Bitcoin Cash hardware wallet

Home » Extra Info » Altcoins » Bitcoin Cash hardware wallet

Bewaar je Bitcoin Cash veilig op een hardware wallet

bitcoin cash hardware wallet

Bitcoin Cash (BCH) is een fork oftewel een afsplitsing van Bitcoin, waarbij de blokken vergroot zijn. Hierdoor kunnen er meer transacties per tijd eenheid gedaan worden op de blockchain. Bitcoin transacties zijn vaak vertraagd of duur omdat de blokken vol raken. Bitcoin Cash hoopt dit probleem op te lossen doormiddel van grotere blokken.

Sommigen vinden Bitcoin Cash beter dan Bitcoin, omdat het gebruik sneller en goedkoper is. Anderen noemen het Bcash (woord bitcoin zit hier niet in) omdat ze vinden dat het vergroten van blokken de decentralisatie beperkt en het dus de belangrijkste eigenschap van Bitcoin teniet doet.

WAARSCHUWING:

Bitcoin Cash (BCH) is niet Bitcoin en ook niet een andere versie ervan. Bitcoin Cash is afgesplitst met minder dan 5% consensus en Satoshi heeft Bitcoin gecreëerd op een manier dat het alleen geüpdatet kan worden met meer dan 50% consensus. Bovendien is oude Bitcoin software dat gebruikt werd in Satoshi’s tijd WEL compatible met Bitcoin (BTC) en niet met Bitcoin Cash (BCH) omdat fundamentele regels in Bitcoin Cash zijn veranderd bij de hardfork.

Sommige invloedrijke bronnen als Bitcoin.com en r/btc Reddit proberen BCH te verkopen as Bitcoin of een beter versie van Bitcoin. Mijd deze en informeer jezelf doormiddel van verschillende bronnen over dit onderwerp. Bitcoin Cash is bijvoorbeeld veel gevoeliger voor een 51% attack en profiteert niet van het netwerkeffect. Bitcoin is Bitcoin en Bitcoin Cash is een alt coin ontstaan uit een kopie van Bitcoin die iedereen kan maken.

Wat is Bitcoin Cash
Is Bitcoin Cash interessant?
Bitcoin Cash hardware wallet

De Trezor en de Ledger ondersteunen allebei Bitcoin Cash:

Wat is Bitcoin Cash

Bitcoin Cash is 1 Augustus van Bitcoin afgesplitst om de transactie capaciteit te vergroten doormiddel van grotere blokken. Op hetzelfde moment vond de Segwit update in het Bitcoin netwerk plaats. Bitcoin Cash heeft deze update niet geïmplementeerd, omdat dit in hun ogen niet de visie van Satoshi is.

Een andere verandering ten opzichte van Bitcoin is dat Bitcoin Cash ‘emergency difficulty adjustment’ heeft toegevoegd om te zorgen dat blokken niet te lang zouden gaan worden wanneer maar een klein deel van de mijners BCH zou gaan mijnen. Dit liep niet helemaal goed, periodes met blokken van een paar uur werden afgewisseld met periodes met blokken van minder dan een minuut. Een hardfork op 13 november moet dit op gaan lossen.

Hoe kan ik BCH kopen?

Koop BCH met Bitcoin:

Is Bitcoin Cash interessant?

Technologisch vindt er veel meer innovatie plaats op Bitcoin dan op Bitcoin Cash, maar dat wil niet zeggen dat het niet interessant is. Hier een paar redenen waarom Bitcoin Cash wel eens flink in waarde zou kunnen gaan stijgen:

BCH wordt gesteund door een paar hele rijke spelers

Belangrijke figuren in het Bitcoin landschap steunen Bitcoin Cash. Roger Ver, de eigenaar van bitcoin.com en super rijk bitcoin bezitter verkiest BCH boven BTC en laat dat ook blijken via zijn website. Ook Jihan Wu, de grootste mining hardware producent en eigenaar van de grootste mining pool staat achter Bitcoin Cash. Deze figuren kunnen hun extreme rijkdom en reputatie gebruiken om de prijs op te pompen.

Bitcoin Cash is momenteel inderdaad sneller en goedkoper

Hoewel de technologie van Bitcoin veel interessanter is dan Bitcoin Cash en op lange termijn waarschijnlijk veel meer waarde gaat creëren is BCH momenteel wel sneller en goedkoper. Dit kan er vooral op korte termijn voor zorgen dat steeds meer merchants BCH gaan accepteren wat de prijs op drijft. Bedenk wel dat sidechains van Bitcoin op termijn waarschijnlijk nog snellere en goedkopere transacties kunnen leveren.

Bitcoin Cash als hedge voor Bitcoin houders

Bitcoin heeft al vaak problemen met zijn capaciteit gehad met de dreiging van een hardfork als gevolg. Het is waarschijnlijk dat in tijden van onzekerheid over Bitcoin de prijs van BCH zal stijgen. Een portfolio van zowel Bitcoin als Bitcoin Cash is dus waarschijnlijk stabieler dan alleen een van de twee. Je zou BCH als een soort verzekering op je bitcoins kunnen zien.

Bitcoin Cash hardware wallet

Zowel Ledger als Trezor, de twee beste hardware wallets van het moment ondersteunen momenteel Bitcoin Cash. Een Bitcoin Cash wallet zit standaard in de UI, dus je kan je BCH direct naar je hardware wallet sturen nadat je hem hebt opgestart. Een hardware wallet is de enige vorm van cold storage waarbij je nog steeds transacties kan maken!

KOOP EEN TREZOR HARDWARE WALLET

KOOP EEN LEDGER HARDWARE WALLET

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!