Litecoin Hardware Wallet

Home » Extra Info » Altcoins » Litecoin Hardware Wallet

Bewaar je LTC veilig op een Litecoin hardware wallet

litecoin hardware wallet

Een Litecoin hardware wallet is de gemakkelijkste manier om je Litecoin te bewaren of te verzenden zonder je zorgen te hoeven maken over veiligheid. Litecoin is speciaal ontworpen om gemakkelijk en snel transacties te kunnen maken en wanneer je coins op een hardware wallet staan kan dit nog steeds in tegenstelling tot andere vormen van cold storage. Een online wallet is even gemakkelijk, maar komt met een groot risico om gehackt te worden.

Deze hardware wallets zijn compatibel met Litecoin (LTC):


MODEL

PRIJS

RATING

MEER INFO

KOOP NU!

LEDGER NANO X

€119,-

TREZOR MODEL T

€164,-

NGRAVE ZERO

€318,-

COBO VAULT

$119,-

MEER INFO

LEDGER NANO S

€59,-

TREZOR ONE

€53,-Wat is Litecoin (LTC)?
Waarom is Litecoin interessant?
Welke hardware wallet is geschikt voor Litecoin?
Vergelijk en bestel de beste hardware wallet

Wat is Litecoin (LTC)?

litecoin hardware wallet
Bewaar je Litecoin veilig op een hardware wallet

Litecoin is een kloon van Bitcoin waarbij verschillende aanpassingen zijn gemaakt. Charlie Lee heeft Litecoin gecreëerd om kleinere transacties te doen die sneller geconfirmeerd worden en waarvan de fee lager is. Bitcoin wordt door vele gezien als digitaal goud en de visie van Charlie is om Litecoin als digitaal zilver te laten functioneren. Een ander verschil met Bitcoin is dat Litecoin een ander algoritme gebruikt om te mijnen.

Een Litecoin transactie is 4 keer sneller dan een Bitcoin transactie omdat de tijd dat het duurt om een blok te creëren 2.5 minuten is in plaats van 10 minuten. Dit zorgt ervoor dat er 4 MB blok ruimte is per 1 minuut terwijl Bitcoin maar 1 MB blok ruimte heeft. Litecoin is dus 4 keer zo snel als Bitcoin en heeft 4 keer zo veel capaciteit. Uiteraard gaat het wel ten koste van het veiligheidsniveau, dus dit maakt Litecoin perfect voor kleine en onbelangrijke betalingen.

Hoe kan ik litecoins kopen?

Koop Litecoin met bitcoin:

Waarom is Litecoin interessant? 

Waar Bitcoin en Bitcoin Cash concurrenten zijn omdat ze om dezelfde mijners vechten zijn Bitcoin en Litecoin partners. Nieuwe technologie wordt vaak eerst in Litecoin geïmplementeerd en nadat het in de echte wereld getest is pas in Bitcoin. Ook kunnen de Lightning netwerken van Bitcoin en Litecoin aan elkaar gekoppeld worden doormiddel van atomic swaps. Wanneer Bitcoin weer overbelast wordt kan Litecoin deze extra druk makkelijk opvangen.

Welke hardware wallet is geschikt voor Litecoin?

Het is erg risicovol om je Litecoin op een exchange of een online wallet te laten staan, hackers kunnen het relatief makkelijk stelen. Een hardware wallet is een perfecte oplossing, zowel de LedgerTrezor en de Bitbox ondersteunen Litecoin. Trezor is gebruiksvriendelijker en bovendien open source, alleen helaas wel iets duurder.

KOOP EEN LEDGER HARDWARE WALLET

KOOP EEN TREZOR HARDWARE WALLET

KOOP EEN BITBOX HARDWARE WALLET

KOOP EEN COOLWALLET

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beveilig Je Bitcoins Optimaal Met De Shamir's HODL Pack Actie Van TrezorVerdeel Je Backup Seed Van De Trezor T Over Vijf Crypto Steel Capsules

Dit pakket bevat een Trezor Model T hardware wallet en vijf Crypto Steel capsules. Hiermee kan je met Shamir's Secret Sharing je backup seed super veilig over 5 verschillende locaties verspreiden. Je kan zelf instellen hoeveel uit de vijf delen je nodig hebt om je wallet te herstellen. Met dit pakket weet je zeker dat je jouw Bitcoins niet zal verliezen bij een inbraak of een brand!