Ledger, DE Altcoin En DeFi Hardware Wallet

ledger hardware wallet

De Ledger wallet is de bekendste hardware wallet van dit moment. Ledger heeft wereldwijd al meer dan een miljoen exemplaren verkocht en lijkt zijn koppositie voorlopig te behouden. Ledger heeft verschillende modellen op de markt gebracht. De Ledger Nano S en de Ledger Nano X zijn momenteel verkrijgbaar.

Ledger is overduidelijk de beste hardware wallet voor alternatieve crypto currencies, omdat veruit de meeste altcoins ondersteund worden. Ook is het de beste hardware wallet voor DeFi en staking. Bijna alle populaire web3 wallets zijn compatibel met de Ledger, dus je kan met bijna alle DeFi applicaties verbinden terwijl de private keys van je coins veilig op de hardware wallet staan.

MODEL

LEVERANCIER

BETAALWIJZE

BESTE KEUS

PRIJS 

KOOP NU!

€180,-

ledger nano x

€153,-

ledger nano x

Niet Beschikbaar

ledger nano s

€78,-

ledger nano s

Niet Beschikbaar

Een Ledger hardware wallet kopen

ledger kopen

Als je een Ledger wil kopen kan je kiezen tussen het oude en nieuwe model, beide zullen we later verder beschrijven. Als je krap zit of weinig uit wil geven kan je de oudere Ledger Nano S kopen en als je het nieuwste model wil en bereid bent wat meer uit te geven kan je de Ledger Nano X kopen.

Daarnaast geven wij op onze site nog de mogelijkheid om de leverancier te kiezen. Hierdoor kan je altijd de goedkoopste deal vinden en bovendien kiezen hoe je wil betalen en hoe snel je het apparaat geleverd wil hebben.

De verschillende modellen van Ledger

Ledger heeft op het moment twee modellen beschikbaar: De Ledger Nano S en de Ledger Nano X. Deze modellen lijken kwa ontwerp op elkaar, maar de Nano X is zeg maar de nieuwere verbeterde versie. Wij raden beide modellen aan: Het is aan jou of je een goedkope of een nieuwe hardware wallet wil.

Ledger Nano S

ledger nano s

De Ledger Nano S is een hardware wallet die naast Bitcoin ook een groot aantal altcoins ondersteund. Op de Ledger Nano S kan je 5 tot 9 apps tegelijk opslaan. Wanneer je veel verschillende altcoin wallets aan wil maken moet je soms dus een app verwijderen om ruimte te maken.

Je hoeft je geen zorgen te maken over je coins, ze blijven dan gewoon in het adres staan. Als je de app later weer installeert zie je jouw coins gewoon weer staan weergegeven. Wanneer je jouw crypto valuta’s extra wil beschermen kan je een tweede adres gebruiken met dezelfde hardware wallet door een tweede pincode in te stellen. Dit word ook wel de hidden wallet functie genoemd.

De Ledger Nano S is zeer geschikt voor DeFi en staken omdat hij met bijna al de benodigde software compatibel is. Bovendien is deze wat oudere hardware wallet momenteel erg goedkoop, dus als je niet te veel wil besteden is het een goede optie.

Verder kan je gemakkelijk je accounts van Dropbox, Github, Dashlane and Gmail autoriseren met FIDO® Universal Second Factor standard. De Ledger Nano S kost 78 EUR inclusief belasting. Met de Ledger Nano S heb je toegang tot een volledig management systeem binnen de Ledger applicatie.

Ledger Nano X

ledger nano x

De Ledger Nano X is de nieuwste hardware wallet van Ledger. De Nano X lijkt veel op de Nano S, maar er zijn een paar interessante verbeteringen doorgevoerd. Zo kan er via Bluetooth verbinding met je mobiele telefoon gemaakt worden, waardoor je de hardware wallet kan gebruiken in combinatie met je mobiele telefoon. Een speciale mobiele applicatie is hiervoor beschikbaar in de App store voor zowel Android als IOS.

Verder onderscheid de Ledger Nano X zich van het vorige model door het aantal applicaties dat op het apparaat opgeslagen kan worden. Op de Nano X kunnen maar liefst 100 applicaties gedownload worden, waardoor je een groot aantal coins op het apparaat op kan slaan zonder steeds eerder gebruikte applicaties te hoeven verwijderen. Zo kan je gemakkelijk overzicht houden over je gehele portefeuille.

