De Bitcoin Standaard – Dit boek MOET iedere bitcoiner gelezen hebben!

Een uitgebreide analyse van de monetaire geschiedenis en de mogelijke toekomstige rol van Bitcoin als monetaire standaard

de bitcoin standaardEen van de beste boeken om het enorme potentieel van Bitcoin te begrijpen is ‘De Bitcoin Standaard’. Dit boek is geschreven door een econoom van de Oostenrijkse school, genaamd Saifedean Ammous. Hij beschrijft een paralel tussen het functioneren van de maatschappij en de hardheid van geld door de geschiedenis van de mensheid. Dit boek geeft inzicht in het feit dat de maatschappij in bijna alle opzichten zal verbeteren wanneer we terug gaan naar een standaard van hard geld. Bitcoin is het hardste geld ooit, dus een zeer goede kandidaat! Als je het boek direct wil hebben kan je HIER de Nederlandse versie bestellen. Je kan zelfs met Bitcoin en Lightning betalen, maar als dat niet uit komt ook met je credit card.

Alvast een voorproefje
Hard geld VS gemakkelijk geld
Bitcoin is het hardste geld ooit
Koop het boek ‘The Bitcoin standard’
Bestel de veiligste hardware wallet

Alvast een voorproefje

De video hieronder is een presentatie van ‘The Bitcoin Standard’ van de schrijver zelf. Kijk deze video en je zal een idee krijgen waar het boek over gaat. Kijk de video en BESTEL ‘THE BITCOIN STANDARD’ als het je interesse wekt:

https://youtu.be/Zbm772vF-5M?t=4m45s

Presentatie van ‘The Bitcoin Standard’ door de schrijver zelf

Hard geld VS gemakkelijk geld

The Bitcoin Standard beschrijft de geschiedenis van geld inclusief verschillende situaties waar het geld zijn hardheid verloor en de vernietigende gevolgen op de maatschappij. Hard geld is een vorm van geld waarvan het moeilijk is meer te maken. In een vrije markt zal hard geld altijd domineren, omdat men weet dat de waarde ervan niet zal verwateren. Door de geschiedenis heen heeft goud zich bewezen als het hardste geld en uiteindelijk zelf zilver verslagen. Het boek beschrijft ook hoe zilver zijn monetaire waarde verloor.

In de 19e eeuw was de wereld onder de goud standaard. Dit was een periode van welvaart en innovatie. In de 20e eeuw begonnen overheden langzaam van de goud standaard af te stappen. Dit ging gepaard met langdurige oorlogen, hogere werkloosheid en heftige crisissen. Ook de verandering in ‘time preference’ als gevolg van inflatie (door geld printen / makkelijk geld) wordt uitgebreid beschreven. Het is zeer schokkend om te zien waar dat allemaal in door speelt. Bijna alle facetten van de verloedering van de moderne maatschappij die iedereen wel herkent kunnen hierdoor verklaard worden. 

Bitcoin is het hardste geld ooit

Bitcoin zal binnen een paar jaar harder zijn dan goud en zou wel eens als de nieuwe monetaire standaard kunnen gaan functioneren. De toevoer van nieuwe coins is beperkt en Bitcoin heeft in de afgelopen jaren (scaling debat) bewezen dat het moeilijk te veranderen is. Door de decentralisatie en het enorme beveiligingsniveau zullen overheden en banken waarschijnlijk in het netwerk deelnemen om zo hun macht status zoveel mogelijk te behouden wanneer ze er achter komen dat ze het niet kunnen vernietigen of controleren.

Wanneer dit gebeurd zal de waarde van Bitcoin enorm stijgen. Nog veel belangrijker is het feit dat het moeilijker wordt zinloze oorlogen te financieren (ze kunnen niet zomaar geld bij printen), dat mensen zullen sparen voor de toekomst in plaats van zichzelf in de schulden te werken en dat de maatschappij zich op duurzaamheid zal gaat richten in plaats van consumptie. Dit zal de kwaliteit van leven voor iedereen wereldwijd enorm verbeteren. Bovendien zullen mensen lange termijn reputatie hoger gaan waarderen ten opzichte van snelle winsten waardoor de maatschappij ook gemoedelijker en socialer wordt. 

Koop het boek ‘The Bitcoin standard’

De hierboven beschreven onderwerpen zijn maar een klein deel van de inzichten die het boek je zullen geven. The Bitcoin Standard is een extreem leerzaam boek dat erg diep ingaat op wat geld eigenlijk is en de geschiedenis ervan. Je zal ervan versteld staan hoe diepgaand de gevolgen van de kwaliteit van het geld is en beseffen dat Bitcoin een extreem belangrijke rol kan vervullen. Bitcoin kan letterlijk alle relevante problemen in de wereld verhelpen of verlichten!

5/5 - (27 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!