Coolwallet

Home » Extra Info » Coolwallet

De Coolwallet S – Een handzame hardware wallet die eruitziet als een bankpasje

coolwallet hardwarewallet

De Coolwallet S is een hardware wallet met precies dezelfde vorm als een bankpas die je via Bluetooth met je mobiele telefoon kan ‘paren’. Het ontwerp van deze hardware wallet wijkt dus flink af van de concurrerende apparaten. De focus ligt duidelijk op gebruikersgemak en mobiliteit. 

Je kan deze hardware wallet gemakkelijk in je portemonnee stoppen en hem gebruiken in combinatie met de mobiele app. De Coolwallet S is dus perfect om voor dagelijkse betalingen te gebruiken en overal naar mee te nemen. Ook voor reizen is deze wallet zeer geschikt. Voor diepe cold storage zouden wij echter eerder een reguliere hardware wallet aanraden.

Een Coolwallet S kopen

In de tabel hieronder kan je verschillende aanbieders van de Coolwallet S vergelijken. Door op BESTEL NU! te drukken kan je de hardware wallet direct bestellen.

MODEL

LEVERANCIER

BETAALWIJZE

BESTE KEUS

PRIJS

KOOP NU!

$99,-

Niet Beschikbaar

$159,-

Niet Beschikbaar

*Als de hardware wallet vanaf buiten de EU geleverd moet worden is er een kans dat er nog invoerrechten betaald moeten worden. Het is aan jezelf om dit uit te zoeken.

Wat is een Coolwallet S?

De Coolwallet S is een hardware wallet met de vorm van een pinpas. Het apparaat heeft maar één knop, twee laadpunten en een klein schermpje. Je kan hem opladen door hem in de bijbehorende lader te schuiven. Een volle batterij zal ongeveer twee weken mee gaan. De Coolwallet is verder ook waterbestendig. Als het gaat regenen hoef je jezelf dus geen zorgen te maken.

Om met deze wallet aan de slag te gaan moet je een mobiele applicatie downloaden en deze via Bluetooth ‘paren’ aan de hardware wallet. Vervolgens kan de backup aangemaakt en opgeschreven worden en kunnen er bitcoins naar de wallet verzonden worden. Behalve BTC ondersteund de Coolwallet ook altcoins zoals ETH, LTC, XRP en BCH.

De backup seed komt in de vorm 12 tot 24 reeksen van getallen. Dit is gedaan om het gebruik van deze wallet ook mogelijk te maken voor mensen die het westerse alfabet niet kennen. Er is overigens een lijst waarmee je een reeks getallen om kan zetten in BIB 39 woorden en zo een normale backup seed te verkrijgen.

Wat maakt deze hardware wallet interessant?

coolwallet s

De meeste hardwarewallets zijn ontworpen om bitcoins voor de lange termijn in cold storage te houden. De ze hardware wallet is vooral geoptimaliseerd om altijd bij je te hebben en dagelijks te gebruiken.

Je zou dus een hardware wallet zoals Trezor, Coldcard of Ledger voor je lange termijn HODL stack oftewel spaargeld kunnen gebruiken en de Coolwallet als een soort betaalrekening waar je altijd snel en gemakkelijk bij kan. 

De fabrikant van de Coolwallet

coolbitx

De Coolwallet S wordt geproduceerd door CoolBitX, een bedrijf dat in 2014 is opgezet en inmiddels 31 teamleden telt. Micheal Ou, de CEO en oprichter was al jaren werkzaam in de financiële beveiligingsindustrie en had de visie om het ontwerp van hardware wallets anders aan te pakken. In 2017 was het ontwerp af en is ook de testfase afgerond. Begin 2018 kon het product op de markt gebracht worden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!