Bitcoins Kopen

Home » Extra Info » Bitcoin » Bitcoins Kopen

Gemakkelijk en veilig bitcoins kopen

bitcoins kopen

Beginners die bitcoins willen kopen en naar informatie op zoek gaan, krijgen vaak gelijk zo veel informatie voor hun kiezen dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn veel verschillende manieren om bitcoins the kopen en op te slaan waarbij de mate van gemak, privacy en veiligheid veel kan verschillen.

Wanneer je met Bitcoin wil beginnen, moet je een manier vinden om ze op te slaan en daarna om ze te kopen. Voor degenen die op een gemakkelijke en veilige manier bitcoins willen kopen raden wij onze ‘fast track’ aan. Dit is met behulp van een hardware wallet. omdat dit gemakkelijk op te zetten is terwijl het beveiligingsniveau heel hoog is.

Bitcoins kopen fast track
Bitcoins kopen en privacy
Manieren om bitcoins te kopen
Koop hier de beste hardware walletsDirect bitcoins kopen

Bitcoins kopen fast track

  • Stel in hoeveel bitcoins je wil kopen. Kopieer je ‘public key’ vanuit je wallet en plak het in de koop pagina. Wanneer alle andere gegevens ook zijn ingevuld kan je bevestigen.
  • Betaal direct met IDEAL (creditcard of bank transfer kan ook) en de bitcoins worden naar je wallet verzonden.
  • Hier kan je altcoins kopen zonder je bitcoins op een exchange te hoeven zetten

Deze manier om voor het eerst bitcoins te kopen is super veilig en gemakkelijk. Wanneer je het toch spannend vindt, kan je het eerst proberen met een klein bedrag (vanaf 10 Euro) om te testen of alles goed gaat. Nu je jouw bitcoins hebt kan je je verder verdiepen in hoe alles werkt. Je hebt ze in ieder geval alvast op een veilige en gemakkelijke manier!

Bitcoins kopen en privacy

Bitcoin is pseudo-anoniem. Dit betekent dat een bitcoin wallet in principe anoniem is, maar wanneer het onderzoekers lukt een transactie aan jou naam te koppelen kunnen alle transacties sinds het begin van de blockchain naar jou teruggeleid worden. De blockchain is namelijk publiek dus alle transacties vanaf het begin kunnen door iedereen bekeken worden. Wallets zijn niet in de blockchain geregistreerd op naam, maar op een public key.

Anoniem bitcoins kopen zonder KYC

Wanneer je anoniem bitcoins wil kopen moet je dus zorgen dat jouw public key niet aan een bankrekening of ander soort account gelinkt kan worden dat op jouw naam staat. Dit kan je dus doen door bijvoorbeeld bitcoins met cash te kopen.

Wanneer jouw bitcoins niet anoniem zijn kan je ze altijd anoniem maken door ze met bepaalde software te mixen en naar een anonieme wallet te sturen. Tegenwoordig kan je ook coins mixen door ze via het Lightning Netwerk rond te sturen. Denk eraan dat een wallet alleen echt anoniem is wanneer het is aangemaakt in een anonieme browser zoals Tor en /of doormiddel van VPN.

Manieren om bitcoins te kopen

Er zijn verschillende manieren om bitcoins te kopen. Welke bij je past is afhankelijk hoe belangrijk je gemak, veiligheid of privacy vind en hoe je wil of kan betalen. Er zijn 3 manieren om bitcoins te kopen:

Bitcoin exchange

Een exchange is een van de meest gereguleerde, veilige en gemakkelijke manieren om bitcoins te kopen. Het enige mogelijke nadeel is dat bij het kopen van bitcoins bij een exchange na te trekken is wat jou wallet is dus de privacy minder is. Bij een exchange kan je meestal met IDEAL en / of creditcard betalen.

Cryptocurrency handelsplatform

Een handelsplatform is een platform waar je een account aan kan maken en kan handelen tussen verschillende (digitale) assets. Het voordeel is dat je hier naast bitcoins ook altcoins en soms andere assets kan kopen en dat je het hier ook kan opslaan. Je hebt dus niet direct een wallet nodig. Besef wel dat het een risico is je vermogen hierop te laten staan, dus het is aan te raden om hier alleen te handelen en je coins na de trade direct op je eigen (hardware) wallet te zetten. Het nadeel hier is ook dat de cryptocurrencies die je hier koopt net als bij een exchange niet anoniem zijn. Wanneer je dus altcoins wil kopen kan je bitcoins kopen op een exchange en ze vervolgens naar een handelsplatform sturen om tegen altcoins te verhandelen.

Bitcoin marktplaats

Wanneer je niet op een reguliere manier wil betalen, anoniem wil kopen of tegen afwijkende prijzen wil handelen is een bitcoin marktplaats geschikt. Hier kun je adverteren of op advertenties reageren om bitcoins te kopen of verkopen tegen een door je zelf vastgestelde prijs en met een zelf gekozen betaalwijze.

Op deze manier kan je dus anoniem bitcoins kopen door met cash te betalen (bitcoin adres kan nu niet aan bankrekening gelinkt worden) of met afwijkende betaalmethoden zoals bijvoorbeeld Paypal of giftcards bitcoins kopen. Deze manier van bitcoins kopen is wel het minst veilig, lees dus eerst goed wat de risico’s zijn!

Localbitcoins is de bekendste bitcoin marktplaats, maar ze hebben recentelijk KYC / AML ingevoerd en cash transacties zijn niet meer toegestaan. Wanneer je privacy belangrijk vind of de bitcoins toch voor cash wil kopen of verkopen kan je naar een kleinere marktplaats zoals Hodlhodl of Bisq gaan. Het volume is hier echter wel lager, dus het is moeilijker om een geschikte handelspartner te vinden. Vergeet niet 2 factor authentication in te stellen om je account te beveiligen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bescherm Jezelf Tegen Verlies Of Diefstal Van Je Backup Seed Met De Trezor Shamir HODL Pack!Verdeel De Toegang Tot Je Private Keys Super Veilig Over 5 Locaties!

Dit pakket bevat een Trezor Model T en 5 Cryptosteel Capsules. Hierdoor kan je met het Shamir's Secret Sharing Schema 5 verschillende shares van de backup seed aanmaken, waarvan er 3 nodig zijn om de private key te kunnen herstellen. Dit betekent dat je deze vuurvaste en vloed bestendige shares over 5 verschillende locaties kan verspreiden. Zelfs als de shares op twee van de vijf locaties gestolen worden of kwijtraken zal je de bitcoins niet verliezen. Dit is een super robuuste setup, waarmee de kans op verlies of diefstal van jouw bitcoins zo goed als uitgesloten is. Zolang je zelf nog over 3 van de 5 shares beschikt, beschik je nog over de private key van je bitcoins!