Bitcoins Kopen

Gemakkelijk en veilig bitcoins kopen

bitcoins kopenBeginners die bitcoins willen kopen en naar informatie op zoek gaan, krijgen vaak gelijk zo veel informatie voor hun kiezen dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn veel verschillende manieren waarbij de mate van gemak, privacy en veiligheid veel kunnen verschillen.

Wanneer je met Bitcoin wil beginnen, moet je een manier vinden om ze op te slaan en daarna om ze te kopen. Voor degenen die op een gemakkelijke en veilige manier bitcoins willen kopen en het niet erg vinden om wat geld te besteden aan de setup, raden wij onze ‘fast track’ aan, dit is met behulp van een hardware wallet.

Bitcoins kopen fast track
Bitcoins kopen en privacy
Manieren om bitcoins te kopen
Koop hier de beste hardware wallets

Bitcoins kopen fast track

1: Kies en bestel een hardware wallet
2: Configureer je hardware wallet volgens de gebruiksaanwijzing
3: Ga naar Bitonic, stel in hoeveel bitcoin je wil en kopieer en plak je ‘public key’
4: Betaal direct met IDEAL en de bitcoins worden naar je wallet verzonden.

Deze manier om voor het eerst bitcoins te kopen is super veilig en gemakkelijk. Wanneer je het toch spannend vindt, kan je het eerst proberen met een klein bedrag. Nu je jouw bitcoins hebt kan je je verder verdiepen in hoe alles werkt, maar je hebt ze in ieder geval alvast!

Bitcoins kopen en privacy

Bitcoin is pseudo-anoniem. Dit betekent dat een bitcoin wallet in principe anoniem is, maar wanneer het onderzoekers lukt een transactie aan jou naam te koppelen, kunnen alle transacties sinds het begin van de blockchain naar jou teruggeleid worden. De blockchain is namelijk publiek, dus alle transacties vanaf het begin kunnen door iedereen bekeken worden. Wallets zijn niet in de blockchain geregistreerd op naam, maar op een public key.

Wanneer je anoniem bitcoins wil kopen moet je dus zorgen dat jou public key niet aan een bankrekening of ander soort account gelinkt kan worden dat op jouw naam staat . Dit kan je dus doen door bijvoorbeeld bitcoins met cash te kopen. Wanneer jouw bitcoins niet anoniem zijn kan je ze altijd anoniem maken door ze naar een ‘mixing service’ te sturen en op een andere anonieme wallet te laten storten of door ze via Shapeshift in een anonieme coin als Zcash of Monero te laten wisselen om ze vervolgens terug in Bitcoin te wisselen en naar een anonieme wallet te laten sturen. Denk eraan dat een wallet alleen echt anoniem is wanneer het is aangemaakt in een anonieme browser zoals TOR.

Manieren om bitcoins te kopen

Er zijn verschillende manieren om bitcoins te kopen, welke bij je past is afhankelijk hoe belangrijk je gemak, veiligheid of privacy vind en hoe je wil of kan betalen. Er zijn 3 manieren om bitcoins te kopen:

Bitcoin exchange

Een exchange is een van de meest gereguleerde, veilige en gemakkelijke manieren om bitcoins te kopen. Het enige mogelijke nadeel is dat bij het kopen van bitcoins bij een exchange na te trekken is wat jou wallet is, dus de privacy minder is. Bij een exchange kan je meestal met IDEAL en / of creditcard betalen. Bitonic is een goede exchange.

Ga Naar Bitonic

Cryptocurrency handelsplatform

Een handelsplatform is een platform waar je een account aan kan maken en kan handelen tussen verschillende (digitale) assets. Het voordeel is dat je hier naast bitcoins ook altcoins en soms andere assets kan kopen en dat je het hier ook kan opslaan, je hebt dus geen wallet nodig. Besef wel dat het een risico is je vermogen hierop te laten staan, dus het is aan te raden om hier alleen te handelen en je coins na de trade direct op je eigen wallet te zetten. Het nadeel hier is ook dat de bitcoins die je hier koopt net als bij een exchange niet anoniem zijn.

Bitcoin marktplaats

Wanneer je niet op een reguliere manier wil betalen, anoniem wil kopen of tegen afwijkende prijzen wil handelen is een bitcoin marktplaats geschikt. Hier kun je adverteren of op advertenties reageren om bitcoins te kopen of verkopen tegen een door je zelf vastgestelde prijs en met een zelf gekozen betaalwijze.

Op deze manier kan je dus anoniem bitcoins kopen door met cash te betalen (bitcoin adres kan nu niet aan bankrekening gelinkt worden) of met afwijkende betaalmethoden zoals bijvoorbeeld Paypal of giftcards bitcoins kopen. Deze manier van bitcoins kopen is wel het minst veilig, lees dus eerst goed wat de risico’s zijn! Localbitcoins is de bekendste bitcoin marktplaats. Vergeet niet 2 factor authentication in te stellen, om je account te beveiligen!

Ga Naar Localbitcoins

 

Bitcoins Kopen
4.8 (95.79%) 38 votes