Solana (SOL) Hardware Wallet

Home » Extra Info » Altcoins » Solana (SOL) Hardware Wallet

De Beste Hardware Wallets Om Solana (SOL) Op Te Slaan

solana hardware wallet

Als je in Solana wil investeren, is het aan te raden om een hardware wallet te gebruiken die Solana ondersteund. Een hardware wallet is namelijk verreweg de veiligste manier om crypto op te slaan, want omdat de private keys in een offline omgeving worden gehouden kunnen online hackers niet bij jou coins. Het zou immers zonde zijn als je jouw SOL op een exchange of online wallet hebt staan en ze gestolen worden na een enorme prijs stijging. Op deze pagina kan je lezen welke hardware wallets geschikt zijn voor Solana.

Hardware Wallets Die Solana Ondersteunen

MODEL

PRIJS

RATING

MEER INFO

KOOP NU!

LEDGER STAX

€180,-

ledger nano x

LEDGER NANO X

€119,-

ledger nano s

LEDGER NANO S

€59,-

Wat Is Solana?

Solana is een platform voor smartcontracten dat bekend staat om zijn enorme snelheid en schaalbaarheid. De Solana blockchain kan maar liefst 65.000 transacties per seconde aan en deze transacties kosten maar een fractie van een cent en zijn dus super goedkoop. De block time van Solana is maar 400 milliseconden, dus een transactie is bijna direct geconfirmeerd. 

Net als andere smart contract blockchains is Solana geschikt voor onder andere DeFi, NFT’s en DAO’s. De enorme snelheid en lage kosten maken Solana echter ver superieur. Omdat Solana een Proof of Stake (PoS) netwerk is, kan je ook een passief inkomen verdienen door Solana te staken. 

Welke hardware wallet is het beste voor Solana (SOL)?

Op dit moment is Ledger de enige hardware wallet die Solana ondersteund. Solana wordt niet ondersteund door Ledger Live, maar je kan je Ledger gebruiken bij de externe wallet Solflare. Behalve veilige opslag van je SOL kan je via Solflare ook veilig vanaf je Ledger een passief inkomen verdienen door je Solana te staken. Ledger is dus voorlopig de enige keus, maar omdat je hiermee ook kan staken is het waarschijnlijk ook voorlopig de beste keus. Zelfs als andere hardware wallets in de toekomst ook Solana gaan ondersteunen. 

Waar kan ik Solana kopen?

Als je al Bitcoin of andere cryptocurrencies op je eigen wallet hebt staan kan je hieronder gemakkelijk Solana kopen. De Solana zal direct naar je hardware wallet gestuurd worden, je hoeft je coins dus niet bij  een exchange in custody te geven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bescherm Jezelf Tegen Verlies Of Diefstal Van Je Backup Seed Met De Trezor Shamir HODL Pack!Verdeel De Toegang Tot Je Private Keys Super Veilig Over 5 Locaties!

Dit pakket bevat een Trezor Model T en 5 Cryptosteel Capsules. Hierdoor kan je met het Shamir's Secret Sharing Schema 5 verschillende shares van de backup seed aanmaken, waarvan er 3 nodig zijn om de private key te kunnen herstellen. Dit betekent dat je deze vuurvaste en vloed bestendige shares over 5 verschillende locaties kan verspreiden. Zelfs als de shares op twee van de vijf locaties gestolen worden of kwijtraken zal je de bitcoins niet verliezen. Dit is een super robuuste setup, waarmee de kans op verlies of diefstal van jouw bitcoins zo goed als uitgesloten is. Zolang je zelf nog over 3 van de 5 shares beschikt, beschik je nog over de private key van je bitcoins!