Cryptosteel

Cryptosteel – Bescherm Je Bitcoins Door De Backup Seed Te Vereeuwigen Op Een Onvernietigbare Stalen Plaat

De beste manier om een backup seed te bewaren is met een cryptosteel, oftewel een stalen backup plaat. Als je een wallet aanmaakt krijg je een backup seed van 12 tot 24 woorden die je goed moet bewaren. Met deze woorden kan je namelijk de bitcoins terughalen als er wat met de wallet gebeurd. Het is dus enorm belangrijk dat je deze seed goed bewaard. Dit can je optimaal doen met een cryptosteel.

Met een cyptosteel kan je de backup seed vereeuwigen op een brand- en watervaste manier. Als je huis afbrand of overstroomd kan je dan nog steeds bij je bitcoins, zolang je de cryptosteel terug kan vinden. Door de seed te bewaren op een cryptosteel in een kluis of op een andere veilige plek zorgt je er dus voor dat je altijd weer bij je eigen bitcoins kan!

Koop de beste cryptosteel

cryptosteel kopen

In de tabel hieronder kan je verschillende cryptosteels vergelijken en vervolgens kopen. Kies de beste of de goedkoopste cryptosteel en bestel hem direct! 

MODEL

BESCHRIJVING

PRIJS

MEER INFO

KOOP NU!

CRYPTOSTEEL CAPSULE

WIF en BIP39 compatibel

€81,82

CRYPTOSTEEL CASSETTE

WIF en BIP39 compatibel

€109,-

BILLFODL

WIF en BIP39 compatibel

$99,-

STEELWALLET

BIP39 compatibel

€59,-

SAVE-YOUR-BITCOINS

WIF, BIP39 en Seednr. compatibel

€59,99

*BIP39 wordt gebruikt voor alle hardware wallets op deze site.

*De seed van de Coolwallet wordt gegeven in nummers en kan omgezet worden in BIP39. Dit is wel een gedoe, dus het is gemakkelijker om voor Save-Your-Bitcoins te kiezen.

Een hardware wallet met een cryptosteel

cryptosteel hardware wallet

Bij een hardware wallet is de backup seed het meest kwetsbaar. Door de beveiliging van hardware wallet is het zo goed als onmogelijk om online gehackt te worden en inbreken op het apparaat zelf is ook niet eenvoudig. Als de backup seed echter gestolen wordt, kunnen de bitcoins ook direct gestolen worden. Als de backup seed verloren gaat kunnen de bitcoins niet terug gehaald worden als er iets met de hardware wallet gebeurd en ben je ze dus ook kwijt.

Om de backup seed tegen diefstal te beschermen kan je gebruik maken van multisignature, hidden wallets of natuurlijk van een stevige kluis. Om tegen destructie van je backup te beschermen kan je een cryptosteel gebruiken. Vaak ben je flink goedkoper uit als je de hardware wallet en de cryptosteel als één pakket koopt. Hier kan je verschillende pakketten met een hardware wallet en een cryptosteel vergelijken en direct bestellen

MODEL

BESCHRIJVING

LEVERANCIER

BETAALWIJZE

PRIJS

KOOP NU!

TREZOR 1 + TREZOR T + CRYPTOSTEEL

€247,11

TREZOR T + BILLFODL

$260,-

LEDGER NANO S + BILLFODL

€199,-

COOLWALLET + SAVE-YOUR-BITCOINS

€139,99

LEDGER NANO S + SAVE-YOUR-BITCOINS

€99,99

Verschillende merken

Er zijn verschillende merken die je kan bestellen die vaak een andere benadering hebben. Je kan degene bestellen waarvan je zelf denkt dat het de beste is.

cryptosteel capsule backup

Cryptosteel capsule, een kleine koker waar je de letters van de backup op volgorde in kan doen en ze vervolgens kan borgen.

cryptosteel backup plaat

Cryptosteel Cassette, een metalen plaat waar je de letters van de backup in kan schuiven

billfodl backup

Billfodl, een metalen plaat waar je de letters van de backup in kan schuiven

steelwallet backup

Steelwallet, een metalen plaat waar je de letters van de backup met een slagpin kan markeren

save your bitcoins plaat

Save-Your-Bitcoins, een metalen plaat waar je de woorden van de backup met een speciale pen in kan graveren

Hoe kan ik de seed phrase het beste bewaren?

backup seed

Je moet de backup beschermen tegen verschillende gevaren. Je kan het kwijtraken, het kan gestolen worden en het kan door omstandigheden dusdanig beschadigen dat de woorden niet meer leesbaar zijn. Bescherming tegen kwijtraken en diefstal bijten elkaar meestal. Als je de seed namelijk op meerdere plaatsen bewaard is het voor een dief ook makkelijker te stelen.

