Bitcoins en goud, DE hedge voor de volgende financiële crisis

Bitcoin en goud als de perfecte hedge

bitcoin en goud
Bescherm jezelf tegen de volgende crisis met Bitcoin en Goud

Omdat de huidige stieren markt al veel langer duurt dan gewoonlijk en vooral gedreven is door lage rentes en uit het niets bijgedrukt geld zou de volgende financiële crisis wel eens een hele zware kunnen worden. Het zal waarschijnlijk beginnen met een heftige crash in de aandelen markt waarbij geen enkel asset bespaard blijft. 

Bijna alle financiële producten zijn gebaseerd op schulden. Wanneer het vertrouwen in de financiële wereld onder druk komt zullen al de assets die door financiële instanties uitgegeven zijn in de uitverkoop gaan uit angst dat de schuldenaar waar de asset op gebaseerd is niet aan zijn verantwoording kan voldoen. Investeerders zullen dan vluchten naar ongecorreleerde assets ofwel veilige havens.

Wat zijn veilige havens?

Veilige havens zijn assets die het goed doen in tijden van crisis omdat men er vertrouwen in heeft dat deze assets hun waarde zullen behouden. De bekendste veilige havens zijn goud en zilver, bitcoin en sterke fiat valuta’s zoals de Amerikaanse Dollar of de Zwitserse frank. Omdat de schulden flink zijn opgelopen, er gigantische hoeveelheden geld zijn bijgedrukt en de rentes extreem laag zijn is er een goede kans dat de volgende financiële crisis een valuta crises zal zijn. 

Daar komt nog eens bovenop dat de Amerikaanse Dollar zijn status als dominante valuta is aan het verliezen, steeds meer internationale handel vindt plaats in andere valuta. Dit in combinatie met extreme monetaire verruiming kan oncontroleerbare inflatie in de Dollar veroorzaken wat wereldwijd in alle fiat valuta’s gevoeld zal worden. Het is zeer goed mogelijk dat de Dollar en de Zwitserse frank in de volgende crisis niet als veilige haven zullen dienen, maar juist de reden van paniek kunnen zijn (vooral de Dollar).

Goud en Bitcoin als ongecorreleerde assets

Goud en Bitcoin zijn de enige twee assets die redelijk stand zullen houden wanneer een wereldwijde valuta crisis zich voordoet. Ze zullen waarschijnlijk uiteindelijk zelfs enorm profiteren. De reden hiervoor is dat dit de enige twee relevante monetaire middelen zijn die niet door een financiële instantie of overheid worden uitgegeven en gecontroleerd. Ze zijn dus niet afhankelijk van het vertrouwen in deze entities. Dit maakt Bitcoin en goud de twee voornaamste ongecorreleerde assets waarmee investeerders zich kunnen wapenen tegen een zware crisis. 

Eigenschappen van Bitcoin en goud

Als hierboven beschreven: Bitcoin en goud zijn onafhankelijk van het financiële systeem en dus een perfecte hedge tegen een financiële crisis en vooral een valuta crisis. Omdat Bitcoin en goud schaars zijn en niet zomaar bijgeprint kunnen worden, worden deze assets ook wel ‘hard geld’ genoemd. Dit betekent dat ze inflatie proof zijn en dus niet in waarde zullen verliezen over tijd wanneer de vraag constant blijft. Ook in geval van hyper inflatie zullen deze assets hun waarde behouden.

Het anoniem houden van zowel Bitcoin als goud is ook mogelijk en het is aan de eigenaar of hij het geregistreerd wil hebben of niet. Ook is het moeilijk voor een corrupte overheid om het in beslag te nemen. Wanneer een bank faalt en jouw geld niet terug wil geven heeft goud nog steeds zijn waarde en werkt het Bitcoin netwerk nog steeds. Met goud en Bitcoin ben je dus niet afhankelijk van een 3e partij of de conjunctuur en beschik je zelf over je waarde!

