Rootstock Hardware Wallet

Home » Extra Info » 2nd layers » Rootstock Hardware Wallet

Neem veilig deel in Rootstock (RSK) met een hardware wallet

Rootstock (RSK) is een smart contract platform dat is gebaseerd op Bitcoin. Op het platform kan alles gedaan worden wat op Ethereum mogelijk is, maar sneller, goedkoper en op grotere schaal. RSK gebruikt slimme bitcoins die voor honderd procent gedekt worden door echte bitcoins. Bewaar en gebruik je slimme bitcoins veilig op een Rootstock hardware wallet!


Wat is Rootstock (RSK)?
Waarom is Rootstock interessant?
Rootstock hardware wallet
Koop direct een hardware wallet

Wat is Rootstock (RSK)?

Rootstock is een platform voor slimme contracten gebouwd op Bitcoin in de vorm van een ‘side chain’. Bitcoins kunnen worden bevroren op de Bitcoin blockchain waardoor ze vrij komen op de RSK chain. Een slimme bitcoin op de RSK chain is dus altijd honderd procent gedekt bij een echte bitcoin en de prijs is ook hetzelfde.

Rootstock is volledig compatibel met de Ethereum EVM, dus alle projecten die op Ethereum gebouwd zijn kunnen ook op RSK functioneren. Het grote verschil is dat de capaciteit van RSK veel groter is en dat de transactie kosten laag en stabiel zijn, omdat er geen directe blockchain fees betaald hoeven te worden.

Waarom is Rootstock interessant?

Omdat RSK net als het Lightning Netwerk en Liquid boven op Bitcoin is gebouwd is het veel makkelijker op te schalen terwijl de beveiliging van de best beveiligde blockchain van de wereld wordt gebruikt. Wanneer een Dapp op Ethereum erg populair is raakt de blockchain overbelast en worden alle transacties duur en onbetrouwbaar. Daarnaast wordt het runnen van een full node van Ethereum steeds duurder door de overvloed aan data waardoor het netwerk langzaam aan decentralisatie verliest.

Rootstock is veel makkelijker op te schalen omdat de blockchain alleen maar gebruikt wordt voor de uiteindelijke vereffening terwijl normale transacties allemaal buiten de blockchain op de side chain plaats vinden. Bovendien versterken de Bitcoin blockchain en de sidechains elkaar: Wanneer een van de secondaire netwerken meer waard wordt maakt dat het totale Bitcoin netwerk meer waard. Dit trekt meer mijners aan waardoor het gehele netwerk beter beveiligd en dus waardevoller wordt. Dit netwerk effect zal er op termijn voor zorgen dat Rootstock veel stabieler en beter beveiligd is dan Ethereum.

Rootstock hardware wallet

Wanneer je slimme contracten wil creëren of gebruiken heb je slimme bitcoins nodig. Net als normale bitcoins kunnen deze gestolen worden wanneer hackers je keys in handen krijgen. Daarom is het verstandig om een hardware wallet te gebruiken om je slimme bitcoins op te slaan. Zowel de Trezor als de Ledger zijn hiervoor geschikt.

KOOP HIER EEN TREZOR HARDWARE WALLET

KOOP HIER EEN LEDGER HARDWARE WALLET

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!