Verder kan de Ledger Nano X alles wat de Nano S ook kan, dus ook dit model is super geschikt voor DeFi en staking. Door de grotere knoppen en het grotere beeldscherm is het iets gemakkelijker in gebruik. Ook wordt een enorme hoeveelheid altcoins ondersteund. De Ledger Nano X kan besteld worden voor 153 Euro. Dit is inclusief belastingen, maar exclusief bezorgkosten

Ledger Stax

ledger stax

Ledger Stax is de nieuwste hardware wallet van Ledger. Dit model is ontworpen door de uitvinder van de iPod en totaal anders dan de voorgaande modellen Ledger Nano S en Nano X. De Ledger Stax heeft dezelfde maten als een credit card en een touchscreen. Het soort touchscreen dat is gebruikt is hetzelfde als van een e-boek, waardoor een persoonlijke afbeelding of NFT kan worden weergegeven wanneer het apparaat uit staat. Hierdoor kan je jouw eigen hardare wallet altijd direct herkennen!

Net als de eerdere modellen kan de Ledger Stax gebruikt worden met Ledger Live. Je kan contact maken doormiddel van USB, Bluetooth en NFC. Door het touchscreen is de Ledger Stax veel gebruiksvriendelijker dan de voorgaande modellen en super geschikt voor NFT’s. Net als alle apparaten van Ledger kan dit model gebuikt worden voor een enorm aantal digitale assets. Je kan je nu inschrijven voor de pre-sale! Het apparaat zal in het eerste kwartaal van 2023 geleverd worden!

Gebruik van de Ledger voor DeFi

gebruik ledger voor defi

Als je de Ledger voor DeFi wil gebruiken kan je een web3 wallet zoals Metamask downloaden en koppelen aan de Ledger. De private keys waarmee getekend wordt voor de smart contracten blijven nu altijd veilig op de hardware wallet, elke transactie moet je dus bevestigen op het apparaat.

Door een hardware wallet te gebruiken om in DeFi applicaties deel te nemen komen je private keys nooit online en kunnen ze dus nooit gestolen worden. Uiteraard moet je nog wel de smartcontracten waar je de coins heen stuurt vertrouwen, zodra de coins uit de Ledger in het smartcontract terecht zijn gekomen, wordt de veiligheid niet meer door de hardware wallet bepaald maar door het contract.

Gebruik van de Ledger voor multisignature

gebruik ledger voor multisignature

Hoewel de Ledger niet in het bijzonder is geoptimaliseerd voor multisignature, voldoet deze hardware wallet wel en is hij bovendien naast de Trezor het meest compatibel met Multisignature software. Daar komt nog eens bij dat de Ledger Nano S erg goedkoop is, dus een goede optie is om op een goedkope manier signers toe te voegen aan de setup.

De Ledger kan als signer gebruikt worden met software zoals Caravan, Specter, Electrum, Lilly Wallet, Unchained-Capital en Casa Hodl. Omdat de Ledger niet optimaal is, is het aan te raden om hem een combinatie van verschillende hardware wallets te gebruiken.

Verbeter je privacy

verbeter je privacy

Door de Ledger met software zoals Blockstream Green of Wasabi te gebruiken kan je jouw privacy een flinke boost geven. Beide wallets geven je de mogelijkheid over TOR te draaien en met jouw eigen node te verbinden. Bovendien is het met Wasabi ook nog eens mogelijk om UTXO’s apart te houden en apart uit te geven.

De producent van de Ledger wallet

Ledger is een jong bedrijf dat sinds begin 2015 hardware wallets ontwikkeld en verkoopt. Het bedrijf is gevestigd in Frankrijk, maar heeft distributie centra over heel de wereld. Hierdoor zijn ze in een korte tijd snel groot geworden en wereldwijd mee gaan doen. Naast de ontwikkeling en productie van hardware wallets is Ledger ook actief in ‘vault storage’ en beveiliging van IoT apparaten.

