Bitfinex gehackt

Handelsplatform Bitfinex gehackt, grote hoeveelheid bitcoins gestolen, is het wel mogelijk om veilig in Bitcoin te investeren?

bitfinex gehackt
Het handelsplatform Bitfinex is recent gehackt, is het nog wel mogelijk veilig in bitcoins te investeren?

Het veilig bewaren van je bitcoins is vandaag weer belangrijk gebleken. Toen ik vanochtend wakker werd en de bitcoin prijs bekeek, schrok ik wel even. Uiteraard ging ik snel op onderzoek uit waarom de prijs zo hard was gezakt en al snel las ik de eerste nieuwsberichten over de diefstal van bijna 120.000 bitcoins bij het trading platform Bitfinex.

Sommige investeerders verliezen hun bitcoins door de hack, maar alle investeerders verliezen door de prijsdaling die dit tot gevolg heeft

De laatste crash van de bitcoin prijs was ook veroorzaakt door een grote diefstal, die bij Mt. Gox. Toch zal deze neergang veel meer bescheiden blijven. Ten eerste omdat zowel het platform als de hoeveelheid gestolen kapitaal dit keer veel kleiner is ten opzichte van de gehele markt en ten tweede omdat Mt. Gox op de top van een bubbel gebeurde en er toen dus veel lucht in de markt zat.

Veilig investeren in Bitcoin kan!

Toch zullen veel investeerders zich afvragen of Bitcoin nog wel een veilige investering kan zijn. Mijn antwoord is JA: Wanneer je jouw bitcoins zelf bewaard op een hardware wallet en zelf kan garanderen dat niemand jouw recovery seeds of pincode in handen krijgt.

Het Bitcoin netwerk zelf is nog nooit gehackt en dit zal waarschijnlijk nooit gebeuren. Alles wat je dus moet doen is zorgen dat de toegang tot de private key van jouw bitcoins niet gehackt of gestolen worden.

Je bepaald zelf de risk / reward ratio wanneer je in Bitcoin investeert

Ik zelf heb ook een paar bitcoins uitstaan bij Bitfinex, omdat ik ze hier aan traders kan uitlenen en op deze manier meer rendement kan behalen. Ik weet nog niet of mijn bitcoins gestolen zijn en zo ja of ik ze ooit terug krijg. Op dit moment is het platform niet bereikbaar, het is dus afwachten.

Ik heb het grootste deel van mijn bitcoins op een hardware wallet (Trezor) staan, deze zijn dus veilig, maar de enige vorm van rendement die ik hierop krijg is winst uit koers stijging. Dat is de reden dat ik ook een deel bij Bitfinex uit heb staan om uit te lenen aan traders tegen een rendement. Hier heb ik de laatste tijd mooie rentes boven op de koersstijging gehad.

Conclusie: Je bepaald zelf hoe veilig

Dus kan je nog veilig in Bitcoin investeren? Je hebt de keus uit veilige, zo goed als niet te hacken manieren zoals een hardware wallet of minder veilige manieren die wanneer het goed gaat een zeer mooi extra rendement opleveren of een mix hiervan. Het is dus allemaal aan je zelf!

Wanneer ik de rente links had laten liggen en mijn hele vermogen op een hardware wallet had laten staan. Dan was ik vandaag niets kwijt geweest behalve het koersverlies wat bijna zeker maar tijdelijk is.

Laat je niet afschrikken door deze hack, veilig investeren in Bitcoin kan heel goed en de prijsdaling is waarschijnlijk alleen maar tijdelijk!

DIT ZIJN DE BESTE HARDWARE WALLETS

5/5 - (24 stemmen)

5 gedachten over “Bitfinex gehackt”

  1. Hardware wallet fabrikant Keepkey heeft getekend voor een samenwerking met blockchain exchange Shapeshift om hun API in de wallet te integreren. Dit zal Keepkey binnenkort de eerste veilige crypto exchange maken!

  2. Bitfinex is weer open, maar alleen ‘read only’. Je kan nu dus je account checken en later in de week zal handelen weer mogelijk worden. Je zal zien dat het aantal coins wat je in je account had met 36% is afgenomen en daarvoor in de plaats heb je BFX tokens gekregen. Een BFX staat voor een gestolen USD.

  3. Bitfinex heeft laten weten ongeveer 36% van het totale vermogen op het platform kwijt te zijn na de hack. De schade zal verdeeld worden onder alle accounts, dus de waarde van ieders account zal 36% minder zijn. Voor de geleden schade zullen de account eigenaren zogenaamde BFX tokens krijgen, waarmee in de toekomst geprobeerd wordt de geleden schade te terug te geven uit behaalde winsten.

  4. De verwachting is dat Bitfinex binnenkort weer online gaat en dat klanten hun account kunnen checken of hun bitcoins gestolen zijn. Transacties zijn in de eerste instanties nog niet mogelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!