Litecoin Hardware Wallet

Home » Extra Info » Altcoins » Litecoin Hardware Wallet

Bewaar je LTC veilig op een Litecoin hardware wallet

litecoin hardware wallet

Een Litecoin hardware wallet is de gemakkelijkste manier om je Litecoin te bewaren of te verzenden zonder je zorgen te hoeven maken over veiligheid. Litecoin is speciaal ontworpen om gemakkelijk en snel transacties te kunnen maken en wanneer je coins op een hardware wallet staan kan dit nog steeds in tegenstelling tot andere vormen van cold storage. Een online wallet is even gemakkelijk, maar komt met een groot risico om gehackt te worden.

Deze hardware wallets zijn compatibel met Litecoin (LTC):


MODEL

PRIJS

RATING

MEER INFO

KOOP NU!

LEDGER NANO X

€119,-

TREZOR MODEL T

€189,-

NGRAVE ZERO

Uitverkocht: Inschrijven voor nieuwe batch mogelijk

KEYSTONE PRO

$169,-

LEDGER NANO S

€59,-

TREZOR ONE

€53,-Wat is Litecoin (LTC)?
Waarom is Litecoin interessant?
Welke hardware wallet is geschikt voor Litecoin?
Vergelijk en bestel de beste hardware wallet

Wat is Litecoin (LTC)?

litecoin hardware wallet
Bewaar je Litecoin veilig op een hardware wallet

Litecoin is een kloon van Bitcoin waarbij verschillende aanpassingen zijn gemaakt. Charlie Lee heeft Litecoin gecreëerd om kleinere transacties te doen die sneller geconfirmeerd worden en waarvan de fee lager is. Bitcoin wordt door vele gezien als digitaal goud en de visie van Charlie is om Litecoin als digitaal zilver te laten functioneren. Een ander verschil met Bitcoin is dat Litecoin een ander algoritme gebruikt om te mijnen.

Een Litecoin transactie is 4 keer sneller dan een Bitcoin transactie omdat de tijd dat het duurt om een blok te creëren 2.5 minuten is in plaats van 10 minuten. Dit zorgt ervoor dat er 4 MB blok ruimte is per 1 minuut terwijl Bitcoin maar 1 MB blok ruimte heeft. Litecoin is dus 4 keer zo snel als Bitcoin en heeft 4 keer zo veel capaciteit. Uiteraard gaat het wel ten koste van het veiligheidsniveau, dus dit maakt Litecoin perfect voor kleine en onbelangrijke betalingen.

Hoe kan ik Litecoins kopen?

Als je Litecoin wil kopen kan je dat met IDEAL, Bank transfer of Credit card doen bij BTCDirect. Als je al crypto hebt kan je het bij SIMPLESWAP zonder account en zonder KYC voor Litecoin swappen.

Waarom is Litecoin interessant? 

Waar Bitcoin en Bitcoin Cash concurrenten zijn omdat ze om dezelfde mijners vechten zijn Bitcoin en Litecoin partners. Nieuwe technologie wordt vaak eerst in Litecoin geïmplementeerd en nadat het in de echte wereld getest is pas in Bitcoin. Ook kunnen de Lightning netwerken van Bitcoin en Litecoin aan elkaar gekoppeld worden doormiddel van atomic swaps. Wanneer Bitcoin weer overbelast wordt kan Litecoin deze extra druk makkelijk opvangen.

Welke hardware wallet is geschikt voor Litecoin?

Het is erg risicovol om je Litecoin op een exchange of een online wallet te laten staan, hackers kunnen het relatief makkelijk stelen. Een hardware wallet is een perfecte oplossing, zowel de LedgerTrezor en de Bitbox ondersteunen Litecoin. Trezor is gebruiksvriendelijker en bovendien open source, alleen helaas wel iets duurder.

KOOP EEN LEDGER HARDWARE WALLET

KOOP EEN TREZOR HARDWARE WALLET

KOOP EEN BITBOX HARDWARE WALLET

KOOP EEN COOLWALLET

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!