Veiligheidsfuncties van de Ledger wallet

ledger nano s
Ledger Nano S

De Ledger is ondanks zijn eenvoud een zeer veilige hardware wallet. Bij het installeren van de wallet wordt de ‘recovery seed’ opgeschreven op een bijgeleverd kaartje om de wallet terug te halen bij verlies of wanneer hij kapot is.

Door voor een multisignature opstelling te kiezen kan je een nog hoger beveiligingsniveau bereiken. Dit zal je beschermen tegen diefstal of verlies van je backup seed. Vooral wanneer het in combinatie met een andere hardware wallet zoals een Trezor wordt opgezet zal dit de beveiliging relevant verbeteren.

Bij het configureren van je Ledger moet een wachtwoord worden ingevoerd. Wanneer deze 3 keer verkeerd ingevoerd wordt moet de wallet opnieuw geconfigureerd worden met de recovery seed. Bewaar de recovery seed dus altijd heel goed!

Betaalwijze en bezorging

Bij Ledger kan betaald worden met Bitcoin, Visa/Mastercard en Paypall. Er zijn 3 verschillende manieren van bezorging, waarvan de snelste 2 – 3 dagen duurt en de langzaamste 1 – 2 weken. Hoe snellere bezorging je kiest, hoe hoger de kosten.

Vergelijk de beste hardware wallets

Lees ook:

Hardware wallets uitgelegd en de beste vergeleken.

Bitcoins, altcoins en cryptografie.

Hoe zorg je voor een optimale veiligheid voor je bitcoins?

Alles over de Trezor hardware wallet.

Alles over de Keepkey wallet.

Bewaar ook je Ether veilig.

Hoe maak je paper wallets.

48 gedachten over “Ledger Wallet”

 1. Ik overweeg een ledger X aan te schaffen. Ik wil mijn coins van litebit, bitvavo en binance op mijn ledger zetten. Ik vraag me alleen af hoeveel mij dit gaat kosten. Klopt het dat je hoge fees betaald (10% en hoger) om de coins van bijvoorbeeld bitvavo naar mn ledger te sturen?

  1. Goedendag, wij hebben geen inzicht in de kosten die de exchanges rekenen en bovendien weten we niet om wat voor coins en wat voor bedragen het gaat. Meestal wordt er namelijk een vaste fee per transactie gerekend en deze fee is verschillend per coin. Je zou kunnen proberen op withdrawal te drukken bij de exchange en de coin kiezen en het bedrag dat je eraf wil halen invullen. Waarschijnlijk zal dan al staan aangegeven hoeveel de fee is terwijl je de coins nog niet verstuurd. Als dit niet werkt kan je proberen te googlen wat de fees bij deze exchanges zijn, kijken of de exchange de hoogte van de fees in de FAQ heeft opgenomen of contact op nemen met de support van de exchange.

 2. Ik heb een ledger nano s ,maar wil overstappen naar de nano x ,hoe kan ik dan mijn munten overzetten van de nano s naar de nano x

  1. Goedendag, je kan gewoon de backup seed (12 tot 24 woorden) van de Ledger Nano S in je Ledger Nano X invoeren. Als je dan de apps installeert waarvan je bepaalde crypto’s in je Ledger Nano S hebt staan, zal je ze daarna ook op je Ledger Nano X zien.

 3. Hallo,
  Wellicht een domme vraag heb zojuist een ledger nano x gekocht en deze komt morgen binnen. als ik deze met ledger live installeer kan ik coins accounts aanmaken in ledger live , is dat meteen mijn wallet kortom maakt de nano x in combi met ledger live een persoonlijk wallet adres voor mij aan of moet ikzelf nog een wallet adres aanmaken?

  1. Goedendag Kevin,
   Als je de Ledger Nano X instelt maak je een backup seed (24 woorden) aan die je op moet schrijven en goed (geheim )moet bewaren. Met deze seed maakt de Ledger de public keys en de private keys aan. Met de public keys kan je adressen aanmaken en met de private keys kan je tekenen voor transacties voor deze adressen. De private key blijft altijd veilig in de hardware wallet, maar de public key wordt naar de Ledger Live applicatie gecommuniceerd als je de ingestelde Ledger inplugt. De Ledger Live applicatie geeft het adres weer dat voort komt uit de public key. Het adres zit dus eigenlijk in de hardware wallet, terwijl de Ledger Live het voor jou weergeeft. Dus de Nano X maakt inderdaad in combinatie met Ledger Live een persoonlijk wallet adres voor je aan.