Door multisignature of SSSS te gebruiken kan je zorgen dat diefstal op één plaats niet fataal is. Door hidden wallets te gebruiken kan je zorgen dat en eventuele dief na het stelen van jouw seed eerst de passphrase nog moet kraken. Een passphrase maakt de kans op kwijtraken echter wel wat groter.

Als laatste moeten we nog zorgen dat de backup seed niet onleesbaar wordt door bepaalde omstandigheden. Door onvernietigbaar roestvrij staal te gebruiken in plaats van papier kan de backup bijna alles aan. Of het nou een brand, een overstroming of tientallen jaren op een vochtige plaats is.

Wat is een cryptosteel?

wat is een cryptosteel

Een cryptosteel is een roestvrije metalen plaat of koker waar je permanent de 12 tot 24 woorden van de backup seed mee kan vastleggen. In sommige typen kan je de letters graveren en bij andere typen kan je de meegeleverde letters op volgorde leggen zodat de woorden ontstaan. Omdat metaal van hoge kwaliteit wordt gebruikt, is het bestand tegen water en vuur en bovendien corrosie vast.

Verschillende cryptosteels zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Zo kunnen BIP39 seeds, standaard private keys of SSSS ondersteund worden. Het is dus belangrijk te weten voor wat voor wallet je de cryptosteel wil gaan gebruiken. Alle woorden van een BIP39 seed zijn te identificeren aan de eerste vier letters, je hoeft per woord dus maar 4 letters op te slaan.

Een cryptosteel kan ook als paper wallet gebruikt worden door de wallet online te verwijderen of de hardware wallet te wissen en de cryptosteel goed te bewaren. Ook wanneer je de backup seed op een extreme manier wil verstoppen door hem bijvoorbeeld te begraven of in te metselen voldoet een cryptosteel het beste. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken of de backup intact blijft.

Waarom zou je een cryptosteel gebruiken?

waarom cryptosteel gebruiken

Het kwijtraken van de private key komt meer voor dan diefstal, dus het beschermen van de backup is extreem belangrijk. Normaal wordt de backup op papier geschreven, maar papier is zeer kwetsbaar. Een beetje vocht of een brandje kunnen jouw bitcoins al voor altijd onvindbaar maken als je papier gebruikt.

De woorden kunnen onleesbaar worden of verloren gaan na een brand of overstroming. Bovendien kan het zijn dat papier vergaat als het een hele lange tijd bewaard wordt. Plastificeren kan de kwetsbaarheid al flink verminderen, maar het metaal van een cryptosteel is volledig bestand tegen al deze invloeden. Hiermee sluit je de risico’s dus volledig uit. Bovendien kan je hem vaak verzegelen en weet je dus zeker dat niemand je backup gezien heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bescherm Jezelf Tegen Verlies Of Diefstal Van Je Backup Seed Met De Trezor Shamir HODL Pack!Verdeel De Toegang Tot Je Private Keys Super Veilig Over 5 Locaties!

Dit pakket bevat een Trezor Model T en 5 Cryptosteel Capsules. Hierdoor kan je met het Shamir's Secret Sharing Schema 5 verschillende shares van de backup seed aanmaken, waarvan er 3 nodig zijn om de private key te kunnen herstellen. Dit betekent dat je deze vuurvaste en vloed bestendige shares over 5 verschillende locaties kan verspreiden. Zelfs als de shares op twee van de vijf locaties gestolen worden of kwijtraken zal je de bitcoins niet verliezen. Dit is een super robuuste setup, waarmee de kans op verlies of diefstal van jouw bitcoins zo goed als uitgesloten is. Zolang je zelf nog over 3 van de 5 shares beschikt, beschik je nog over de private key van je bitcoins!