geld printen

De FED print 4 biljoen dollars bij, wat betekent dat precies? Een korte maar krachtige uitleg.

De Amerikaanse overheid heeft aangegeven 6 biljoen aan steun te gaan leveren en 4 biljoen hiervan zal bij de FED vandaan komen. Dit bedrag zal dus uit het niets bijgeprint worden en daarmee de waarde van de al bestaande dollars met dezelfde hoeveelheid doen verwateren. Het aantal waardevolle goederen en diensten dat de totale geldhoeveelheid representeert blijft immers gelijk, terwijl de geldhoeveelheid toeneemt. Laten we het eens visueel maken:

disclaimer centrale planning

Hoeveel werk vertegenwoordigd vier biljoen dollar?

Behalve de centrale bank en de overheid moeten wij gewoon werken voor ons geld. De gemiddelde Amerikaan verdient 27 dollar per uur. Vier biljoen komt dus neer op 148 miljard Amerikaanse manuren en met een 40 urige week op 3.7 miljard weken. Dit komt vervolgens weer neer op 71.2 miljoen werkjaren. Uiteindelijk komt het neer op 1.425 miljoen individuen die hun hele leven met bloed, zweet en tranen keihard werk hebben geleverd als we ervan uit gaan dat mensen gemiddeld 50 jaar werken. De FED kan dit bijprinten zonder enig werk te leveren!

*Stel je voor dat er 10 biljoen dollars op de markt zijn en de centrale bank besluit er 1 biljoen bij te drukken, terwijl jij 1000 dollar op jouw bankrekening hebt. Jouw duizend dollars zijn nu met tien procent verwaterd, omdat tien procent meer geld tegen dezelfde producten en diensten op zal bieden. Ongeveer 100 dollar aan koopkracht is dus van jouw portemonnee naar de centrale bank toe verplaatst. 

inflatie

Waar gaat de vier biljoen heen?

Een hoeveelheid koopkracht representatief voor de totale hoeveelheid geleverd werk over het hele leven van bijna anderhalf miljoen mensen wordt dus door één organisatie in één beslissing ongeldig verklaard en bij de centrale bank bijgeschreven. Deze achter de rug om gestolen waarde wordt vooral uitgedeeld aan degenen die het hardste gelobbyd hebben of met de meeste vriendjes in de top. 

Het overgrote deel hiervan gaat naar de grote bedrijven die hun extra cash in de goede tijd hebben gebruikt om aandelen terug te kopen in plaats van het opzij te zetten voor een regenachtige dag. Het bestuur van deze bedrijven kon daardoor extra hoge bonussen ontvangen in plaats van hun bedrijf bestand te maken tegen economische neergang of onverwachte omstandigheden zoals een virus uitbraak. 

Slecht gedrag wordt dus net als in 2008 WEER beloond op de kosten van de rest. Omdat het van te voren bekend was dat bail-outs weer zouden plaatsvinden is dit slechte gedrag hier ook door uitgelokt.

moral hazard
gevolgen geld printen

https://nl.wikipedia.org/wiki/Moral_hazard

Via inflatie (door geld printen uit het niets) wordt je dus gedwongen om mee te betalen aan zeer oneerlijke welvaartsverdeling die over de afgelopen decennia altijd van arm naar rijk is geweest. Waarom denk je de dat de aandelen koersen de afgelopen tien jaar enorm zijn gestegen (rijken bezitten aandelen), terwijl de meeste mensen in koopkracht achteruit gaan?

Dit proces gaat nu in een enorme stroomversnelling komen, omdat de bubbel is gebarsten en centrale banken zullen gaan proberen de kapotte ballon weer op te blazen door geld te printen. Gelukkig is er een manier om hier onderuit te komen en te voorkomen dat je al je vermogen in een korte tijd als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen door de onkunde en fraude van anderen:

KOOP ALLES WAT DE OVERHEID NIET KAN PRINTEN!