 4. Hoi,

  Even n vraag van een beginner
  Nano-s aangeschaft coins over gezet vanaf Coinbase prima verlopen erg gebruiksvriendelijk ledger live en de nano-s.
  Maar moet ik me coins nu ze op ledger live staan dan ook nog eens overzetten op de nano-s device.
  Of is de nano-s alleen de key tot de coins en staan ze er dus niet fysiek op?
  (Omdat ik dat altijd dacht omdat dan onmogelijk is voor hacks etc leek me dat meest logisch.)
  Maar is dat nou zo of? Als ze eenmaal op ledger-live staan met behulp van je device, is dat dus waar je het apparaat voor nodig heb en dat dus je beveiliging is
  en omdat offline is ook.

  Hoor het graag van iemand…

  1. Goedendag! Als de coins in Ledger Live staan is alles in orde. De bitcoins staan inderdaad niet op jouw Ledger, ze staan geregistreerd op de Bitcoin blockchain op een adres dat je met jouw Ledger hebt aangemaakt (public key). Ledger Live geeft weer dat ze op een adres staan waar jouw Ledger controle over heeft. De Ledger zelf heeft de (private) key om ze te versturen, dus als je ooit een transactie gaat maken zal je met je Ledger moeten tekenen om de transactie uit te voeren.

 5. Hallo. Ik had de Ledger Live app op mijn laptop staan. De laptop is kapotgegaan. Ik heb de Ledger Live app op een andere laptop geinstalleerd. dat lijkt goed te zijn gegaan maar ik heb wellicht de verkeerde keuze gemaakt bij de instalatie (je kan kiezen uit, nieuw device, bestaand of in gebruik device en nog 1 of 2 andere keuzes) de installatie lijkt goed gegaan te zijn maar ik zie 0 bitcoin in mijn portfollio of wallet terwijl ik die wel heb! Help! Wat moet ik doen???

  1. Hallo, wat er precies mis is gegaan kan ik zo niet zeggen, maar ik denk dat je jezelf geen zorgen hoeft te maken dus geen paniek. De private keys die toegang geven tot de bitcoins staan namelijk in je Ledger zelf en niet op je laptop, de kans is dus heel erg klein dat daar wat mee is gebeurd. Bovendien heb je anders ook je backup seed nog, waarmee je zelfs met alternatieve software je bitcoins terug kan halen. Heb je al een nieuw bitcoin account aangemaakt binnen Ledger Live terwijl de Ledger aangesloten is en de Bitcoin App is geselecteerd op het apparaat? Dan zou je de bitcoins namelijk moeten zien. Anders zou ik het nog een keer opnieuw proberen te installeren en goed na gaan wat de verschillende settings precies betekenen. Je moet hierbij bestaand device kiezen. Als dat niet lukt kan je contact opnemen met de support afdeling van Ledger. Als dat ook niet lukt (wat heel onwaarschijnlijk is) kan je de bitcoins altijd nog terughalen met bijvoorbeeld Electrum.

 6. Goedendag, al enige tijd gebruik ik de Ledger Nano S op mijn IMac computer (10.10 Yosemite) zonder enige problemen. Ledger Live openen en de Nano inpluggen en je zit in het menu. Sinds kort werkt ineens Ledger Live niet meer goed, dit is dus de software die ik op mijn computer heb geinstalleerd. Normaal opent het scherm maar nu verspringt het scherm na 5 seconden weg en is het scherm helemaal wit. Al reeds de computer helemaal opnieuw geinstalleerd, Ledger Live verwijderd en opnieuw geinstalleerd, gecheckt dat vpn uit staat, Ledger Live onder security toegevoegd als betrouwbare software. Op geen enkele manier krijg ik het Ledger Live menu weer aan de praat.

  1. Goedendag Jasper, voor specifieke technische problemen is het beter om direct met Ledger contract op te nemen. Ledger heeft namelijk een technisch team en heeft veel meer informatie beschikbaar om zulke problemen op te lossen. In ieder geval veel succes!

