Liquid Hardware Wallet

Home » Extra Info » 2nd layers » Liquid Hardware Wallet
liquid hardware wallet

Liquid is een sidechain van Bitcoin met een grotere capaciteit, betere privacy en snellere transacties dan de Bitcoin blockchain zelf. Bovendien kunnen er via het project ‘Elements’ assets op de Liquid sidechain uitgegeven worden.

Deze assets kunnen peer to peer verzonden of voor andere digitale assets geswapt worden. Liquid bitcoins (L-BTC) en Liquid assets kunnen in eigen beheer gehouden worden. De beste manier om dit te doen is met een hardware wallet in combinatie met Blockstream Green.

Wat is Liquid

wat is liquid

Liquid is een zogenaamde ‘federated sidechain’ gecreëerd door Blockstream. Echte Bitcoins kunnen op de Bitcoin blockchain tijdelijk bevroren worden door ze naar een bepaald adres te sturen, waardoor ze op de Liquid chain vrijkomen. Dit proces wordt ‘peg in’ genoemd en kan door een gebruiker zelf gedaan worden.

Voor elke L-BTC zal altijd een echte bitcoin bevroren zijn, er ontstaan dus geen extra bitcoins. Hierdoor zal een bitcoin op de Liquid chain dezelfde waarde hebben als een bitcoin op de Bitcoin blockchain. Om een ‘peg out’ te doen is echter een handtekening van de federatie nodig, dit is een groep bekende en gerespecteerde bitcoin bedrijven. De betere eigenschappen van L-BTC worden dus verkregen door decentralisatie op te offeren.

Waarvoor wordt Liquid gebruikt?

gebruik liquid

Liquid wordt gebruikt om exchanges en andere bitcoin bedrijven van liquiditeit te voorzien. Door de kortere bloktijd van maar twee minuten kan er sneller gesetteld worden. Bovendien worden  confidentiële transacties gebruikt, waardoor het niet op de blockchain te zien is wat voor bedragen er verstuurd worden. Hierdoor wordt voorkomen dat traders of concurrerende bedrijven deze informatie kunnen gebruiken om er hun voordeel mee te doen.

Daarnaast is ook het uitgeven van assets een belangrijke toepassing van Liquid. Tether (USDT) is al beschikbaar als Liquid asset, maar ook bijvoorbeeld aandelen of digitale verzamelobjecten kunnen op de Liquid chain uitgegeven worden. Deze assets kunnen veilig in eigen beheer gehouden worden, zelfs multisignature is mogelijk. Ook kunnen deze assets zonder tussenkomst van derden voor andere Liquid assets of bijvoorbeeld Lightning BTC geswapt worden. 

Liquid voor de particulier

kan ik liquid gebruiken

Liquid is echter niet alleen bruikbaar voor bedrijven. Ook particulieren kunnen van de snellere bloktijd, extra privacy en verkrijgbaarheid van assets profiteren. Iedereen kan een wallet downloaden of een full node draaien en L-BTC of Liquid assets kopen. BITFINEX is de bekendste exchange waar je zowel L-BTC als Liquid assets kan kopen.

Nadat je ze naar je eigen wallet hebt verzonden heb je ze helemaal in eigen beheer en kan je ze veilig, al dan niet met multisignature in cold storage houden. Binnenkort kan je waarschijnlijk je favoriete aandeel veilig en privé in een multisignature adres houden. Hoe gaaf is dat!

L-BTC of Liquid assets veilig opslaan

blockstream green hardware wallet

Je kan L-BTC en Liquid assets veilig opslaan met een hardware wallet als je Blockstream Green gebruikt. Deze wallet kan je gratis downloaden en is compatibel met zowel de TREZOR ONE als de LEDGER NANO S. Bovendien profiteer je ook nog eens van de extra veiligheid van multisignature en de extra privacy van Tor. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bescherm Jezelf Tegen Verlies Of Diefstal Van Je Backup Seed Met De Trezor Shamir HODL Pack!Verdeel De Toegang Tot Je Private Keys Super Veilig Over 5 Locaties!

Dit pakket bevat een Trezor Model T en 5 Cryptosteel Capsules. Hierdoor kan je met het Shamir's Secret Sharing Schema 5 verschillende shares van de backup seed aanmaken, waarvan er 3 nodig zijn om de private key te kunnen herstellen. Dit betekent dat je deze vuurvaste en vloed bestendige shares over 5 verschillende locaties kan verspreiden. Zelfs als de shares op twee van de vijf locaties gestolen worden of kwijtraken zal je de bitcoins niet verliezen. Dit is een super robuuste setup, waarmee de kans op verlies of diefstal van jouw bitcoins zo goed als uitgesloten is. Zolang je zelf nog over 3 van de 5 shares beschikt, beschik je nog over de private key van je bitcoins!