Bitbox Wallet

Home » Extra Info » Bitbox Wallet

Bewaar je bitcoins veilig op een Digital Bitbox hardware wallet

bitbox hardware wallet

De Digital Bitbox is een hardware wallet van Zwitserse makelarij. De focus van Bitbox ligt op veiligheid, simpliciteit en privacy. De Bitbox 1 is één van de kleinere hardware wallets op de markt, maar inmiddels niet meer beschikbaar.

De Bitbox 2 behoord tot de top en kan zich zelfs aan Trezor en Ledger meten. Daarnaast loopt er ook nog een project om een Bitcoin + Lightning node te ontwikkelen met een ingebouwde hardware wallet. Of je nu een kleine, simpele of een geavanceerde hardware wallet wil, bij Bitbox zal je vinden waar je naar op zoek bent!

Digital Bitbox kopen

digital bitbox kopen

Als je een Bitbox hardware wallet wil kopen kan je ze hieronder vergelijken en direct bestellen. Ook kan je kiezen of je de hardware wallet direct bij de fabrikant wil bestellen of bij de grootste reseller Bol.com.

MODEL

LEVERANCIER

BETAALWIJZE

BESTE KEUS

PRIJS

KOOP NU!

€99,-

Niet Beschikbaar

Digital Bitbox 1

bitbox wallet kopen

De Bitbox 1 is een simpele en goedkoope hardware wallet waarmee je bitcoins, Ethereum en ERC-20 tokens veilig op kan slaan. De user interface is super simpel en het instellen van een nieuwe wallet is zo gebeurd.

De backup wordt niet zoals bij de andere hardware wallets in de vorm van een aantal woorden op papier bewaard, maar op een SD card. Om een backup te maken of terug te zetten kan je deze direct in de hardware wallet stoppen.

Bij het instellen moet een wallet naam en een wachtwoord opgegeven worden. Dit gebeurd helaas op de desktop, omdat er geen scherm op de hardware wallet zit. Malware kan het wachtwoord dus stelen. Toch is dit niet direct bedreigend: Aan het wachtwoord heeft een dief namelijk niets zolang hij het apparaat zelf niet weet te bemachtigen. Een secure chip zorgt ervoor dat het apparaat zonder wachtwoord haast niet te kraken is.

Om nog een extra laag beveiliging toe te voegen kan de mobiele app gedownload worden. Hiermee kan je transacties controleren voordat je ze verstuurd en bovendien van 2FA gebruik maken. Bovendien ondersteund de Bitbox 1 hidden wallets en multisignature en kan je Tor gebruiken voor extra privacy.

Digital Bitbox 2

digital bitbox 2

In de Bitbox 2, de tweede versie van de Digital Bitbox, zijn flinke verbeteringen doorgevoerd. Het apparaat heeft een schermpje en meerdere knoppen, waardoor het controleren van te verzenden transacties en het aanmaken van het wachtwoord op het apparaat zelf kan gebeuren. Dit komt de beveiliging flink ten goede.

Ook word de Bitbox 2 in een gesealde zak geleverd, waardoor het voor resellers of andere tussenpersonen veel moeilijker wordt om met het apparaat te rommelen. De doos zelf ziet er ook veel professioneler uit en komt bovendien met een aantal stickers.

Bij het bestellen van de Bitbox 2 kan je kiezen tussen de multi-currency versie die behalve Bitcoin ook Litecoin, Ethereum en ERC-20 tokens ondersteund of de bitcoin-only versie. Voor bitcoin maximalisten is dit een goede keus, want een minimale hoeveelheid code maakt de kans op een aanval of bug kleiner en houdt bovendien de user interface mooi schoon.

Bitboxbase

De Bitboxbase is een open source Bitcoin en Lightning hardware node met een ingebouwde hardware wallet. Dit super interessante product is helaas nog in ontwikkeling. Omdat het open source is kan iedereen aan de ontwikkeling meewerken. Wij schrijven er daarom toch alvast over, in de hoop dat onze lezers die technisch zijn eraan mee willen werken.

De Bitboxbase zal bestaan uit een Bitcoin Core node met daarbovenop een C-Lightning node. Een aangepaste versie van de Bitbox 2 zal ingebouwd zijn om bepaalde acties in een beveiligde omgeving uit te kunnen voeren en toestemming te geven aan automatische acties die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bovendien zal het mogelijk zijn om over Tor te verbinden, wat de privacy flink te goede komt.

De Bitboxbase is dus een all-in-one apparaat waar de zelf-soevereiniteit van een full node en de beveiliging van een hardware wallet gecombineerd worden, terwijl de privacy gewaarborgd blijft. Bovendien zal het instellen en het gebruik ervan gemakkelijk zijn, ook voor niet-technische personen. Met deze hardware node ben je letterlijk je eigen anonieme bank!

bitboxbase

De producent van Bitbox

De Bitbox hardware wallet wordt geproduceerd door het Zwitserse bedrijf Shift Devices dat in 2015 is opgericht om digitale veiligheid naar een nieuw niveau te brengen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een gerespecteerde speler in de cryptocurrency wereld en heeft al meer dan 20 werknemers. De Bitbox is het eerste product waarbij de Zwitserse degelijkheid direct bewezen is.

Sterke en zwakke kanten

De Bitbox Hardware wallet is super goed beveiligd, laag geprijsd en privacy staat hoog in het vaandel. Ook is het apparaat zeer klein waardoor het gemakkelijk meegenomen kan worden naar kantoor of op reis. Het nadeel echter is dat er maar een beperkt aantal altcoins mee opgeslagen kunnen worden en er geen uitgebreide functies op zitten.

Prijs en levering

digital bitbox bestellen

De Bitbox 1 kost 44.50 Euro en de Bitbox 2 kost 99.30 Euro. De Bitbox 1 is daarmee de goedkoopste gerespecteerde hardware wallet, terwijl de tweede versie op hetzelfde niveau is gekomen als de bekendere merken Trezor en Ledger. Bezorging kost ongeveer 14 Euro en zal 2 tot 4 dagen duren. Wanneer je meerdere apparaten besteld bespaar je dus op bezorgkosten, omdat dit maar een keer in rekening zal worden gebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bescherm Jezelf Tegen Verlies Of Diefstal Van Je Backup Seed Met De Trezor Shamir HODL Pack!Verdeel De Toegang Tot Je Private Keys Super Veilig Over 5 Locaties!

Dit pakket bevat een Trezor Model T en 5 Cryptosteel Capsules. Hierdoor kan je met het Shamir's Secret Sharing Schema 5 verschillende shares van de backup seed aanmaken, waarvan er 3 nodig zijn om de private key te kunnen herstellen. Dit betekent dat je deze vuurvaste en vloed bestendige shares over 5 verschillende locaties kan verspreiden. Zelfs als de shares op twee van de vijf locaties gestolen worden of kwijtraken zal je de bitcoins niet verliezen. Dit is een super robuuste setup, waarmee de kans op verlies of diefstal van jouw bitcoins zo goed als uitgesloten is. Zolang je zelf nog over 3 van de 5 shares beschikt, beschik je nog over de private key van je bitcoins!