 7. Ik zie ook veel filmpjes op youtube over het kopen van ripple en die sturen ze dan eerst naar gatehub en dan van gatehub naar de ledger nano s.
  Wat is de reden dat ze eerst de ripples eerst naar gatehub wallet sturen en dan pas naar de ledger nano s ?
  Kan dat niet rechtstreeks naar de ledger nano s ?

 8. kan niets verkopen van mijn Ledger Nano omdat de kosten gigantisch hoog zijn (gas)
  zelfs 2 ethers lukt niet, wat kan hieraan gedaan worden, dit is toch te gek…

 9. kan van mijn Nano geen coins afhalen, de kosten (gas) zijn zo hoog dat je zelfs enkele Ethers nog niet kunt verkopen, wat is daar de oorzaak van…

 10. Goedendag, Ik heb de ledger nano s gekocht en heb er Ethereum, Stratis, Ripple en Dash op gezet.
  Nu wil ik WALTON(WTC) vanaf Binance er op zetten. Walton is een erc20-token. Volgens mij kan dat.
  Hoe? of staat er ergens een beschrijving in het nederlands? Dank.

  1. Omdat alle ERC-20 tokens op de Ethereum blockchain gecreëerd zijn gebruiken ze ook een ETH adres. Met de Ledger kan je Myetherwallet gebruiken en hierop kan je ook alle ERC-20 tokens op slaan (zoek maar naar ‘show all tokens in de wallet). Je kan je ERC-20 tokens dus gewoon naar je ETH adres sturen en dan worden ze zichtbaar in je wallet wanneer ze aangekomen zijn. Let wel op dat je Myeterwallet gebruikt en niet de wallet applicatie van Ledger.

 11. Ik heb Digibyte. Zoals ik lees is het geen probleem deze op de Ledger Nano S te zetten. Ik heb ook Reddcoin en andere coins , maar die worden nog niet ondersteund om opgeslagen te worden met de Ledger Nano S. Indien een nieuwe coin ondersteund gaat worden voor de Ledger, komen hier dan automatisch software updates voor beschikbaar zodat je die dan alsnog kunt opslaan op de Ledger?

  1. Ja, wanneer een nieuwe coin wordt toegevoegd kan je de Ledger die ja al in bezit had gebruiken, je hoeft alleen maar de nieuwe applicatie te downloaden.

 12. Heb je, als je een nano ledge s hebt, geen andere wallets meer nodig? kun je dus bijvoorbeeld Ripple kopen bij litebit en die naar je nano ledger s sturen zonder dat je een online wallet van bijvoorbeeld bittrex nodig hebt? Het is mij nog niet helemaal duidelijk of de nano ledger s puur je currency op je online wallet beschermt of dat het echt een wallet op zichzelf is.. (ben nogal een leek hierin)

  1. Bij het openen van je Ledger Nano S kan je voor alle ondersteunde cryptocurrencies de applicatie op je computer downloaden en openen (via de website van Ledger). Wanneer je dit doet voor Ripple staat alle software van een Ripple wallet op je computer, maar de keys waarmee je kan verzenden worden veilig op je hardware wallet bewaard (Dus met de hardware wallet teken je voor alle kritieke acties met behulp van de key). In deze wallet kan je onder ‘receive’ jouw public key / adres vinden waar je direct Ripple coins heen kan sturen.

   1. … maar, heb je nu wel of niet ook nog andere wallets nodig?
    kun je alle wallets die je nu gebruikt “leeg” maken en alle coins naar de Ledger Nano sturen?
    Waar staan de coins – op de Ledger of in de cloud?

    1. Je hebt geen andere wallets nodig. Wanneer je de wallets op je Ledger hebt geconfigureerd kan je de oude wallets leeg maken door alle coins naar je Ledger te sturen. De coins bevinden zich dan in de cloud (op de blockchain van de coin), maar de private keys om je coins te verzenden bevinden zich op de hardware wallet.

 13. Hallo Mensen,

  Iemand ervaring met het opslaan van litecoin via litebit op de Nano Ledger S ? Telkens als ik adres invul, geeft die het volgende aan : We konden het Wallet adres helaas niet controleren. Weet u zeker dat dit adres klopt? Heb de app juist geinstalleerd op mijn wallet en bij andere currency krijg ik deze melding niet.

