hyperbitcoinizatie

We Zouden Wel Eens Aan De Vooravond Van Hyperbitcoinizatie Kunnen Staan – Mis Niet Uit Op De Grootste Aardverschuiving Van Welvaart In De Menselijke Geschiedenis!

Bitcoin is tot nu toe in 4-jarige cycli gegroeid en alle indicatoren wijzen erop dat we een volgende cycle zijn begonnen. Technisch liggen we precies op schema om met voorgaande cycles te rijmen. We zullen prijzen van ver boven de 100k voor eind volgend jaar zien wanneer dit het geval is. 

Nog belangrijker is het feit dat het niet alleen fundamenteel super goed gaat met Bitcoin, maar dat de situatie waarin we nu verkeren precies het scenario is waar Bitcoin voor gemaakt is. We zitten letterlijk in een perfecte storm waar alle puzzelstukjes precies op hun plaats lijken te vallen. Wij denken dat deze cyclus dus ook tot massa adoptie zal leiden, oftewel hyperbitcoinizatie!

Disclaimer:

Dit artikel is de opinie van de schrijver en geen investeringsadvies. We zijn heel positief over de Bitcoin prijs op lange termijn en geloven dat we in een sterke bull trend zitten. Op korte termijn kan de prijs echter heftige correcties maken: In de bullrun van 2017 hebben we 6 of 7 keer een crash van 20 tot 40% gezien, terwijl de gehele periode een koersstijging van 10.000% heeft opgeleverd. Voor de komende run verwachten we iets vergelijkbaars.

Hyperbitcoinizatie is volgens ons momenteel al onvermijdelijk

In de beginjaren van het internet wist niemand wat ervan zou komen en besefte bijna niemand hoe groot en revolutionair het zou zijn. Wanneer je nu terugkijkt is het overduidelijk dat massa adoptie al heel vroeg onvermijdelijk was, ook al waren er toen genoeg die dachten dat het niets zou worden of zou falen door bijvoorbeeld het millennium probleem (internet FUD zouden we nu zeggen). 

Volgens onze fiat econoom Paul Krugman zou het internet zelfs niet belangrijker worden dan de fax machine. Dit geeft niet alleen goed weer wat de staat is van de experts waar we aan onderworpen worden, maar ook dat het internet toen in een vergelijkbare fase was als Bitcoin nu. Men kon niet geloven dat massa adoptie mogelijk was en had geen idee hoe dat eruit zou zien of hoe snel het wel niet kon gaan. Toch gebeurde het, en nog snel ook

massa adoptie

*Hier kan je zien hoe sterk de internet FUD was: KLM heeft vluchten geschrapt rond de eeuwwisseling, ziekenhuizen hadden noodplannen en zelfs het leger stond paraat! Dit soort FUD hebben we voor Bitcoin ook gezien en we zullen er in de komende jaren veel meer van krijgen. HODL strong!

De grote jongens uit bijna elke sector van de financiële wereld komen aan boord

Sinds het begin van 2020, precies tegelijk met het begin van de huidige cyclus zijn in bijna elke sector één of meerdere vooraanstaande figuren of entiteiten naar buiten gekomen met een zeer positieve kijk op Bitcoin. Sommigen hebben zich niet alleen positief uitgelaten, maar zijn letterlijk in korte tijd door de rabbit hole gegaan en diehard bitcoiners geworden, waarvan hun enthousiasme niet te stoppen lijkt.

Raoul Pal – Wallstreet veteraan / macro trader / Co-founder Realvision

Raoul Pal is een macro trader die door zijn enorme succes op 36-jarige leeftijd met pensioen kon. Hij volgt Bitcoin al een stuk langer, maar sinds dit jaar is hij echt super enthousiast geworden. Na de crash van afgelopen maart is hij zelfs zo bullish dat hij moeite heeft om redenen te zien waarom je een ander asset dan Bitcoin zou bezitten en heeft hij ruim 60% van zijn vermogen in Bitcoin geïnvesteerd.

Raoul Pal wordt gevolgd en gerespecteerd door de gehele macro / hedge fund wereld en zijn enthousiasme zal een enorme hoeveelheid rijke en invloedrijke figuren aansteken. Bovendien heeft hij bij Realvision een speciale crypto serie gelanceerd, wat door een grote groep professionele beleggers bekeken zal worden.

Michael Sailor / CEO Microstrategy / ex-rocket scientist 

Michael Sailor is de CEO van Microstrategie, een beursgenoteerd software bedrijf. Hij verraste de Bitcoin gemeenschap door plotseling ongeveer de helft van de dollar reserves van zijn bedrijf om te wisselen in ongeveer 21000 bitcoins. Later kwam hij ermee naar buiten dat hij de rest van zijn reserves ook in Bitcoin heeft gestoken en nu ongeveer 38250 bitcoins bezit. Ook persoonlijk heeft hij een flinke stack ingekocht.

