EOS Hardware Wallet

EOS Hardware Wallet

eos hardware wallet
EOS Hardware Wallet

EOS is een project dat net als Ethereum een platform voor slimme contracten aan het bouwen is. De ICO was booming en haalde maar liefst 250 miljoen dollar op. Dan Larrimer is de man achter EOS, die ook de cryptocurrencies Bitshares en Steem gecreëerd heeft. Net als in Steemit zullen transacties op EOS gratis en super goed op te schalen zijn.

Omdat de blockchain nog niet klaar is zijn de EOS tokens op de Ethereum blockchain gebaseerd. EOS is dus een ERC-20 token dat je op een Ethereum wallet op kan slaan. Alle hardware wallets die ETH ondersteunen zijn dus ook geschikt om EOS op te slaan.

 

Wat is EOS?
Investeren in EOS
EOS hardware wallet
Vergelijk hardware wallets

Wat is EOS?

EOS is een op blockchain gebaseerd smart contract platform. EOS is de eerste blockchain die horizontaal geschaald kan worden, waardoor er miljoenen gratis transacties per seconde mogelijk zijn.

EOS gebruikt Delegated Proof of Stake (DPoS) als consensus algoritme. Dit betekend dat houders van EOS tokens de zogenaamde ‘witnesses’ kiezen die nieuwe blokken produceren. Om de deelnemers hiervan uit te betalen zal EOS ongeveer 5% inflatie per jaar doormaken.

EOS zal 500 milliseconde blokken produceren, waardoor het een perfect platform is om een Decentralized EXchange (DEX) te bouwen. Transacties zullen direct gratis uitgevoerd worden. Ook zullen adressen geen moeilijke reeks karakters zijn maar een gemakkelijk te onthouden gebruikersnaam.

De ICO van EOS is op de Ethereum blockchain gedaan, daarom zijn het momenteel ERC-20 tokens die in een Ethereum wallet gehouden kunnen worden. Wanneer de EOS blockchain klaar is zullen de tokens omgezet worden naar de eigen blockchain.

Investeren in EOS

EOS is een interessant project met een aantal zeer positieve aspecten, maar er zijn ook negatieve kanten. Dit maakt EOS een investering met hoog risico en een zeer hoog potentieel.

Positieve punten voor EOS

EOS is gratis en heeft een gigantische capaciteit

Transacties op EOS zijn gratis, super snel en de capaciteit is enorm. Hierdoor is EOS veel interessanter om Dapps op te draaien dan andere smart contract platforms waar soms hoge fees in rekening gebracht worden.

EOS is simpel in gebruik

Doordat adressen net als bij Bitshares en Steemit uit een username bestaan is het voor iedereen gemakkelijk transacties te maken in het EOS netwerk

EOS heeft een sterke basis

Dan Larrimer heeft al twee succesvolle projecten achter de rug en EOS heeft Bitfinex als partner (dit betekent dat een grote speler wel eens een DEX op EOS kan gaan creëren). Verder is er een snel groeiende community en heeft het project een hoop geld in kas.

Negatieve punten voor EOS

Er is een redelijke inflatie

Om gratis transacties mogelijk te maken betalen de token houders voor degenen die de transacties verwerken. Dit heeft inflatie tot gevolg dat op kan lopen tot 5% per jaar. De vraag voor EOS moet dus met minimaal 5% per jaar stijgen om de prijs omhoog te laten gaan.

EOS heeft nog geen werkend product

De EOS blockchain is nog steeds in ontwikkeling, dus investeerders lopen het risico dat het team faalt of dat het project op een teleurstelling uitloopt. Een investering in EOS is dus alleen aan te raden wanneer je vertrouwen hebt in het team.

EOS is gelanceerd op Ethereum

In de toekomst zullen de EOS tokens van de Ethereum blockchain afgehaald worden en op de EOS blockchain komen. Er is nog niet veel over bekend wanneer en hoe dit zal gebeuren.

EOS hardware wallet

Momenteel zijn EOS tokens verhandelbaar als ERC-20 tokens, dus kunnen ze op een Ethereum wallet opgeslagen worden. Geschikte hardware wallets voor EOS zijn dus Ledger en Trezor, hier kunnen ze naar het Ethereum adres gestuurd worden. Het is nog niet bekend welke hardware wallets EOS zullen ondersteunen nadat ze zijn overgegaan op een eigen blockchain, dit zullen we zo snel mogelijk laten weten.

Bestel Ledger Wallet                                                     Bestel Trezor Wallet

EOS Hardware Wallet
5 (100%) 34 votes