DeFi Hardware Wallet

Home » DeFi Hardware Wallet

De Beste Hardware Wallets Voor DeFi

defi hardware wallet

De DeFi hype is in volle gang en de meeste DeFi platforms groeien als kool. De gedecentraliseerde exchange Uniswap heeft bijvoorbeeld de gecentraliseerde exchange Coinbase al ingehaald op het gebied van handelsvolume en de rest van de industrie groeit ook explosief. Er zijn in deze nieuwe DeFi wereld enorme rendementen te behalen, maar helaas zijn de risico’s ook relevant. 

Door een hardware wallet te gebruiken die compatibel is met de bestaande DeFi platformen kan je in ieder geval het risico vanaf jouw eigen kant zo veel mogelijk uitsluiten. De hardware wallets in de tabel hieronder zijn allemaal geschikt voor DeFi.

Een DeFi Hardware Wallet Kopen

Text

MODEL

PRIJS

RATING

MEER INFO

KOOP NU!

LEDGER NANO X

€119,-

TREZOR MODEL T

€189,-

LEDGER NANO S

€59,-

TREZOR ONE

€53,-

Wat is DeFi?

wat is defi

DeFi staat voor ‘Decentralised Finance’. Deze term beschrijft applicaties die financiële diensten leveren op een gedecentraliseerde manier. Deze financiële diensten bestaan vooral uit het handelen tussen verschillende cryptocurrencies en het lenen en uitlenen van crypto’s tegen een rente. Met DeFi kan je dus een mooi rendement op je crypto’s behalen. Omdat het gedecentraliseerd is hoef je geen KYC te doen en kan je alles veilig direct vanaf je hardware wallet doen.

Als je een inkomen uit je crypto’s wil halen kan je jouw coins uitlenen tegen rente of voor liquidity bij een gedecentraliseerde exchange wegzetten en een deel van de fees incasseren. Omdat de rente vaak in nieuwe tokens betaald wordt die ook nog eens flink in prijs stijgen lopen de tarieven soms op tot wel honderden procenten per jaar. De meeste DeFi vind momenteel op Ethereum plaats, maar ook op steeds meer alternatieve blockchains en zelfs op Bitcoin via RSK.

Welke hardware wallets zijn geschikt voor DeFi

hardware wallets geschikt voor defi

Momenteel zijn alleen Trezor en Ledger geschikt voor DeFi, omdat dit de enige hardware wallets zijn die je kan koppelen aan DeFi applicaties. Soms kan je deze hardware wallets direct koppelen en soms kan je een wallet zoals Metamask gebruiken die je vervolgens weer met je Ledger of Trezor kan beschermen. Zowel Trezor en Ledger zijn dus direct of indirect compatibel met bijna alle DeFi platforms.

Van Trezor is zowel de Trezor 1 als de Trezor Model T geschikt en van Ledger zowel de Ledger Nano S als de Ledger Nano X. Uiteraard is het nieuwere model wel beter en gemakkelijker in gebruik, maar daar betaal je dan ook voor.

Trezor VS Ledger

trezor vs ledger

Als DeFi de hoofdreden is dat je een hardware wallet wil kopen raden wij vooral de Ledger aan. Deze hardware wallet is namelijk meer gefocust op altcoins. Zo is de Ledger compatibel met een veel grotere hoeveelheid altcoins. Bovendien kan je sommige altcoins staken in de Ledger app, dit is met de Trezor niet mogelijk. Ledger is DE altcoin wallet, dus is deze hardware wallet ook voor DeFi optimaal. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het Boek Dank God Voor Bitcoin Is Nu Verkrijgbaar In Het Nederlands!Bestel Hem Nu En Krijg 10% Korting Als Je Met Bitcoin Betaald!

Dank God Voor Bitcoin beschrijft de morele aspecten van geld en legt uit waarom Bitcoin vanuit een religieus oogpunt belangrijk is. Het beschrijft waar het is fout gegaan met het huidige geld systeem, wat de maatschappelijke gevolgen hiervan zijn en wat er moet gebeuren om dit te herstellen. Dit boek is een must read als je gelovig bent, maar ook als je niet gelooft zal het enorme inzichten bieden. Bestel het nu en krijg 10% korting als je met Bitcoin of Lighting betaald!