  Mvg

  Geert

  1. Nee, zowel de Ledger als de Trezor ondersteunen deze coins nog niet. De enige manier is dus een online wallet, paper wallet of het opslaan op een exchange. Om risico te spreiden zou je ze over verschillende manieren / exchanges kunnen verdelen.

 14. Wendy van Leeuwen

  Goedemorgen,
  Ik heb een vraag, ik heb via coinbase litecoin naar mijn nano ledger s verzonden met de qr code, en dat kon, alleen heb ik ze naar mijn bitcoin wallet verstuurd, de qr code deed het gewoon, maar nu krijg ik ze niet binnen, wat moet ik nu doen?
  Alvast bedankt voor jullie antwoord

  1. Dat is heel vervelend, waarschijnlijk ben je ze nu kwijt. Het adres formaat is hetzelfde (daarom was het zenden mogelijk), maar de ledger (database) van de Litecoin blockchain is anders dan die van BTC dus de kans dat dit adres van iemand is is nihil (theoretisch mogelijk, maar praktisch onmogelijk). De LTC is dus zo goed als zeker niet naar iemand gestuurd die ze terug kan sturen, maar naar een onbestaand adres. Ook is het helaas onmogelijk om een public key uit een private key te onttrekken.

   Je zou het probleem nog aan Coinbase voor kunnen leggen. Ze kunnen je coins ook niet terug halen, maar misschien valt er wat anders te regelen. Het is in ieder geval goed wanneer ze zien dat dit een risico voor hun gebruikers is en maatregelen nemen om het de volgende keer te voorkomen. Denk er wel aan dat Coinbase momenteel meer dan 100.000 nieuwe gebruikers per dag krijgt en het team extreem druk is. Het kan hierdoor lang duren voordat je antwoord krijgt.

 15. Kan je ook een bestaand adres importeren en eventueel meerdere bitcoin adressen importeren in die wallet. Ik heb nl een adres waar ik al wat btc’s op heb en om verzendfees te omzeilen heb ik geen zin om die dan weer te versturen naar een nieuw adres.

  1. Je kan geen bestaande wallet importeren in je Ledger Nano S en wanneer dit zou kunnen zou het de veiligheid niet ten goede komen omdat je private keys al online zijn geweest. Wanneer je een Electrum wallet hebt kan je deze wel direct met de Ledger beveiligen, maar ook hier geldt dat het alsnog veiliger is om je bitcoins via een transactie naar je Ledger te versturen. Transacties zijn momenteel duur, maar zijn na de hype van de laatste dagen aan het dalen. Je kan wachten tot het netwerk minder druk is en dan goedkoper je bitcoins verzenden. HIER kan je zien hoe druk het is. Ook kan je een lagere fee instellen wanneer je geen haast hebt met je transactie, het kan dan wel langer duren voordat je bitcoin op je Ledger aangekomen is.

 16. Ik ben op zoek naar een goede en degelijke wallet voor mijn crypto currency. Onder andere digibyte, dogecoin, artbyte, gulden, crown, NAVcoin, en Ripple.
  Standaard worden Ripple en dogecoin al ondersteund. Maar die andere kan ik deze ook gewoon op de legder nano s opslaan?

  1. De ondersteunende wallets zijn te vindfen op: https://www.ledgerwallet.com/cryptocurrencies.
   Er zijn ook munten die bijvoorbeeld onder “Etherum” hangen. Die worden niet vermeld in de lijst van cryptocurrencie van Ledger, maar met wat ingewikkelde handelingen kun je die wel benaderen via de Ledger nano S.

   Zie de Ledger Nano S als een sleutel naar jouw coins in de blockchain.

   De Ledger slaat zelf niets op! De unieke openbare sleutel in mijn Ledger voor DigiByte is bijv: (D8WK2Lgdno93jdGHfierZABCupNbLLqxkw) om de coins te benaderen en in te zien “Receive”.
   Voor het eventueel uitgeven/verplaatsen van coins “Send” heeft de Ledger Nano S een Secret code ingebouwd. Deze kun je niet benaderen of zien en is dus velig opgeslagen in de Ledger wallet.