Omdat er nooit meer dan 21 miljoen bitcoins zullen zijn is het duidelijk dat niet heel veel bedrijven een Bitcoin reserve van deze maat aan zullen kunnen nemen. Microstrategie heeft duidelijk een plaats op de eerste rij gekocht en andere bedrijven zullen beseffen dat er maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar is. Bovendien zullen veel CEO’s zich achter de oren krabben als de volgende bedrijfscijfers uitkomen en de boekwaarde van Microstrategy in een korte tijd bijna verdubbeld is. Het aandeel is sinds de publicatie ook flink gestegen, dus de markt lijkt het ook te waarderen.

Square heeft het voorbeeld al gevolgd en 1% van hun reserves in Bitcoin gewisseld. Daarnaast zijn ook een paar kleinere ondernemingen naar buiten gekomen dat ze hun reserves nu in Bitcoin aanhouden. Unchained-Capital en Swan Bitcoin hebben speciale programma’s gestart om de reserves van bedrijven in Bitcoin om te zetten en ze geven aan dat er veel animo is. Dit is waarschijnlijk nog maar het begin, bovendien is de kans op een enorme arms-race aanwezig.

Michael Sailor is duidelijk met een noodgang door de rabbit hole gegleden en binnen een zeer korte tijd één van de meest gerespecteerde bitcoiners geworden. Net als bij Raoul Pal is zijn enthousiasme overduidelijk. Hij beschreef zijn dollar reserves als een enorme ijsklont dat met 22% per jaar smelt (er zijn dit jaar al 22% extra dollars bijgeprint) en Bitcoin als 100 keer beter dan goud. 

Heb je een bedrijf en maak je jezelf zorgen over het ‘smelten’ van je kasreserves? Hieronder kan je de artikelen lezen die Micheal Sailor en Square hebben geschreven om andere ondernemers te helpen die bitcoins op hun ballans willen zetten:

https://www.microstrategy.com/en/bitcoin

Paul Tutor Jones – Miljardair hedgefund manager 

Paul Tutor Jones is een hedgefund manager met een groot aanzien binnen de financiële wereld. Dit jaar kwam hij uit met de boodschap dat hij bitcoins had gekocht om zijn portfolio te beschermen tegen inflatie. Bovendien noemde hij Bitcoin ‘het snelste paard in de race’. Omdat Paul Tutor Jones één van de meest gerespecteerde hedgefund managers is, zal zijn entry voor anderen een signaal zijn om te volgen. Ze zullen nu van hun klanten geen negatieve feedback meer krijgen als ze in Bitcoin investeren, want ze kunnen achter de ‘godfather’ Paul Tutor Jones schuilen.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-05-07/paul-tudor-jones-buys-bitcoin-says-he-s-reminded-of-gold-in-70s

Citybank en JP Morgan – Amerikaanse Grootbanken

Banken haten Bitcoin: Zo zei Jamie Dimon, de CEO van JP Morgan in 2017 dat hij iedereen zou ontslaan die Bitcoin ook maar aanraakt. Hij noemde zelfs zijn eigen dochter dom omdat ze bitcoins bezit. In 2020 kunnen ze er niet meer omheen en zeggen ze in hun rapport dat de waarde van Bitcoin kan verdrievoudigen en serieus met goud zal concurreren. 

Citybank is recentelijk zelfs met een veel positieve kijk op de toekomst van Bitcoin naar buiten gekomen dan de meeste bitcoiners zelf: In hun rapport beschreven ze dat Bitcoin wel eens hetzelfde kon gaan doen als goud in 1970 en kwamen maarliefst met een target van 318k voor eind volgend jaar. Dat is zelfs een stuk hoger dan ons target!

https://www.investing.com/news/cryptocurrency-news/citibank-analyst-makes-tentative-318k-bitcoin-prediction-for-december-2021-2348915

Robbert Kiyosaki – Financieel Educator – Bestselling schrijver

Robbert Kiyosaki is een financieel educator en schrijver van een paar boeken. Wij raden iedereen aan zijn boeken ‘Cashflow Kwadrant” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener sponsored”>The Cashflow Kwadrant’ te lezen, hier beschrijft hij hoe het huidige financiële systeem is ingesteld om hardwerkende mensen arm te houden en hoe je door financiële intelligentie jezelf tussen de rijken kan voegen (een echte eye opener!). 

Robbert Kiyosaki was van oorsprong al een echte goud liefhebber, maar sinds dit jaar is hij ook aan Bitcoin gegaan. Ook bij hem zag je duidelijk het enthousiasme overnemen toen het kwartje viel en hij begon direct zijn achterban te informeren. 

Deze trend is een duidelijk teken van massa adoptie

Zoals je ziet zijn in meerdere sectoren van de financiële wereld zoals macro, hedgefunds en educatie de grote jongens in Bitcoin gaan geloven en zelfs zo heilig dat ze letterlijk nieuwe Bitcoin evangelisten zijn geworden die het uit enthousiasme aan hun achterban proberen te verkopen. Dit hebben we in de geschiedenis van Bitcoin nog nooit eerder gezien, bitcoiners tot nu toe hebben hun reputatie vooral  binnen de Bitcoin gemeenschap en via Bitcoin opgebouwd. 

