Cardano Hardware Wallet

Home » Extra Info » Altcoins » Cardano Hardware Wallet

De Beste Hardware Wallets Voor Cardano

cardano hardware wallet

Cardano is een smart contract platform dat concurreert met Ethereum en volgens de enthousiastelingen zelfs een Ethereum killer is. ADA is de crypto valuta op de Cardano blockchain. Als je jouw ADA veilig op wil slaan, kan je het beste een hardware wallet gebruiken die Cardano ondersteund, hierdoor kunnen hackers nooit via een online verbinding bij jouw private keys. Op deze pagina zullen we beschrijven wat Cardano precies is, waarom het interessant is en welke hardware wallets geschikt zijn om Cardano op te slaan.

Hardware wallets die Cardano (ADA) ondersteunen

MODEL

ADA SUPPORT

PRIJS

RATING

KOOP NU!

LEDGER STAX

-

€180,0

ledger nano x

LEDGER NANO X

Via AdaLite of Yoroi wallet

€119,0

trezor model t

TREZOR MODEL T

Via AdaLite of Yoroi wallet

€189,-

ledger nano s

LEDGER NANO S

Via AdaLite of Yoroi wallet

€59,-

Wat is Cardano?

Cardano is een blockchain gespecialiseerd in smartcontracten die Proof of Stake (PoS) als consensus algoritme gebruikt. Hierdoor is Cardano erg goed schaalbaar en kan je als gebruiker een inkomen verdienen door te staken. Cardano is opgericht door Charles Hoskinson, een co-founder van Ethereum en Bitshares. Het doel was om op de zwakke punten van Ethereum, zoals beperkte schaalbaarheid en gebrek aan decentralisatie flink te verbeteren.  

Cardano is eind 2017 opgericht en ontwikkeld zich relatief traag, omdat alle code intensief via ‘peer review’ en door academia gecontroleerd moet worden voordat het geïmplementeerd wordt. Het voordeel hiervan is dat als de code er eenmaal is, het waarschijnlijk van hoge kwaliteit is en geen bugs bevat. Verder heeft Cardano een een schatkist waaruit programmeurs betaald kunnen worden als hun verbeteringen door de stakers zijn goedgekeurd. Er is dus een gedecentraliseerd governance systeem. 

Waarom is Cardano interessant?

Cardano wordt door de eigen gemeenschap een Ethereum killer genoemd, omdat het veel sneller en schaalbaarder is en binnenkort alles kan wat op Ethereum ook mogelijk is. Zo zal in het eerste kwartaal van 2021 compatibiliteit met de Ethereum Virtual Machine worden geïmplementeerd, alle smart contracten van Ethereum kunnen dan ook op Cardano draaien en DeFi zal hier dan ook mogelijk zijn! 

Ook zal Cardano ERC-20 tokens ondersteunen: Nieuwe projecten kunnen dus ook op Cardano gebouwd worden en bestaande ERC-20 tokens kunnen naar deze snellere blockchain verhuizen. Er is een goede kans dat Cardano flink zal profiteren als de fees van Ethereum weer flink stijgen of Ethereum 2.0 vertragingen oploopt.

Waar kan ik Cardano (ADA) kopen?

Als je Cardano wil kopen raden wij Binance aan. Dit is een gerespecteerde exchange waar je zowel met fiat als met crypto verschillende altcoins kan kopen. Door op de knop hieronder te drukken wordt je naar Binance doorverwezen en kan je direct ADA kopen!

Welke hardware wallets zijn geschikt om Cardano op te slaan? (ADA)

Cardano wordt momenteel ondersteund door de Trezor Model T, Ledger Nano X en Ledger Nano S. ADA is momenteel nog niet direct in de webwallet van Trezor en Ledger Live geïmplementeerd, dus moet je de AdaLite of Yoroi wallet downloaden en vervolgens met behulp van de hardware wallet instellen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bescherm Jezelf Tegen Verlies Of Diefstal Van Je Backup Seed Met De Trezor Shamir HODL Pack!Verdeel De Toegang Tot Je Private Keys Super Veilig Over 5 Locaties!

Dit pakket bevat een Trezor Model T en 5 Cryptosteel Capsules. Hierdoor kan je met het Shamir's Secret Sharing Schema 5 verschillende shares van de backup seed aanmaken, waarvan er 3 nodig zijn om de private key te kunnen herstellen. Dit betekent dat je deze vuurvaste en vloed bestendige shares over 5 verschillende locaties kan verspreiden. Zelfs als de shares op twee van de vijf locaties gestolen worden of kwijtraken zal je de bitcoins niet verliezen. Dit is een super robuuste setup, waarmee de kans op verlies of diefstal van jouw bitcoins zo goed als uitgesloten is. Zolang je zelf nog over 3 van de 5 shares beschikt, beschik je nog over de private key van je bitcoins!