Menu Sluiten

Bitcoin Private hardfork van Zclassic

Zclassic wil een hardfork genaamd Bitcoin Private gaan lanceren

Zclassic is een fork van Zcash zonder waar de fee voor de ontwerpers is uitgehaald. Zclassic is nu van plan om een hardfork op Bitcoin te lanceren. Bij deze hardfork zullen de databases van Zclassic en Bitcoin gecombineerd worden en de technologie van Zclassic worden toegevoegd.

bitcoin private
Zclassic forkt naar Bitcoin Private

Hierdoor zullen houders van zowel Bitcoin als Zclassic hetzelfde aantal Bitcoin Private ontvangen als het saldo dat ze op het moment van de fork hebben. Het aantal coins op de markt neemt dus wel flink toe, maar waarschijnlijk zal het effect voor de prijs toch positief uitpakken door de positieve gevolgen.

Wat is Zclassic?
Wat is Bitcoin Private
Is de Bitcoin Private hardfork interessant?
Investeren in Zclassic of Bitcoin Private
Bitcoin Private hardware wallet
Koop een hardware wallet

Wat is Zclassic?

Zcash is ongeveer een jaar geleden gelanceerd als een cryptocurrency dat is gebaseerd op de code van Bitcoin en door het toevoegen van ‘zero knowlege proof’ extra gefocust is op privacy. De coin was zeer populair omdat er een zeer gewaardeerd team aan gewerkt had en Zcash de beste privacy op de markt heeft. Toch was er ook veel commentaar omdat 20% van de beloning voor mijners naar de ontwerpers gaat.

Als reactie op deze veel te hoge beloning werd een hardfork gelanceerd waaruit Zclassic ontstond. Zclassic is een kopie van Zcash waar deze beloning uit is gehaald. Mijners krijgen dus eerlijk hun deel wanneer ze Zclassic mijnen.

Wat is Bitcoin Private

Omdat zowel de Bitcoin Cash als de Bitcoin Gold hardfork een succes waren en een hoop aandacht naar zich toe trokken waardoor er veel nieuwe programmeurs zich aanboden is Zclassic van plan een nieuwe cryptocurrency te creëren. Deze nieuwe cryptocurrency zal ontstaan door van Bitcoin af te forken en zowel alle Bitcoin als Zclassic eigenaren hetzelfde saldo in Bitcoin Private te geven.

Is de Bitcoin Private hardfork interessant?

Deze hardfork kon wel eens heel interessant worden omdat het de eerste keer is dat een bestaande altcoin zich omhoog werkt door een hardfork op Bitcoin te lanceren. Wanneer dit een succes is kan het goed zijn dat het een hype wordt waarvan beide coins profiteren.

De vraag naar Bitcoin kan hierdoor wel eens flink toenemen omdat houders regelmatig gratis coins zullen ontvangen. Ook de betreffende altcoin zal profiteren omdat bijna alle hardforks van Bitcoin direct in de top 10 van marktkapitalisatie terecht kwamen!

Daarnaast is privacy momenteel hot bij cryptocurrencies. Het is te verwachten dat sommige overheden strenger beleid tegenover Bitcoin gaan voeren na de extreme opmars van 2017. Dus is het goed mogelijk dat 2018 het jaar van de privacy coins gaat worden. Wanneer Bclassic door deze hardfork de grootste privacy coin wordt, kan het wel eens het meeste van deze hype gaan profiteren.

Investeren in Zclassic of Bitcoin Private

Zclassic heeft momenteel een marktkapitalisatie van 52 miljoen dollar, dit is zeer klein vergeleken met de biljoenen die de andere hardforks momenteel vertegenwoordigen. Dit betekent dat de prijs in het geval van een succes waarschijnlijk explosief zal stijgen.

Zo kan je van de Bitcoin Private fork profiteren

Er zijn momenteel twee manieren om hiervan te profiteren. Het meeste koerswinst kan behaald worden door Zclassic te kopen. Wanneer de hardfork doorgaat en succesvol is zal de prijs waarschijnlijk door het plafond schieten.

Toch is dit ook de meest risico volle manier omdat de fork nog niet helemaal zeker is en een succes niet gegarandeerd. Omdat de prijs na het uitkomen van het nieuws al een paar keer over de kop is gegaan, zal de prijs wanneer het niet door gaat of geen succes is waarschijnlijk flink crashen.

Het opwaarts potentieel van Zclassic is hoog

De prijs van Zclassic is momenteel ongeveer 26 dollar en er zijn er rond de 1.8 miljoen op de markt. Daarbij zullen er 16.7 miljoen coins van Bitcoin aan toe worden gevoegd, dus na de fork zijn er ongeveer 18.5 Bitcoin Private op de markt.