   Er kunnen maar een bepaald aantal soorten (afhankelijk van de grootte) cryptomunten tegelijk op je Ledger staan. Wil je een andere cryptomunt toevoegen en er is geen ruimte, dan kun je een andere munt zonder problemen van je Ledger verwijderen. Na verwijdering kun je de andere cryptomunt toevoegen.

   Wil je toch weer terug naar de verwijderde munt, dan installeer je hem gewoon weer via de Ledger manager (werkt alleen met Google chrome). Hier vindt je de links: https://www.ledgerwallet.com/start

 17. Goededag,

  Ik ben op zoek naar een Hardware wallet voor alle altcoins en met name digibyte. Kunt u mij aangeven welke van de boven genoemde deze kan opslaan? Ik zie veel namen langs komen, maar mis digibytes.

  B.v.d.

 18. Ik wil de ledger nano bestellen.
  Maar ik heb zelf alleen een IPad en geen computer .
  Mijn vraag is kun de ledger nano gebruiken op je I pad

 19. Geachte heer/mevrouw,

  Ik zit met een vraag. Altcoins kunnen ook opgeslagen worden op ledger nano s, maar geldt dit voor alle altcoins? En hoeveel verschillende soorten coins kun je opslaan op 1 nano s bijvoorbeeld?
  Graag had ik wat meer informatie hierover.
  Alvast bedankt.

  Robert

  1. Je kan naast Bitcoin alle altcoins opslaan die de wallet (Ledger Nano S) ondersteund (Ethereum, Litecoin, Dodgecoin, Zcash, Dash, Stratis en Ripple) en zoveel als je wilt. Je kan binnen een hardware wallet voor al deze coins een aparte sub wallet aanmaken. Je kan al deze altcoins dus tegelijk veilig bewaren op een Ledger wallet.

   1. Hoi admin even een vraagje ik zag je reactie over de aparte sub Wallet…

    Je kan binnen een hardware wallet voor al deze coins een aparte sub wallet aanmaken. Je kan al deze altcoins dus tegelijk veilig bewaren op een Ledger Wallet

    Nu heb ik de ledger nano s aangeschaft en heb de ledger App voor bitcoin gedownload. hier kunnen dus ook andere coins op en heb dus eerst doge coins gekocht deze staan nu dus op de ledger bitcoin wallet. maar nu wou ik ook litecoins kopen die ondersteunt ook de ledger bitcoin wallet maar ik kan die daar niet op plaatsen omdat ik daar de doge coins al op heb staan en ik kan de ledger bitcoin wallet ook niet dubbel downloaden hoe maak ik nu eventueel nog een subacount voor de litecoins ?
    Alvast bedankt voor u reactie jp

   2. Hallo, hoe kan ik een subwallet aanmaken, waar staat dat? Ik krijg maar 4 wallets op mijn Ledger, Bitcoins, Ripple, Litecoin en Dogecoin.

    1. Wanneer je een van de wallets verwijderd blijft je saldo wel intact als je hem weer opnieuw aanmaakt. Je kan dus een wallet verwijderen (Een die je niet veel gebruikt) en een nieuwe aanmaken. Wanneer je de verwijderde wallet weer nodig hebt of je weer een nieuwe aan wil maken verwijder je een andere.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bescherm Jezelf Tegen Verlies Of Diefstal Van Je Backup Seed Met De Trezor Shamir HODL Pack!Verdeel De Toegang Tot Je Private Keys Super Veilig Over 5 Locaties!

Dit pakket bevat een Trezor Model T en 5 Cryptosteel Capsules. Hierdoor kan je met het Shamir's Secret Sharing Schema 5 verschillende shares van de backup seed aanmaken, waarvan er 3 nodig zijn om de private key te kunnen herstellen. Dit betekent dat je deze vuurvaste en vloed bestendige shares over 5 verschillende locaties kan verspreiden. Zelfs als de shares op twee van de vijf locaties gestolen worden of kwijtraken zal je de bitcoins niet verliezen. Dit is een super robuuste setup, waarmee de kans op verlies of diefstal van jouw bitcoins zo goed als uitgesloten is. Zolang je zelf nog over 3 van de 5 shares beschikt, beschik je nog over de private key van je bitcoins!