Steelwallet

Home » Cryptosteel » Steelwallet

Steelwallet – Een metalen plaatje met slagpin om de backup van een wallet op vast te leggen

steelwallet

De Steelwallet heeft een andere benadering dan andere cryptosteels. Door met een slagpin de eerste vier letters van elk BIP39 woord op het metalen plaatje te markeren kan je een volledige backup vastleggen met twee platen.

Elke plaat is een soort tabel met kleine vierkantjes, waarbij op de horizontale as de woorden staan en op de verticale as alle letters van het alfabet. Bij elk woord kan je dus de eerste vier letters markeren door met de slagpin een kuiltje te slaan. Dit is genoeg om een wallet terug te halen.

Een Steelwallet kopen

steelwallet kopen

Als je een Steelwallet wil bestellen kan je leuk besparen door eerst uit te zoeken waar hij het goedkoopste is. In de tabel hieronder kan je verschillende aanbieders vergelijken en het product vervolgens direct bestellen.

MODEL

LEVERANCIER

BETAALWIJZE

BESTE KEUS

PRIJS

KOOP NU!

€59,-

Niet Beschikbaar

Wat is een Steelwallet?

wat is een steelwallet

Het ontwerp van de Steelwallet is simpel, daarom is dit product ook relatief goedkoop. Er hoeven niet allerlei letters op maat gemaakt worden en er is relatief weinig staal nodig. Uiteraard is het daardoor ook minder robuust. Bovendien is het alleen geschikt voor BIP39 backups en niet voor andere backup woorden of private keys.

Als je eenmaal een setje inclusief een slagpen in bezit hebt hoef je voor additionele wallets alleen maar losse sheets bij te kopen. Dit is dus een goedkope oplossing als je een groot aantal backups of cold storage wallets wil maken. Bovendien zijn de sheets licht en daarom makkelijk te verstoppen of te vervoeren.

Compatibiliteit

compatibiliteit

Dit product kan dus niet gebruikt worden als je een standaard private key op wil slaan, er zijn namelijk alleen kleine letters beschikbaar en geen andere leestekens. Ook kunnen woorden anders dan BIP39 niet worden opgeslagen, omdat er maar ruimte is voor vier letters per woord.

Gelukkig gebruiken de bekendste hardwarewallets zoals Trezor, Ledger, Coldcard, Bitbox en Keepkey allemaal BIP39, dus hierbij kan je de Steelwallet gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bescherm Jezelf Tegen Verlies Of Diefstal Van Je Backup Seed Met De Trezor Shamir HODL Pack!Verdeel De Toegang Tot Je Private Keys Super Veilig Over 5 Locaties!

Dit pakket bevat een Trezor Model T en 5 Cryptosteel Capsules. Hierdoor kan je met het Shamir's Secret Sharing Schema 5 verschillende shares van de backup seed aanmaken, waarvan er 3 nodig zijn om de private key te kunnen herstellen. Dit betekent dat je deze vuurvaste en vloed bestendige shares over 5 verschillende locaties kan verspreiden. Zelfs als de shares op twee van de vijf locaties gestolen worden of kwijtraken zal je de bitcoins niet verliezen. Dit is een super robuuste setup, waarmee de kans op verlies of diefstal van jouw bitcoins zo goed als uitgesloten is. Zolang je zelf nog over 3 van de 5 shares beschikt, beschik je nog over de private key van je bitcoins!