John Mcafee verwacht dat bitcoin wallets op grote schaal gehackt gaan worden! Alleen hardware wallets zijn veilig!

John Mcafee verwacht een dat wallets op grote schaal gehackt gaan worden

bescherm je bitcoins tegen hackers
Mcafee: Bescherm Je Bitcoins Tegen Hackers!

John Mcafee, antivirus expert en CEO van MTG Investment Capital, een bedrijf dat zich ook met bitcoin mijnen bezig houdt heeft recentelijk een presentatie over online security gegeven. In deze presentatie gaf hij aan dat het hem niets zou verbazen wanneer op een dag een enorme hoeveelheid online bitcoin wallets tegelijk leeggehaald worden door hackers. Aan het einde zegt hij dat een hardware wallet met een schermpje de enige veilige manier is.


Hoe zal de volgende grote hack in bitcoin land er volgens Mcafee uitzien?
Wat is het gevolg van een grootschalige hack?
Welke (hardware) wallets zijn veilig tegen hackers?
Koop een goede hardware wallet

Hoe zal de volgende grote hack in bitcoin land volgens Mcafee plaatsvinden?

Er zijn in het verleden grote bedragen van exchanges gestolen door hackers maar het hacken van wallets van individuele personen heeft nog niet op grote schaal plaats gevonden. Mcafee verwacht dat hackers wachtwoorden van miljoenen bitcoin gebruikers zijn aan het verzamelen om op een dag alle wallets tegelijk leeg te halen.

Het verzamelen van wachtwoorden gebeurd volgens Mcafee doormiddel van keyloggers die ongemerkt op je laptop of telefoon geïnstalleerd worden wanneer aan het surfen bent, vooral op porno sites. Wanneer je jouw wachtwoord invoert om je wallet te openen of je recovery seeds van je scherm afleest om op te schrijven hebben de hackers het ook.

Het zou inderdaad een slimme zet zijn van hackers om eerst zoveel mogelijk wachtwoorden te stelen en de wallets allemaal tegelijk leeg te halen. Mensen zouden namelijk na de eerste paar gevallen hun bitcoins beter gaan beveiligen, uiteindelijk kunnen ze zo een veel grotere slag slaan.

Wat is het gevolg van een grootschalige hack?

Wanneer je bitcoins gestolen worden omdat ze niet goed beveiligd zijn is dat super zonde. Je zal je bitcoins nooit terug zien want Bitcoin is gedecentraliseerd, dus er is geen bitcoin kantoor of bitcoin hulplijn waar je beklag kan doen. Wanneer je bitcoins gestolen worden zie je ze nooit meer terug!

Daarnaast zal het alle bitcoin bezitters treffen omdat een grootschalige hack het vertrouwen in bitcoin dusdanig zal beschadigen dat de prijs zal crashen. Vertrouwen is een van de belangrijkste factoren die bitcoin waarde geeft, dus wanneer het vertrouwen crasht zal de prijs ook crashen. Het goed beveiligen van je bitcoins is dus niet alleen voor je eigen bestwil, maar voor de gehele Bitcoin community!

Welke (hardware) wallets zijn veilig tegen hackers?

Volgens Mcafee zijn alleen hardware wallets veilig wanneer een situatie als dit zich voordoet. Bij een online wallet moet het wachtwoord ingevuld worden met de toetsen of de backup seed afgelezen op het beeldscherm wanneer de computer online is. Dit is het geval bij elke online wallet.

Wanneer je een paper wallet aanmaakt op een besmette computer kan je private key op het moment van het aanmaken gestolen worden. Het is dus beter je wallet offline aan te maken, maar zelfs dan is het nog niet 100% veilig wanneer de computer eerder online is geweest. Een paper wallet is alleen echt veilig wanneer zowel de computer als de printer nooit eerder online zijn geweest. Dit is dus een gecompliceerde en waarschijnlijk dure klus.

De beste hardware wallets met beeldscherm zijn Trezor en Ledger. Deze wallets hebben een goede reputatie en zijn al het meeste doorontwikkeld.

[maxbutton id=”3″ ]       [maxbutton id=”4″ ]

5/5 - (27 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!