Ethereum hardware wallet

Home » Extra Info » Altcoins » Ethereum hardware wallet

Bewaar Je Ethereum (ETH) Veilig Op Een Hardware Wallet

Ethereum hardware wallet

Ethereum is na Bitcoin het grootste en bekendste crypto netwerk. De gebruikte valuta wordt Ether genoemd. Net als bij Bitcoin, kan je Ether veilig bewaren en versturen op een hardware wallet.

Omdat Ethereum zeer populair is: Zijn er verschillende hardware wallets beschikbaar die Ether ondersteunen. Er is dus genoeg keuze. Op deze pagina zullen we beschrijven wat Ethereum precies is, waar je Ethereum kan kopen en wat de beste hardware wallet is om het veilig op te slaan.

Deze hardware wallets zijn geschikt voor Ethereum:

MODEL

PRIJS

RATING

MEER INFO

KOOP NU!

LEDGER NANO X

€119,-

TREZOR MODEL T

€189,-

NGRAVE ZERO

Uitverkocht: Je kan je nu inschrijven voor de volgende batch

KEYSTONE PRO

$169,-

LEDGER NANO S

€59,-

TREZOR ONE

€53,-

Wat is Ethereum (ETH) en Ether?

Ethereum is een crypto netwerk dat is geoptimaliseerd voor smartcontracten. Hierdoor is het zeer geschikt voor DeFi en andere gecompliceerde financiele applicaties zoals gedecentraliseerde exchanges (DEX) en gedecentraliseerde organisaties (DAO). Omdat Ethereum deze mogelijkheden bied wordt het o0k wel ‘The World Computer’ genoemd.

Ethereum is momenteel een Proof of Work netwerk, maar is van plan in de toekomst over te gaan naar Proof of Stake met de upgrade naar Ethereum 2.0. Dat betekent dat ETH momenteel gemijnd kan worden, maar na de upgrade kan je een inkomen verdienen door je ETH te staken. Ook zal de capaciteit van Ethereum hierdoor flink toenemen. De extreme beveiliging van Proof of Work wordt echter wel opgeofferd.

Investeren in Ethereum

Ethereum is zo ongeveer de enige altcoin die naast Bitcoin ook populair is bij institutionele beleggers. Daarom zou de prijs in de komende jaren wel eens flink kunnen stijgen. Daarnaast zal ook de DeFi hype een positief effect op de Ethereum prijs hebben, omdat het merendeel van de DeFi projecten op Ethereum gebouwd is. Ook zullen prijsuitslagen van Ethereum waarschijnlijk groter zijn dan van Bitcoin, omdat er minder liquiditeit is. In een bullrun zal Ethereum dus wel eens harder kunnen gaan dan Bitcoin.

Toch brengt een investering in Ethereum veel meer risico’s met zich mee dan een investering in Bitcoin. Omdat Ethereum niet volledig gedecentraliseerd is, zijn er zogenaamde ‘single points of failure’ aan te wijzen. Bovendien is er een kans dat het upgraden naar Ethereum 2.0 tot een burgeroorlog in de gemeenschap zal leiden of op een andere manier mis gaat. Ook kan het upgraden te lang duren waardoor de netwerk fees door het dak gaan. Concurrerende netwerken zoals RSK en Cardano zullen in dit geval flink profiteren.

Wat zijn de beste Ethereum hardware wallets

Je kan Ethereum op verschillende hardware wallets opslaan, maar voor specifiek gebruik moet je soms een specifieke hardware wallet hebben. Zo zijn bijvoorbeeld alleen Trezor en Ledger geschikt voor DeFi, omdat deze hardware wallets door de meeste DeFi platforms ondersteund worden. Als je jouw Ethereum gewoon voor de lange termijn wil laten staan is de keuze een stuk ruimer, want dan kan je elke hardware wallet kiezen die Ethereum ondersteund.

Waar kan ik Ethereum kopen?

Als je nog geen crypto’s bezit raden wij Binance aan om Ethereum te kopen. Behalve Ethereum kan je hier ook een heleboel andere crypto’s kopen. Als je al Bitc0in bezit en al een eigen (hardware) wallet hebt, kan je hieronder direct Ethereum kopen zonder het eerst op een exchange te hoeven storten:

Lees ook:

Hier vergelijk je de beste bitcoin hardware wallets

Wat is Bitcoin?

Hoe veilig zijn je bitcoins?

Alles over de Trezor Hardware wallet.

Ledger wallet informatie.

De keepkey om je bitcoins veilig te bewaren.

Wat is een paper wallet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!