Monero Hardware Wallet

Home » Extra Info » Altcoins » Monero Hardware Wallet

Bewaar je Monero veilig op een hardware wallet

monero hardware wallet
De enige echte anonieme cryptocurrency

Monero is een cryptocurrency met een sterke focus op privacy. Het feit dat Monero transacties standaard anoniem zijn maakt het de populairste privacy coin. Monero wordt op het zogenaamde ‘dark web’ overal geaccepteerd, maar is ook populair bij investeerders en mensen die privacy belangrijk vinden. Bitcoin zal de privacy issues waarschijnlijk niet op korte termijn oplossen en privacy coins kunnen hier op korte termijn wel eens flink van gaan profiteren.

Wat is Monero?
Waarom is privacy belangrijk?
Privacy is veiligheid
Monero hardware wallet
Vergelijk de beste hardware wallets

Wat is Monero?

Monero is net als Bitcoin een netwerk om ‘peer to peer’ transacties te maken met een publieke database en Proof of Work (PoW) om het netwerk te beveiligen. Monero gebruikt ring signatures en onzichtbare adressen. Hierdoor is Monero niet traceerbaar en helemaal anoniem.

De meeste privacy coins zijn bij normaal gebruik niet anoniem, maar kunnen met een bepaalde functie transacties onzichtbaar maken. Monero is de enige altcoin die altijd anonimiteit garandeert. Naast het feit dat transacties niet traceerbaar zijn, is het dus ook niet mogelijk om te weten of iemand Monero bezit en hoeveel.

Monero heeft een ander consensus algoritme dan Bitcoin en de blok grootte past zichzelf aan aan de benodigde capaciteit. Echt gebruiksvriendelijk is het nog niet omdat veel applicaties nog gebouwd of geoptimaliseerd moeten worden.

Hoe kan ik Monero kopen?

Monero kopen met bitcoin:

Klik op deze link om bitcoins te kopen

Stel in hoeveel je wil kopen en geef je bitcoin adres 

Betaal met IDEAL en de bitcoins zullen naar je wallet gestuurd worden

Ga naar Binance, maak een account aan en deposit je bitcoins

Waarom is privacy belangrijk?

Veel mensen denken dat privacy niet belangrijk is omdat je niets te vrezen hebt wanneer je niets verkeerd doet. Dit is niet juist, iets kan momenteel legaal zijn maar op een later moment verboden worden. Ook is het mogelijk dat je iets doet wat wel legaal is, maar dat je toch op een verdachte lijst wordt gezet of je bankrekening geblokkeerd wordt omdat het ‘verdacht’ is. Bovendien is het belangrijk om je af te vragen of het normaal is dat ons doen en laten allemaal gevolgd en gearchiveerd wordt.

Ook het bedrijfsleven is gebaat bij privacy. Wanneer een bedrijf Bitcoin gebruikt om zaken te doen kan de concurrent zien wie de leveranciers zijn en hoeveel er betaald wordt, dit kan uiteraard negatieve gevolgen hebben. Door Monero te gebruiken kunnen deze gegevens privé blijven.

Privacy is veiligheid

Een onderdeel van beveiliging van digitale assets is privacy. Indirect brengt betere privacy een hoger beveiligingsniveau met zich mee. Een dief kan alleen iets van je stelen wanneer hij weet dat je het bezit. Ook kan een overheid alleen iets confiskeren wanneer ze weten dat je het bezit. Door je vermogen in een privacy coin te houden zorg je dat je geen dieven aantrekt inplaats van de dief het stelen onmogelijk te maken.

Monero hardware wallet

Monero kan net als Bitcoin op een wallet opgeslagen worden. Er zijn momenteel online wallets en webwallets beschikbaar, maar deze kunnen gehacked worden omdat ze online zijn. Een hardware wallet is de veiligste en gemakkelijkste manier, hier blijven je keys offline terwijl je wel transacties kan tekenen en verzenden. Ledger is momenteel de enige hardware wallet die Monero ondersteund.

KOOP HIER EEN LEDGER HARDWARE WALLET

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!