Koop altijd alleen fysiek goud en echte bitcoins

Wanneer je goud of bitcoins koopt is het zeer verstandig alleen het echte spul te kopen. De financiële sector heeft talloze financiële producten gelanceerd die gebaseerd zijn op goud. Financiële producten gebaseerd op Bitcoin zijn momenteel in de maak. Wanneer je deze producten koopt mis je precies de factoren die deze assets zo waardevol maken.

Deze zogenaamde ‘papieren assets’ kunnen in tegenstelling tot de echte asset wel uit het niets bijgedrukt worden waardoor inflatie ontstaat. Bovendien loop je het risico dat ze jouw asset niet kunnen leveren wanneer je het komt claimen. In de financiële crisis van 2008 kwam dit naar buiten in de prijs. De prijs van fysiek goud was toen hoger dan de prijs van papieren goud certificaten omdat het vertrouwen in de instituties die ze uitgaf was beschadigd. In een valuta crisis zal dit verschil waarschijnlijk nog veel groter zijn.

Bitcoins kopen

Wanneer je bitcoins wil kopen is het belangrijk ze niet bij een broker of exchange te laten staan, maar ze op je eigen wallet te hebben. In de regel is het zo dat wanneer je jouw eigen private keys zelf bewaard je zelf over je bitcoins beschikt. De gemakkelijkste en veiligste manier om dit te doen is door een hardware wallet te kopen en een Bitcoin adres aan te maken. Vervolgens kan je op een exchange bitcoins kopen, deze worden dan direct naar je wallet gestuurd. Denk erop dat je jouw backup seed goed bewaard en de bitcoins zijn echt van jou!

Goud kopen

Om te hedgen tegen een valuta crisis is het belangrijk alleen echt goud te kopen. Dit kan in de vorm van sieraden, staven of munten die je thuis bewaard. Je kan ook goud kopen en op laten slaan in een veilige regio zoals Singapore waar de overheid super stabiel is en de privacy van je investering prioriteit heeft. Bullionstar in Singapore is een gerespecteerde bullion dealer waar je goud kan kopen en op kan slaan. Je goud zal worden verzekerd en Bureau Veritas zal garanderen dat je goud ook echt ligt opgeslagen. Buiten normale betaalmethoden kan je ook met Bitcoin betalen.

Goud en Bitcoin zijn een perfecte aanvulling op elkaar

Goud en Bitcoin hebben globaal gezien dezelfde eigenschappen maar vullen elkaar ook heel goed aan. Bitcoin is een nieuwe technologie met een gigantisch potentieel, maar ook heel volatiel en risicovol. Om je portefeuille wat te stabiliseren en het risico wat te beperken zonder je bloot te stellen aan de financiële instanties en de risico’s ervan kan je wat goud toevoegen. 

Omdat Bullionstar ook Bitcoin accepteert kan je direct handelen tussen je bitcoins en goud. Je kan bijvoorbeeld na een stevige prijsstijging in Bitcoin wat meer goud kopen om het vervolgens na een crash weer in Bitcoin te investeren. Ook is het risico meer gespreid wanneer je een deel van je vermogen gestald hebt bij een 3e partij met verzekering en een ander deel in eigen beheer hebt. Wanneer de 3e partij een financiële instelling is is dit niet het geval, maar een bullion dealer zal goede zaken doen in het geval van een crisis en zal wel kunnen leveren wanneer je komt claimen. Bovendien heeft hij jou goud ook echt liggen.

Conclusie:

Het is zeer waarschijnlijk dat een zware crisis zich binnenkort zal presenteren, simpelweg omdat deze stieren markt  al veel langer duurt dan normaal. De enige twee assets die het dan goed zullen doen zijn Bitcoin en goud. Dit is helemaal realistisch om te verwachten omdat deze twee assets beide net een flinke prijsval hebben gemaakt terwijl de aandelen markten rond een ‘all time high’ staan. Fysiek goud en echte bitcoins op een hardware wallet zijn waarschijnlijk de beste middelen om je te beschermen tegen een zware crisis die onontkoombaar lijkt. 

5/5 - (25 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!