Liquid Hardware Wallet

Vergelijk De Beste Hardwarewallets

HARDWAREWALLET.NL
Image is not available

-Alleen de beste hardwarewallets
-De beste prijs of het nieuwste model
-Morgen in huis of extra veilig van de fabrikant

NU BESCHIKBAAR VOOR PRE-ORDER

NGrave Zero
Image is not available

-100% air-gapped met QR codes!
-Super kwaliteit en beveiligingsniveau
-Compleet met mobiele applicatie
-Geschikt voor zowel Bitcoin als altcoins
-Super gebruiksvriendelijk

De Nieuwste Trezor

TREZOR MODEL T
Image is not available

-Geschikt voor zowel Bitcoin als altcoins
-Geheel open source en transparant
-Super geschikt voor multisignature
-Spreid je backups met Shamir's Secret Sharing
-De meest ervaren hardware wallet producent

Het Oude Model Van Trezor

TREZOR ONE
Image is not available

-Zowel geschikt voor Bitcoin als voor altcoins
-Geheel open source en transparant
-Erg geschikt voor multisignature
-Super goedkoop
-De meest ervaren fabrikant

Het Nieuwste Model

COLDCARD
Image is not available

-Voor gevorderde Bitcoiners
-Volledig air-gapped
-Extreme beveiligingstechnieken
-Bitcoin-only

De Nieuwste Ledger

LEDGER NANO X
Image is not available

-De beste hardware wallet voor altcoins
-Fysiek beschermd met beveiligde chip
-Ledger App met mooie interface

Het Oude Model Van Ledger

HARDWAREWALLET.NL
Image is not available

-De beste hardware wallet voor altcoins
-Fysiek beschermd met beveiligde chip
-Ledger App met mooie interface
-Super goedkoop

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider
Home » Extra Info » 2nd layers » Liquid Hardware Wallet
liquid hardware wallet

Liquid is een sidechain van Bitcoin met een grotere capaciteit, betere privacy en snellere transacties dan de Bitcoin blockchain zelf. Bovendien kunnen er via het project ‘Elements’ assets op de Liquid sidechain uitgegeven worden.

Deze assets kunnen peer to peer verzonden of voor andere digitale assets geswapt worden. Liquid bitcoins (L-BTC) en Liquid assets kunnen in eigen beheer gehouden worden. De beste manier om dit te doen is met een hardware wallet in combinatie met Blockstream Green.

Wat is Liquid

wat is liquid

Liquid is een zogenaamde ‘federated sidechain’ gecreëerd door Blockstream. Echte Bitcoins kunnen op de Bitcoin blockchain tijdelijk bevroren worden door ze naar een bepaald adres te sturen, waardoor ze op de Liquid chain vrijkomen. Dit proces wordt ‘peg in’ genoemd en kan door een gebruiker zelf gedaan worden.

Voor elke L-BTC zal altijd een echte bitcoin bevroren zijn, er ontstaan dus geen extra bitcoins. Hierdoor zal een bitcoin op de Liquid chain dezelfde waarde hebben als een bitcoin op de Bitcoin blockchain. Om een ‘peg out’ te doen is echter een handtekening van de federatie nodig, dit is een groep bekende en gerespecteerde bitcoin bedrijven. De betere eigenschappen van L-BTC worden dus verkregen door decentralisatie op te offeren.

Waarvoor wordt Liquid gebruikt?

gebruik liquid

Liquid wordt gebruikt om exchanges en andere bitcoin bedrijven van liquiditeit te voorzien. Door de kortere bloktijd van maar twee minuten kan er sneller gesetteld worden. Bovendien worden  confidentiële transacties gebruikt, waardoor het niet op de blockchain te zien is wat voor bedragen er verstuurd worden. Hierdoor wordt voorkomen dat traders of concurrerende bedrijven deze informatie kunnen gebruiken om er hun voordeel mee te doen.

Daarnaast is ook het uitgeven van assets een belangrijke toepassing van Liquid. Tether (USDT) is al beschikbaar als Liquid asset, maar ook bijvoorbeeld aandelen of digitale verzamelobjecten kunnen op de Liquid chain uitgegeven worden. Deze assets kunnen veilig in eigen beheer gehouden worden, zelfs multisignature is mogelijk. Ook kunnen deze assets zonder tussenkomst van derden voor andere Liquid assets of bijvoorbeeld Lightning BTC geswapt worden. 

Liquid voor de particulier

kan ik liquid gebruiken

Liquid is echter niet alleen bruikbaar voor bedrijven. Ook particulieren kunnen van de snellere bloktijd, extra privacy en verkrijgbaarheid van assets profiteren. Iedereen kan een wallet downloaden of een full node draaien en L-BTC of Liquid assets kopen. BITFINEX is de bekendste exchange waar je zowel L-BTC als Liquid assets kan kopen.

Nadat je ze naar je eigen wallet hebt verzonden heb je ze helemaal in eigen beheer en kan je ze veilig, al dan niet met multisignature in cold storage houden. Binnenkort kan je waarschijnlijk je favoriete aandeel veilig en privé in een multisignature adres houden. Hoe gaaf is dat!

L-BTC of Liquid assets veilig opslaan

blockstream green hardware wallet

Je kan L-BTC en Liquid assets veilig opslaan met een hardware wallet als je Blockstream Green gebruikt. Deze wallet kan je gratis downloaden en is compatibel met zowel de TREZOR ONE als de LEDGER NANO S. Bovendien profiteer je ook nog eens van de extra veiligheid van multisignature en de extra privacy van Tor. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De NGrave Zero Is Nu Beschikbaar Voor Pre-orders!Bestel Vandaag En Ontvang Hem In April!

De Ngrave Zero is een nieuwe tweede generatie hardware wallet die alleen via QR codes met de online computer communiceert en dus volledig air-gapped is. Hierdoor is de beveiliging vele malen beter dan bij de eerste generatie hardwarewallets die via een USB verbinding communiceren. Bovendien is deze nieuwe hardware wallet ook nog eens veel gebruiksvriendelijker. Bestel hem nu alvast!