economie

Voel je dat er iets niet klopt in de economie, maar heb je geen idee wat het is? Hier de snelste manier om het te begrijpen en jezelf voor te bereiden op de storm die komen gaat

Een virus verspreid zich razendsnel over de wereld en dat is niet zonder gevolgen voor de economie. Miljoenen mensen verliezen hun baan, wereldwijd storten markten letterlijk in elkaar en Central banken printen biljoenen aan vers geld in de hoop dat ze een totale implosie van het financiële systeem kunnen voorkomen. Simpele medische producten zijn niet meer beschikbaar en lege schappen in de supermarkt laten ons beseffen dat kritieke voorzieningen alles behalve vanzelfsprekend zijn. 

In de afgelopen jaren werd het leven al gecompliceerder en duurder, terwijl zekerheden en vrijheden langzaam afbrokkelden. Een maand geleden was de economie (volgens Trump LOL!) ‘sterker dan ooit’ en vandaag maken velen zich zorgen of ze nog wel brood op de plank kunnen krijgen en of ze wel van hun langverwachte pensioen kunnen genieten. 

WAT IS ER ALLEMAAL AAN DE HAND IN DE WERELD?!?!

disclaimer centrale planning

Er is iets structureel mis met onze maatschappij

Behalve het virus komen al de hierboven genoemde problemen voort uit een structurele fout in onze maatschappij. Bovendien is de maatschappij door deze misstanden zo broos, dat we de gevolgen van de pandemie nauwelijks aankunnen en waarschijnlijk in een diepe depressie zullen belanden. Het financiële systeem is kapot en heeft onze maatschappij over de laatste paar decennia ongezien helemaal kunnen uithollen en in het proces enorm kwetsbaar gemaakt.

*Geld wordt gezien als ‘het grote kwaad’, terwijl het eigenlijk één van van de mooiste uitvindingen van de mensheid is. Het heeft ons de mogelijkheid gegeven om waarde te communiceren en daarmee een geavanceerde beschaving op te bouwen. Geld is eigenlijk een communicatie middel, waardoor we precies weten hoe we zo goed mogelijke producten en diensten kunnen creëren waar onze medemens gelukkiger van wordt. Hierdoor kunnen we optimaal de standaard van leven van elkaar verbeteren. 

Het grote kwaad is ontstaan toen mensen de macht over het geld in handen kregen. Uiteraard zal een ieder die dit voorrecht krijgt in de verleiding komen om zijn eigen belang boven dat van het publiek te stellen. Het is dus meer dan logisch dat personen die uit zijn op macht en zelfverrijking zich tot de functies waarbij ze over dit voorrecht kunnen beschikken aangetrokken voelen. 

Tientallen jaren van natuurlijke selectie door deze verkeerde incentives heeft een kleine groep van machtsbeluste en egoïstische elites gecreëerd die via geldcreatie en onnodige / destructieve beleidsvoering eromheen 44% van de totale rijkdom in handen konden krijgen ten koste van de rest. Als je de in dit artikel beschreven bronnen bestudeerd zal je begrijpen waar het mis is gegaan en wat je kan doen om jezelf te beschermen. 

Het bestuderen van het geld systeem zal bijna alles verklaren

Op school en in de media hoor je bijna nooit hoe geld precies werkt en hoe het is ontstaan. Als er toch wat aandacht aan wordt besteed is het altijd oppervlakkig. Toch is geld één van de belangrijkste factoren in onze maatschappij. Mensen besteden een enorm deel van hun leven aan het verdienen ervan.  Bovendien is het één van de meest bepalende factoren voor hoe we onze vrije tijd besteden. 

Geld zorgt ervoor dat we economische processen kunnen coördineren. Geld is een communicatie protocol, waardoor samenwerking tussen individuen op een heel ander niveau gebracht kan worden. Door prijzen te communiceren kunnen grondstoffen en halffabrikaten zonder centrale coördinator bij elkaar gebracht worden en tot een heel nieuw product gemaakt worden. Het kapotmaken van het geldsysteem zal ons dus niet alleen armer maken: Het kan letterlijk de moderne beschaving tot een einde brengen (Zie Venezuela, ooit één van de rijkste landen van Zuid Amerika).

*Zelfs de productie van een simpel product als een potlood zou onmogelijk te coördineren zijn zonder prijs signalen van een geld systeem. KIJK DIT FILMPJE EVEN! Het duurt maar twee-en een halve minuut.

In dit artikel gaan we niet zelf uitleggen wat geld is en hoe het werkt, maar we zullen je doorverwijzen naar drie verschillende bronnen waarmee je in een korte tijd een enorm goed inzicht kan krijgen over wat er mis is ons financiële systeem. De bron van alle problemen om ons heen zullen ineens heel duidelijk worden en dus ook de oplossingen.

Als je toch thuis zit: Waarom niet je tijd besteden aan het leren van iets waar je de komende jaren zeker wat aan zal hebben!

Mises Boot Camp

The Mises Institute is een non-profit organisatie die zich het onderwijzen van Oostenrijkse economie tot missie heeft gemaakt. Hieronder kan je een gratis 6-delige introductie bekijken en wanneer je geïnteresseerd bent geraakt kan je op DE WEBSITE een enorme hoeveelheid boeken, lezingen en andere bronnen vinden.

Je zal versteld staan hoe logisch Oostenrijkse economie is en hoe het raakt met de echte wereld. Het is dus niet erg ingewikkeld, droog en saai zoals de economie lessen op school wel waren. Als je in quarantaine bent kan je hier gemakkelijk binnen een dag doorheen komen.

The Bitcoin Standard

Dit boek gaat in de eerste 7 hoofdstukken in op de geschiedenis van geld en hoe de kwaliteit van geld invloed heeft op de maatschappij. De laatste paar hoofdstukken gaan over hoe Bitcoin de nieuwe standaard zou kunnen worden. Als je jezelf nooit in geld verdiept hebt zal je verbaasd zijn hoe veel het de geschiedenis bepaald heeft.

Ook zal je zien dat je van geld een enorme diepgaande studie kan maken die in onze maatschappij nauwelijks aandacht heeft gekregen. Na het lezen van dit boek zal je heel anders tegen de wereld aankijken en de meeste maatschappelijke problemen via logica kunnen verklaren.

BESTEL OP BOL.COM

BESTEL OP AMAZON.DE

Economics in one lesson

Dit boek gaat over de zichtbare en onzichtbare gevolgen van overheidsuitgaven. Dit heeft dus zowel toepassing op geld dat geint is door de belastingdienst als op vers geprint geld. Het positieve effect van overheidsuitgaven is namelijk altijd direct zichtbaar, terwijl de altijd grotere negatieve effecten eigenlijk altijd verborgen zijn. Dit boek is perfect om alle indirecte problemen van ons geldsysteem te doorzien.

BESTEL OP BOL.COM

BESTEL OP AMAZON.DE

4.6/5 - (23 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!