Met de huidige prijs zal de marktkapitalisatie dus 18.5 miljoen x 26 = 481 miljoen zijn. 1% van de Bitcoin market kapitalisatie is 2,7 miljard, dus om 1% van Bitcoin waard te worden moet de prijs al meer dan 5 keer over de kop. Als je bedenkt dat Bitcoin Gold met 2% op de markt kwam en Bitcoin Cash zelfs met 8% is er een flinke koerswinst mogelijk bij een succesvolle lancering!

Momenteel kan je Zclassic op Bittrex en Cryptopia kopen. Bij Bittrex kunnen momenteel geen nieuwe accounts geopend worden (wegens drukte), dus Cryptopia is de enige exchange waar je momenteel Zclassic kan kopen wanneer je nog geen account hebt.

GA NAAR CRYPTOPIA

Veilig maar lager potentieel door bitcoins te bezitten

Een andere manier is door bitcoin te bezitten. Voor elke BTC zal je ook een Bitcoin Private ontvangen. Omdat de prijs van Bitcoin Private waarschijnlijk maar een fractie van de bitcoin prijs zal zal zijn is de winst beperkt, maar er is ook haast geen risico.

Verder kan dit op lange termijn veel opleveren, bij een succes zullen waarschijnlijk veel andere altcoins het voorbeeld van Zclassic volgen en hiervoor zal je ook de gratis coins ontvangen. Daarnaast heb je ook nog recht op alle normale hardforks die al gepland staan!

Bitcoin Private hardware wallet

Wanneer je zeker wil zijn de Bitcoin Private te kunnen claimen is het aan te raden je bitcoins voor de fork op een hardware wallet zoals de Ledger of Trezor te zetten. Wanneer de hardfork een succes is zullen deze fabrikanten waarschijnlijk heel gemakkelijk ondersteuning voor de fork implementeren omdat Zcash al ondersteund wordt en Bprivate kwa code bijna identiek is. Wanneer dit het geval is zal je na een bepaalde tijd automatisch een Bitcoin Private wallet krijgen wanneer je een update uitvoert!

2 Comments

 1. BTCPRIVATE

  “Wanneer je zeker wil zijn de Bitcoin Private te kunnen claimen is het aan te raden je bitcoins voor de fork op een hardware wallet zoals de Ledger of Trezor te zetten. ”

  –> Bedoelen jullie dat ik nu de Zclassis/Bitcoins die ik heb allemaal op mijn LEDGER NANO S moet zetten om deze Bitcoin Private te ontvangen of na de hardfork pas?
  Ik maak gebruik van een online exchange momenteel maar bezit een Ledger.

  Grt J

  • admin

   De situatie is iets ingewikkelder: Zclassic wordt nog niet ondersteund op de Ledger en de Trezor, maar er is een kans dat ze het voor de fork gaan ondersteunen en de hoofdprogrammeur van Zclassic heeft al op Twitter aangegeven dat Ledger het gaat ondersteunen, maar ik heb van Ledger zelf nog niets gezien / gehoord. Het staat ook nog niet op de roadmap van Ledger.

   Verder heeft ook nog geen enkele exchange aangegeven de fork te gaan ondersteunen, terwijl het wel de verwachting is dat sommigen dit zullen doen. Waarschijnlijk wachten de exchanges (en misschien ook de hardware wallet fabrikanten) met de bekendmaking totdat de fork datum bekend is.

   Wanneer de hardfork een succes is, is het te verwachten dat Ledger en Trezor het mogelijk maken Bitcoin Classic intern te claimen voor de bitcoins die je op het moment van de fork op je hardware wallet had staan, maar het is niet zeker. Hoe groter het succes hoe groter de kans. Wanneer de fork niet wordt ondersteund kan je de Bitcoin Private (wanneer je BTC op een hardware wallet had staan) altijd claimen door je private key te exporteren (je bezit je eigen keys met een hardware wallet), maar dit is gecompliceerd en brengt je andere crypto’s ook uit cold storage omdat je jouw private key online gaat gebruiken en niet intern in me hardware wallet houd.

   Conclusie:
   Op een hardware wallet weet je zeker dat je jouw Bitcoin Private kan claimen, maar of het veilig en gemakkelijk kan is afwachten, hoe groter het succes hoe groter de kans. Het zal zeker even duren na de fork.

   Of je Zclassic op een hardware wallet op kan slaan voor de fork is afwachten, misschien dat dit nog voor de fork bekend word. Nu kan het nog niet.

   Wanneer bepaalde exchanges aangeven dat ze de fork ondersteunen kan je ze daar opslaan tijdens de fork, uiteraard is het risico op een exchange groter maar het grote voordeel is dat je altijd direct kan handelen.

   Op dit moment is er al een online wallet voor Zclassic, wanneer je die gebruikt weet je zeker dat je gemakkelijk je Bitcoin private kan claimen door dezelfde private key in de Bprivate wallet in te voeren. Uiteraard is het risico om gehackt te worden wel groter. Gebruik alleen de online wallet van de officiële Bitcoin Private website!

   Je kan je coins natuurlijk ook spreiden over de verschillende mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *