2nd layers

Home » Extra Info » 2nd layers

Bitcoin verbeteren en opschalen met 2nd layers

2nd layers
2nd layers op Bitcoin

Op de Bitcoin blockchain zijn maar beperkte toepassingen mogelijk en het aantal transacties per block van tien minuten is beperkt. Om het security en decentralisatie niveau zo hoog mogelijk te houden is het simpelweg vergroten van de blokken geen goed idee. Eerst wordt geprobeerd de blokken efficiënter te maken doormiddel van Segwit, Schnor signatures en MAST.

Daarnaast worden in 2018 de eerste zogenaamde 2nd layers uitgerold in de vorm van sidechains en Lightning Network. 2nd layers zijn aparte netwerken die bovenop de Bitcoin blockchain gebouwd zijn, bitcoins als betaalmiddel gebruiken en van de security van Bitcoin profiteren.

Waarom 2nd layer solutions
Altcoins VS 2nd layers
Bitcoin 2nd layers
Beveilig je bitcoins met een hardware wallet

Waarom 2nd layer solutions

Met een capaciteit van maar 7 transacties per seconde is Bitcoin nog lang niet klaar voor massa adoptie. Wanneer het Bitcoin netwerk in staat wil zijn om net zoveel transacties te doen als Visa doet op piek dagen moeten de blokken vergroot worden van 1 MB naar maar liefst 8 GB.

Het gevolg hiervan zal zijn dat het niet meer mogelijk is om een ‘full node’ te hosten op een normale computer en alleen grote bedrijven dit nog maar kunnen doen. Hierdoor zal het netwerk langzaam gecentraliseerd worden.

Wanneer 2nd layers een deel van de transacties van de Bitcoin blockchain af kunnen halen zal dit ervoor zorgen dat de capaciteit flink vergroot wordt zonder de decentralisatie teniet te doen. Waar het vergroten van de blokken de capaciteit lineair zal opschalen kunnen 2nd layers dit exponentieel doen.

Daarnaast is de code van Bitcoin niet geschikt om alles te doen waar bepaalde altcoins wel geschikt voor zijn zoals bijvoorbeeld smartcontracten. Door een sidechain te creëren dat is geoptimaliseerd voor smartcontracten kan je deze functie met Bitcoin vervullen zonder de code van de blockchain zelf aan te passen.

Altcoins VS 2nd layers

In de laatste jaren zijn honderden altcoins ontstaan om bepaalde dingen beter te doen dan Bitcoin of iets te doen wat op Bitcoin niet mogelijk is. Een altcoin is snel en gemakkelijk op te zetten en kan precies afgesteld worden op de doelstellingen. Daarnaast is het gemakkelijk een altcoin te financieren via een ICO.

Het programmeren van 2nd layers is veel ingewikkelder en het financieren is moeilijker omdat er geen nieuwe coin ontstaat. Toch hebben 2nd layers wanneer ze eenmaal af zijn veel voordelen ten opzichte van altcoins.

Zo maakt een 2nd layer gebruik van de beveiliging van de Bitcoin mijners. Omdat de mijners op de main chain al betaald worden door de transacties die daar plaatsvinden kunnen de 2nd layers gratis of heel goedkoop gebruikt worden terwijl de beveiliging op het niveau van Bitcoin zelf is. Bovendien zal de vraag naar bitcoins door 2nd layers toenemen waardoor de prijs omhoog gaat en de beveiliging nog meer toe neemt (hogere BTC prijs leid tot meer mijners).

Daarnaast zijn 2nd layers over het algemeen super snel en gemakkelijk op te schalen. Ook is het zeer aantrekkelijk voor de gebruikers dat ze de coin met de meeste gebruikers en de grootste infrastructuur kunnen gebruiken (Bitcoin).

De conclusie is dat altcoins gemakkelijk te creëren en lanceren zijn, maar 2nd layers op de lange termijn efficiënter zijn omdat voor het voor hele scala aan toepassingen maar een groep mijners nodig is. De toekomst zal uitwijzen wat de markt zal prefereren.

Bitcoin 2nd layers

Al jaren wordt er aan 2nd layers gewerkt, maar Segwit is nodig om ze veilig te implementeren. Nadat Segwit in Augustus werd ingevoerd kwamen in 2018 de eerste 2nd layers online.

Lightning Netwerk (LN)

Lightning Netwerk is een systeem waar betalingskanalen geopend kunnen worden waarna onbeperkt instant transacties kunnen worden gedaan tegen een minuscule fee. Het netwerk is opgebouwd uit smartcontracten waardoor betalingen volgens de regels gedaan moeten worden.

Als iemand zich niet aan de regels houdt wordt de transactie naar de blockchain verwezen. Hierdoor vinden de transacties buiten de main chain plaats terwijl ze wel door de blockchain gegarandeerd worden. Lees meer………

Liquid

Liquid is een sidechain van Blockstream met een grotere capaciteit en snellere confirmaties dan de Bitcoin blockchain zelf. Ook kunnen op Liquid assets uitgegeven worden. lees meer………

Rootstock (RSK)

Rootstock is een sidechain van Bitcoin waarop smartcontracten gemaakt kunnen worden. RSK is compatibel met de EVM waardoor ETH smartcontracten ook op RSK plaats kunnen vinden. Lees meer………..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!