Extra Veiligheid

Home » Extra Info » Extra Veiligheid

Extra veiligheid om je bitcoins te beschermen

extra veiligheid
Extra Veiligheid Voor Je Bitcoins Doe Je Zo

Een hardware wallet is een van de veiligste manieren om bitcoins en andere cryptocurrencies op te slaan, maar extra veiligheid maatregelen kunnen genomen worden. Al deze maatregelen leiden tot een hoger beveiliging niveau, maar 100% veiligheid zal nooit bereikt worden. Het blijft een kat en muis spel tussen houders en hackers. Bovendien kunnen sommige extreme maatregelen ervoor zorgen dat de kans groter wordt dat je zelf niet meer bij je coins kan. Het is dus belangrijk goed te bepalen welke maatregelen bij je passen.

Bepaal welke mate van veiligheid voldoende is

Voor de meesten is alleen een hardware wallet voldoende. Wanneer je echter grotere bedragen op wil slaan, paranoia bent aangelegd of een reden hebt te verwachten dat iemand het op je coins gemunt heeft kan je extra maatregelen nemen. Deze maatregelen kosten extra moeite of geld, dus het is aan jezelf om af te wegen of het de moeite waard is.

Risico factoren

Het houden van Bitcoin of andere cryptocurrencies brengt verschillende risico’s met zich mee. Om verschillende risico’s uit te sluiten of te verkleinen is het eerst belangrijk te weten waar de risico’s uit voortkomen. Vervolgens kan je aan de hand daarvan verschillende maatregelen te nemen. We kunnen de risico’s globaal in 5 groepen verdelen:

Privacy:

Je coins kunnen alleen gestolen worden wanneer een dief weet dat je ze bezit. Daarom is het verstandig je privacy goed te beschermen. Dit kan offline door tegen niemand te vertellen dat je bitcoins bezit en online door o.a. TOR en / of een VPN service te gebruiken. De VPN die wij aanraden accepteert Bitcoin en andere cryptocurrencies. Dit komt jouw privacy ten goede, omdat je geen op naam geregistreerde betaling hoeft te doen. Goede veiligheid begint met privacy!

Actie:

Online diefstal:

De meest bekende diefstal van bitcoins is online diefstal door hackers. Door in te breken op je computer of malware te plaatsen kunnen ze je private key stelen en je bitcoins naar hun eigen wallet verzenden. Dit is nog nooit gebeurd met de hardware wallets die op deze site besproken worden, maar in het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst!

Dit kan voorkomen worden door multisig wallets aan te maken, waarbij alle keys op een ander apparaat aangemaakt worden. Er is zelfs een protocol waarmee je veilig bent tegen spionage met radio golven en diefstal van informatie door de fabrikant van de gebruikte apparaten. Dit zal je veel rust geven wanneer je heel paranoia bent of gigantische bedragen moet beveiligen.

Actie:

Fysieke diefstal:

Een dief kan ook doormiddel van een inbraak of dreiging met geweld je private keys in bezit krijgen en zo je bitcoins stelen. Het is dus altijd belangrijk je private key of backup van je wallet in een kluis of andere veilige plaats te bewaren. Wanneer je het echt veilig wil doen kan je o.a. multisig gebruiken en de verschillende private keys op verschillende locaties bewaren

Actie:

Kwijtraken van je private key:

Er gaan regelmatig verhalen rond van mensen die grote bedragen zijn kwijtgeraakt omdat ze een harde schijf met een wallet hebben weggegooid. Ook kan het zijn dat het apparaat met je wallet crasht en dat je de backup niet goed bewaard hebt. Hoe ingewikkelder je jouw beveiliging maakt, hoe gecompliceerder het is en dus hoe groter de kans om je private keys kwijt te raken.

Actie:

Volatiliteit:

Behalve dat je bitcoins kunnen verdwijnen door diefstal of verlies, loop je ook het risico dat de waarde sterk verminderd. Bitcoin is zeer volatiel en daar moet je tegen kunnen. Om de volatiliteit van je portfolio uit te vlakken kan je spreiden over verschillende assets. Goud is hier het meest geschikt omdat het veel stabieler is dan bitcoin, maar toch veel van dezelfde eigenschappen deelt.

Actie:

Koop goud met bitcoin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!