In Principe kunnen overheden of centrale banken alle assets die ze niet gratis kunnen creëren ook niet verwateren. Zelfs van mondkapjes die uit een stukje stof en een elastiekje bestaan kunnen ze er blijkbaar geen miljoenen maken. Assets zoals vastgoed, kunst en aandelen zijn echter in de zoektocht naar vermogensbehoud door geldontwaarding in enorme bubbels gekomen en deze zullen dus ook enorm aan waarde kunnen verliezen zolang de bubbel leeg blijft lopen.

Bitcoin, goud en zilver daarentegen zijn monetaire assets en zullen het op termijn juist zeer goed doen als het reguliere financiële systeem begint te falen. Alleen in de eerste fase van de crisis zullen ze dalen, omdat de crash deflationair is, margin calls getriggerd worden en mensen extra cash stand-by willen hebben voor de onzeker toekomst. Wanneer de eerste paniek fase eenmaal voorbij is zullen deze assets waarschijnlijk door het dak gaan! 

goud kopen

*Goud ging in 2008 in de eerste fase ook samen met aandelen omlaag. Toen duurde het bijna een jaar voordat de FED geld begon te printen (QE1) en op dat moment schoot goud als hard asset omhoog omdat beleggers wisten dat ze goud niet kunnen verwateren. Deze keer was het printen al bezig voordat de crisis begon, dus is het enorm moeilijk in te schatten wanneer de harde assets zich los zullen koppelen van de rest van de financiële markten en hun enorme run zullen beginnen. 

Als je bitcoin of goud wil kopen moet je dus beseffen dat een verdere daling op korte termijn goed mogelijk is. Verder moet je zorgen dat je bitcoin altijd in eigen beheer op een hardware wallet houd of nog beter in multisignature. In het geval van goud en zilver moet je altijd fysiek goud hebben. Bullion en coins worden nu al verhandeld tegen een flinke premium, omdat er ook veel ongebackte goudcertificaten in omloop zijn. Net als papiergeld kunnen goud certificaten ook waardeloos worden gaan als ze blijken niet gedekt te zijn. 

VERGELIJK DE BESTE HARDWARE WALLETS

KOOP FYSIEK GOUD EN SLA HET VEILIG OP IN SINGAPORE

KOOP BITCOINS MET IDEAL

HANDEL TUSSEN FYSIEK GOUD EN BITCOIN

Scheiding van geld en staat

Het internet heeft informatie gedecentraliseerd. Informatie komt hierdoor niet meer alleen maar bij de overheid vandaan. Hierdoor zijn in de laatste tien jaar enorm veel schandalen boven water gekomen, waaronder het schandaal van centraal bankieren.

Met bitcoin kunnen we deze grootste diefstal uit de menselijke geschiedenis nu eindelijk stoppen en daarmee een enorme stap op het gebied van welvaart en vrijheid realiseren door een scheiding van geld en staat af te dwingen. Net als de scheiding van kerk en staat zal het de geschiedenis in gaan als een van de belangrijkste gebeurtenissen in de ontwikkeling van onze beschaving.

Centraal bankieren is de bubbel, het virus is de pin

Wij hebben in ons artikel uit juni vorig jaar ver voor de uitbraak van het virus al aangegeven dat het financiële systeem ernstig in de problemen was en de problemen in de repo markt die zich ook voor het virus al voor deden bevestigen dat. Het virus was dus alleen een factor die hetgeen al onafwendbaar was eerder en sneller liet gebeuren. Ook hebben we aangegeven dat het scenario waarin de centrale banken zich eruit proberen te printen het slechtste en meest destructieve zou zijn. Onze beschaving zal letterlijk tot de bodem uitgehold worden. 

We gaan door de centrale banken dus een diepe depressie in die 2008 en zelfs 1929 ver in ernst zullen overstijgen. De enige manier om de schade te beperken en een snelle wederopbouw te realiseren is doormiddel van scheiding van geld en staat. Als we in het begin van de crisis al naar een alternatief monetair systeem kunnen wisselen kunnen we de vrachtwagens eerder weer laten rijden, de schepen eerder laten varen en de vliegtuigen eerder laten vliegen. Er is namelijk met deze kapitaalgoederen niets mis, maar het coördinatie mechanisme is kapot: HET GELD SYSTEEM.

4.6/5 - (19 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!