Wij zien dit als een duidelijk teken van massa adoptie, omdat het een ripple effect door de financiële wereld zal hebben en andere belangrijke figuren letterlijk meegetrokken zullen worden. Dit zal een positieve feedback loop veroorzaken die een exponentiële groei in adoptie zal brengen onder mainstream Wallstreet investeerders met hele diepe zakken met cash.

Omdat deze figuren een voorbeeldfunctie in hun eigen sector vervullen, is het te verwachten dat een groot deel van hun collega’s nieuwsgierig zal worden waar al dat enthousiasme vandaan komt en hetzelfde pad zullen volgen als het kwartje valt. Omdat het leertraject, het opzetten van de infrastructuur en het opbouwen van het legale framewerk tijd kost zal het effect hiervan zich niet direct openbaren, maar pas in de nabije toekomst zichtbaar worden.

Omdat het aanbod van bitcoins zoals in dit artikel beschreven niet elastisch is zal het inkopen door deze grote partijen die enorme hoeveelheden cash bezitten de prijs flink omhoog jagen. Hierdoor kan een ware armsrace ontstaan, waarbij elke speler zo vroeg en zo groot mogelijk in wil kopen om nog voor een lage prijs in te kunnen stappen. 

Deze positieve feedbackloop zal een extreem heftige run veroorzaken die de mensheid nog nooit heeft mogen aanschouwen. Wij denken dat dit wel eens het inflectiepunt naar massa adoptie oftewel hyperbitcoinizatie kan zijn. 

Bitcoin is als buskruit, je moet meedoen om relevant te blijven

De schrijver van ‘Zoals we in dit artikel hebben beschreven is een Bitcoin standaard enorm goed voor onze welvaart en beschaving en zal het waarschijnlijk een renaissance 2.0 veroorzaken. De weg ernaar toe is echter niet zo rooskleurig: Het zal een flinke schok veroorzaken waar sommigen het erg zwaar gaan krijgen. Het zal waarschijnlijk gepaard gaan met crisis, sociale onrust en massale confiscatie in de vorm van belasting, inflatie en inbeslagneming om het fiat regime zo lang mogelijk in stand te houden.

Het is echter belangrijk te beseffen dat het fiat experiment zonder Bitcoin ook gedoemd zou zijn om te falen (alle fiat valuta’s hebben tot nu toe gefaald) en dat hyperinflatie en enorme toename in armoede sowieso al onafwendbaar zijn. De aanwezigheid van een alternatief kan de pijn juist veel korter maken en flink verzachten. 

Indien Bitcoin in staat is om de tsunami van gebruikers te absorberen zal een Venezuela achtig tafereel misschien voorkomen kunnen worden. Bitcoin kan namelijk dienen als een reddingsvlot in een zware storm die toch al zou komen. We kunnen Satoshi dankbaar zijn dat hij het in 2009 al voorzag wat we tien jaar later erg hard nodig zouden hebben! 

HODL strong op een hardware wallet of nog beter in multisignature, informeer jezelf over wat er gebeurd in de financiele wereld en gebruik je gezonde verstand! We moeten even door de zure appel heen!

*Denk je dat hyperbitcoinizatie op korte termijn niet mogelijk is? Sluit je ogen en denk twintig jaar terug. Besef hoeveel er is veranderd in die tijd. We gingen van een huis telefoon naar een mobiele telefoon naar een smartphone. Ook sociale media hebben ons leven drastisch veranderd. Denk eraan hoe we toen een afspraak maakte met vrienden, hoe we een sollicitatie gesprek aanvroegen of een vakantie voorbereidde.

Denk eraan wanneer massa adoptie precies plaats vond. Kan je een precies moment aanwijzen? Waarschijnlijk niet: Een enorme verandering heeft plaatsgevonden, maar als je terugkijkt kan je geen bepaald moment aanwijzen. Zo zal hyperbitcoinizatie ook verlopen en we zitten er al middenin. Het zal alleen veel sneller gaan, omdat de infrastructuur er al is door het internet. Ook zal de invloed nog veel groter zijn dan van het internet zelf!

Hier is het originele artikel waar hyperbitcoinizatie voor het eerst besproken wordt (Engels)

4.8/5 - (19 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bescherm Jezelf Tegen Verlies Of Diefstal Van Je Backup Seed Met De Trezor Shamir HODL Pack!Verdeel De Toegang Tot Je Private Keys Super Veilig Over 5 Locaties!

Dit pakket bevat een Trezor Model T en 5 Cryptosteel Capsules. Hierdoor kan je met het Shamir's Secret Sharing Schema 5 verschillende shares van de backup seed aanmaken, waarvan er 3 nodig zijn om de private key te kunnen herstellen. Dit betekent dat je deze vuurvaste en vloed bestendige shares over 5 verschillende locaties kan verspreiden. Zelfs als de shares op twee van de vijf locaties gestolen worden of kwijtraken zal je de bitcoins niet verliezen. Dit is een super robuuste setup, waarmee de kans op verlies of diefstal van jouw bitcoins zo goed als uitgesloten is. Zolang je zelf nog over 3 van de 5 shares beschikt, beschik je nog over de private key van je bitcoins!