Bestel Een Hardware Wallet Altijd Direct Bij De Fabrikant!!

Het is veiliger je hardware wallet direct bij de fabrikant te bestellen

Veiligheid is de hoofd reden om een hardware wallet aan te schaffen, dus we willen zoveel mogelijk risico’s uitsluiten. Wanneer je een hardware wallet koopt moet je tot op zekere hoogte de fabrikant vertrouwen. Dit geldt ook voor de tussenpersoon als je hem via een derde partij koopt.

Een gebruiker is al 25.000 dollar kwijtgeraakt nadat hij een Ledger via Ebay had gekocht en de verkoper via een slinkse manier de private key gestolen heeft. Dit kan bij elke reseller gebeuren! Bestel je hardware wallet dus altijd direct via de fabrikant om dit risico uit te sluiten!

Waarom een hardware wallet niet bij een reseller kopen?
De eerste diefstal heeft al plaatsgevonden
Wat kan je doen om diefstal van de reseller te voorkomen?
Koop een hardware wallet met een goede reputatie
Vergelijk en bestel een hardware wallet direct bij de fabrikant

Waarom een hardware wallet niet bij een reseller kopen?

Een reseller koopt hardware wallets in grote getallen op om ze vervolgens door te verkopen. Dit brengt echter een extra risico met zich mee. De reseller kan namelijk aan de hardware, software of backup seed gerommeld hebben om later je bitcoins of andere cryptocurrency te stelen.

Wanneer de private key op deze manier gestolen wordt merk je er niets van. Degene die deze key heeft kan op een ander apparaat jouw wallet openen en wachten met het stelen tot het perfecte moment zich voordoet. Zo kan een reseller eerst zijn winkel sluiten en verdwijnen of wachten tot het bedrag op jou wallet flink is opgelopen.

De eerste diefstal heeft al plaatsgevonden

bestel hardware wallet direct bij de fabrikant
Deze recovery seeds waren bijgevoegd door de verkoper

Iemand die zijn hardware wallet op Ebay heeft besteld is al op deze manier bestolen. De scammer heeft de recovery seeds al voor de verkoop aangemaakt en op een kaartje geprint. Normaal moet je zelf de recovery seeds aan maken bij het configureren. Het kaartje zag er professioneel uit en de koper dacht dat het zo hoorde. Nadat er 25.000 aan cryptocurrencies op de hardware wallet was gezet sloeg de scammer toe en verzond alles naar een ander adres.

Klik hier voor meer informatie over de diefstal

Wat kan je doen om diefstal van de reseller te voorkomen?

De cryptocurrency wereld is nog jong en snel groeiend. Dit heeft veel scammers aangetrokken. Een reseller zou op grote schaal een soortgelijke slag kunnen slaan door grote aantallen private keys te stelen en op gegeven moment alle hardware wallets leeg te halen.

De ultieme manier om dit te voorkomen is door direct bij de fabrikant te bestellen. Op deze manier hoef je zo weinig mogelijk partijen te vertrouwen. Daarnaast hebben producenten als Ledger en Trezor al een aardig track record en vertrouwen in de gemeenschap opgebouwd.

Daarnaast kan je nog andere maatregelen nemen om je veiligheid te vergroten. Deze maatregelen zouden in het eerder beschreven geval de diefstal hebben voorkomen. Toch weet je nooit hoe de volgende scam in elkaar steekt en kan je beter een middelman helemaal mijden.

Let erop dat je jouw recovery seeds bij het configureren van de hardware wallet pas krijgt

Bij zowel de Trezor als de Ledger maak je bij het configureren van je hardware wallet pas je recovery seeds aan. Wanneer je een hardware wallet ontvangt waarvan de recovery seeds al op het kaartje staan is het aan te raden direct contact met de fabrikant op te nemen (niet met de reseller!).

Maak hidden wallets aan

Bij zowel de Ledger als de Trezor kan je hidden wallets aanmaken. Dit betekent dat je een wachtwoord of pincode instelt dat werkt als het 25e woord van je recovery seed. Deze wallets zijn niet zichtbaar na het inloggen in je hardware wallet en het kan daarnaast niet aangetoond worden dat je ze hebt! In het geval van de hierboven beschreven diefstal zou de scammer de coins in de hidden wallets niet gevonden hebben.

Koop een hardware wallet met een goede reputatie

Mogelijke diefstal door de reseller kan voorkomen worden door direct bij de fabrikant te bestellen. Echter de fabrikant kan theoretisch ook een scammer zijn, maar die kans is heel klein. De software is namelijk open source en vooral bij de beter bekende merken hebben talloze onafhankelijke technici de code grondig bestudeerd.

Om deze theoretische kans (wanneer je grote bedragen will bewaren mag je best een beetje paranoia zijn) zo klein mogelijk te maken kan je het beste bij de grootste producenten met het langste track record zijn. Ledger en Trezor hebben de beste reputatie in de industrie en het langste track record.

Hier kan je de Trezor en de Ledger direct bij de fabrikant bestellen:

[maxbutton id=”4″ ]                                                  [maxbutton id=”3″ ]

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!