Bitcoin VS Bcash (Bitcoin Cash)

Is Bitcoin of Bitcoin Cash (BCH) de echte Bitcoin?

Bitcoin Cash is in augustus 2017 van Bitcoin afgescheiden via een hardfork. Omdat Bitcoin steeds populairder werd raakte het netwerk overbelast en

bitcoin vs bitcoin cash
Bitcoin VS Bitcoin Cash (Bcash)

werden transacties duurder en niet altijd meer binnen 10 minuten verwerkt. Twee oplossingen voor dit probleem werden aangedragen, maar de Bitcoin gemeenschap kon het niet unaniem eens worden welke door te voeren. De originele Bitcoin volgt het pad van het bouwen van extra lagen bovenop de Bitcoin blockchain en Bitcoin cash vergrootte de blokken van de blockchain via een hardfork.

Wat is de echte Bitcoin?
Verschil tussen Bitcoin en Bcash
Voordelen van Bitcoin
Voordelen van Bcash
Conclusie
De meest vertrouwde hardware wallets

Wat is de echte Bitcoin?

Op 1 augustus vond de update van Bitcoin plaats waar Segwit werd geïmplementeerd. Segwit is een update die behalve veel andere verbeteringen bij volledige adoptie de transactiecapaciteit ongeveer zal verdubbelen en het bouwen van extra lagen op de Bitcoin blockchain mogelijk maakt. De meest bekende is het Lightning Network waarmee uiteindelijk bijna gratis en instant betalingen buiten de blockchain gemaakt kunnen worden.

Een deel van de gemeenschap was het hier niet mee eens dus lanceerden ze een hardfork op dezelfde dag, 1 augustus. Omdat dit behalve het ontbreken van Segwit, grotere blokruimte en de EDA (Emergency Difficulty Adjustment) een kopie van Bitcoin was kregen alle bezitters van Bitcoin hetzelfde aantal Bitcoin Cash. Bitcoin Cash was toen met ongeveer 5% van de prijs nog niet zo populair.

Bitcoin Cash begon als een vriendelijke fork, wat betekent dat ze van te voren al van plan waren een altcoin te creëren en niet probeerden Bitcoin over te nemen zoals Segwit 2x later wel van plan was. Toch werd Bitcoin Cash later gebruikt in een poging om de Bitcoin naam en de mijners te stelen via een aanval waar de slecht functionerende EDA gebruikt werd.

Deze week vond een andere aanval plaats waardoor de gehele cryptocurrency markt crashte. Omdat sommigen nieuwe gebruikers proberen wijs te maken dat Bitcoin Cash de echte Bitcoin is zullen we vanaf nu de minder verwarrende naam Bcash gebruiken.

Verschil tussen Bitcoin en Bcash

Bitcoin is de originele Bitcoin en het core team dat daar aan werkt will de blokken zo lang mogelijk dezelfde maat houden en zich eerst focussen op het efficiënter gebruiken van de blokruimte doormiddel van Segwit en later Schnor Signatures en het ontwikkelen van extra lagen zodat specifiekere transacties buiten de blockchain afgehandeld kunnen worden.

Op deze manier blijft de beveiliging op het hoogste niveau en zal een sterk fundament ontstaan van HODLers die BTC houden als een store of value of digitaal goud. Extra lagen zullen binnenkort ook goedkope micro betalingen mogelijk maken en later alle andere functies die momenteel alleen met altcoins mogelijk zijn.

Bcash wil vooral de blokken vergroten wanneer ze vol raken om zo de capaciteit uit te breiden. Extra lagen zijn bij Bcash in principe ook mogelijk maar omdat Segwit niet is geïmplementeerd is dit moeilijker en minder beveiligd.

Voordelen van Bitcoin

Bitcoin is de allereerste blockchain met het langste track record en verreweg de beste beveiliging. Daarnaast heeft Bitcoin de meeste en beste programmeurs aan het project werken en de grootste infrastructuur. Daar komt nog eens bovenop dat Bitcoin de enige ECHT gedecentraliseerde cryptocurrency is.

Omdat de blokken van Bitcoin onveranderd 1 mb zijn terwijl er al veel pogingen zijn geweest om dat te veranderen heeft Bitcoin bewezen dat niemand iets in het netwerk kan veranderen zonder dat een meerderheid het ermee eens is. Daardoor functioneert het perfect als digitaal goud omdat je weet dat de coin die je vandaag koopt over 10 jaar nog dezelfde eigenschappen heeft.

Bovendien blijft het met kleine blokken voor iedereen mogelijk om een full node te runnen wat de decentralisatie ten goede komt. Ook is mijner centralisatie met kleine blokken minder waarschijnlijk en worden bepaalde aanvallen op het netwerk moeilijker.

Kleine bedragen verzenden met BTC is momenteel nog lastig omdat de fees vrij hoog zijn, maar in het komende jaar zal het Lightning Netwerk het mogelijk maken om snellere en goedkopere transacties te maken.

Voordelen van Bcash

Bcash is kwa techniek en mogelijkheden veel minder interessant dan Bitcoin, maar dat neemt niet weg dat er wel een markt voor is. Zo is een transactie met BCH momenteel veel goedkoper dan met BTC. Om kleine betalingen te verrichten werkt Bcash momenteel beter dan Bitcoin.

Daarnaast wordt Bcash gesteund door een aantal zeer rijke personen zoals Roger Ver en Jihan Wu. Roger Ver is de CEO van bitcoin.com en heeft na het afblazen van de 2x hardfork zijn site helemaal voor Bcash ingericht. Deze site is de eerste in Google als je op Bitcoin zoekt, dus veel nieuwe participanten zullen denken dat BCH de echte Bitcoin is.

Deze personen hebben dus een hoop geld en middelen om de Bcash prijs op te pompen, ook al is de coin zelf niet zo interessant.

Conclusie

Bitcoin is dus veruit het meest interessant van de twee, maar puur als betaalmiddel is het momenteel niet erg geschikt. Als betaalmiddel is Bcash momenteel beter, maar wanneer je een cryptocurrency zoekt die echt als betaalmiddel moet dienen is het aan te raden Litecoin goed te onderzoeken.

Litecoin is namelijk sneller en goedkoper dan Bcash en al heel wat jaren op de markt. Bovendien hebben Litecoin en Bitcoin allebei Segwit en Lightning network geïmplementeerd en kunnen ze binnenkort aan elkaar gekoppeld worden. Het zal binnenkort mogelijk zijn om bitcoins te versturen via de snellere en goedkopere Litecoin blockchain!

Bitcoin heeft dus meer een lange termijn visie en Bcash richt zich meer op de korte termijn. Bitcoin geeft verder om decentralisatie en veiligheid en Bcash om gebruiksvriendelijkheid. Welke voor jou ook de voorkeur heeft, je kan zowel Bitcoin als Bcash opslaan op de meest populaire hardware wallets zoals Trezor en Ledger!

[maxbutton id=”3″ ]                   [maxbutton id=”4″ ]

5/5 - (31 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!