet

Het Bitcoin netwerk beveiligt zichzelf

Satoshi Nakamoto heeft het Bitcoin netwerk perfect ontworpen. Het is geprogrammeerd zodat bij een stijgende bitcoin prijs de beveiliging mee stijgt en visa versa. Wanneer de bitcoin prijs stijgt zal de marge voor mijners toenemen. Door de grotere marges zullen meer partijen gaan mijnen en is het netwerk dus beter beveiligd.

Door dit zelfregulerend beveiliging systeem is het voor hackers zo goed als onmogelijk het Bitcoin netwerk zelf te kraken. Hackers zullen dus op zoek gaan naar de bitcoins van individuen en online platforms. Een recent voorbeeld hiervan is de Bitfinex hack, maar er worden ook regelmatig bitcoins van individuele personen gestolen. Het is dus vooral na de recente prijsstijging zaak om je bitcoins goed te beveiligen!

Hoe kan je jouw eigen bitcoins beveiligen?

Het grootste risico waar bitcoins aan blootgesteld worden is online diefstal. Wanneer hackers je bitcoin wallet weten te kraken kunnen ze de bitcoins naar een ander adres sturen en ben je ze kwijt. Dit kan voorkomen worden door op online wallets of exchanges niet te grote bedragen te bewaren en het grootste deel van je bitcoins in cold storage te houden.

Cold storage betekent dat je de ‘privat key’ van je bitcoin wallet offline bewaard, zodat hackers er niet bij kunnen. De bekendste vorm van cold storage is een paper wallet of hardware wallet. Het voordeel van een hardware wallet is dat je toch nog in staat bent om veilig transacties te maken.

Bepaal zelf je risico profiel

Uiteraard brengt cold storage ook nadelen met zich mee. Zo kan je niet direct over jouw bitcoins op een paper wallet beschikken. Ook moet je om rendement op bitcoins te maken het risico nemen om ze op een online platform te stallen. Momenteel is het rendement op uitgeleende bitcoins gemiddeld 12%. Wanneer je dus 2/3 in cold storage houdt kan je toch nog een rendement van 4% halen. Dit is nog steeds veel beter dan bij de bank!

5/5 - (25 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!