Komodo Hardware wallet

Home » Extra Info » Altcoins » Komodo Hardware wallet

Komodo, een blockchain platform met een focus op privacy en security

Komodo hardware wallet

Komodo (KMD) is een zeer interessant blockchain project dat stevig aan de weg timmert. Komodo is ontstaan als een fork van Zcash en heeft daarmee de beste privacy technology van het moment in geprogrammeerd. Van een privacy coin is Komodo zich nu aan het ontwikkelen tot een zeer interessant platform dat voorloper is in atomic swaps.

Door de atomic swaps en andere technology worden interessante toepassingen als een Decentralized Exchange (DEX), coin mixer en gedecentraliseerd ICO platform mogelijk gemaakt. Het is belangrijk je digitale assets veilig te bewaren, dus een hardware wallet die Komodo ondersteund is geen overbodige luxe.

Wat is Komodo?
Investeren in Komodo
Komodo hardware wallet
Wat is een hardware wallet?

Wat is Komodo?

Komodo is begonnen als een privacy coin, maar al snel doorontwikkeld tot een gedecentraliseerd platform waar privacy en security hoog in het vaandel staan. Komodo gebruikt een uniek consensus algoritme genaamd ‘Delayed Proof of Work’. Dit betekent dat hun eigen security model is gebackt bij de Bitcoin blockchain, de best beveiligde blockchain van het moment.

Atomic swaps

Een atomic swap is een directe transactie tussen twee verschillende blockchains waarbij geen 3e partij betrokken is. Een atomic swap werd in 2014 al voor het eerst uitgevoerd door een van de programmeurs van Komodo. Komodo is nu marktleider met al duizenden succesvol uitgevoerde swaps. Atomic swaps zijn anoniem en er is geen risico dat de tegenpartij van de overeenkomst zijn afspraken niet nakomt.

BarterDEX decentralized exchange

De BarterDEX is een gedecentraliseerde exchange gebouwd op Komodo waarbij alle transacties doormiddel van atomic swaps gedaan kunnen worden. De BarterDEX is veruit de grootste van het moment. Op de BarterDEX kunnen anoniem verschillende cryptocurrencies verhandeld worden, maar ook gedigitaliseerde fiat currencies.

Komodo coinmixer

Een ander platform op Komodo dat mede mogelijk gemaakt wordt door de atomic swaps is de Jumblr. Dit is een coinmixer waar een cryptocurrency heen gestuurd kan worden waarna het geswapt wordt met een anonieme cryptocurrency en vervolgens teruggestuurd wordt naar een ander adres. Door een coinmixer te gebruiken kan je de privacy vergroten omdat de teruggestuurde coin niet meer aan een indentiteit gelinkt kan worden.

Komodo ICO platform

Ook ICO’s kunnen op Komodo gelanceerd worden, maar op een andere manier dan Ethereum bijvoorbeeld. Op Ethereum kan iedereen zomaar een ICO lanceren, zonder iets met het team achter ETH te maken te hebben.

Komodo kan maar een ICO tegelijk lanceren en dit gebeurd in overleg met het team. Het nadeel hiervan is dat het niet ‘permissionless’ is, iets dat veel mensen in de crypto gemeenschap als een groot goed beschouwen.

Het voordeel echter is dat ICO’s van tevoren goed bekeken worden, dus dat de scams er waarschijnlijk uit gefilterd worden en alleen de beste ICO’s doorkomen. Zo is het voor de investeerders een voordeel dat ze weten dat er een ervaren team naar gekeken heeft en goedkeuring heeft gegeven.

Voor degene die de ICO lanceren is het een voordeel omdat het Komodo team heeft bevestigd vertrouwen in het project te hebben en het project zal ondersteunen.

Investeren in Komodo

Komodo kon wel eens een zeer ondergewaardeerde cryptocurrency zijn. Komodo loopt ver vooruit op het gebied van atomic swaps en privacy. Het Komodo team is momenteel hele bruikbare toepassingen aan het bouwen. Daarnaast maakt Komodo gebruik van de security van de Bitcoin blockchain, waardoor het tot de best beveiligde cryptocurrencies behoort. Daarnaast kan je ook nog 5% rente per jaar ontvangen door KMD te bezitten.

Nu cryptocurrencies groot beginnen te worden zullen steeds meer banken en overheden het de gebruikers moeilijk te maken om te handelen en Komodo omzeilt dat. Daarnaast heeft Amerika alle transacties tussen cryptocurrencies onderling een belastbare daad verklaard. Door de BarterDEX te gebruiken kan men anoniem handelen. Hierdoor kon het wel eens een heel populair platform worden.

Hoe kan ik Komodo coins kopen?

Komodo hardware wallet

Wanneer je Komodo wil kopen is het belangrijk na te denken hoe je het op wil slaan. Een hardware wallet is de veiligste manier terwijl je nog gewoon transacties kan maken.  Ledger is momenteel de enige hardware wallet die Komodo ondersteund.

KOOP HIER EEN LEDGER

Meer informatie over Komodo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!