Multisignature met de Blockstream Green wallet en een hardware wallet

blockstream green

Blockstream Green is een multisignature wallet voor IOS en Android die zowel de Trezor One als de Ledger Nano S ondersteund. Deze wallet maakt gebruik van ‘2 of 2’ multisig, waarbij voor één key een hardware wallet kan worden gebruikt en met de andere key getekend zal worden vanaf de Blockstream server na verificatie met een zelf gekozen 2FA methode: Deze opstelling is dus niet te gebruiken om je in te dekken tegen het verlies van je private key, maar wel tegen diefstal. 

Bovendien heeft deze wallet nog een heel scala aan functies, waarmee je een betere en veiligere gebruikerservaring kan krijgen dan met alleen een hardware wallet. Je kan het gebruik van deze wallet dus zien als een ‘upgrade’ van je hardware wallet. Zowel privacy, beveiliging en zelf-soevereiniteit zullen flink verbeterd worden.

Deze hardware wallets zijn compatibel met Blockstream Green:

MODEL

PRIJS

RATING

MEER INFO

KOOP NU!

trezor model t

TREZOR MODEL T

€206,-

ledger nano x

LEDGER NANO X

€153,-

trezor one

TREZOR ONE

€78,-

ledger nano s

LEDGER NANO S

€78,-

*Al de hardware wallets uit de bovenstaande tabel zijn geschikt voor Blockstream Green (USB verbinding) en worden direct bij de fabrikant besteld om de kans op een supplychain attack zo klein mogelijk te maken.

Blockstream Green met hardware wallets

Op dit moment worden hardware wallets alleen ondersteund met de Android app, de IOS app zal in de toekomst ook compatibel zijn met hardware wallets. Ook worden op dit moment alleen de Trezor One en de Ledger Nano S ondersteund, ook dit zal in de toekomst veranderen. Het team werkt momenteel aan integratie met de Trezor Model T en de Ledger Nano X

Hoe werkt Blockstream Green?

Blockstream Green werkt met een ‘2 of 2’ multisignature opstelling waarbij één key door de gebruiker wordt aangemaakt en de andere op de servers van Blockstream. De key van de gebruiker kan zowel binnen de wallet gecreëerd worden als met een hardware wallet. We zullen hier alleen de setup met een hardware wallet bespreken.

De key op de blockstream server wordt gekoppeld aan een 2FA methode naar keuze. Na verificatie zal deze key automatisch de tweede handtekening zetten en worden de bitcoins verstuurd indien de gebruiker ook heeft getekend met zijn hardware wallet. 2FA methodes die gekozen kunnen worden zijn Google Authenticator, E-mail, phonecall en SMS. Je kan zelf een bedrag instellen waaronder 2FA niet nodig is.

Als je de private key van je hardware wallet kwijt bent, kan je niet meer bij je bitcoins. Als je de toegang tot de 2FA verliest is dit echter niet fataal. De private key op de server maakt namelijk slim gebruik van timelocks, waardoor je na een bepaalde tijd de bitcoins naar een herstel wallet kan sturen die bij jou in bezit is. Je bent dus niet afhankelijk van Blockstream en hoeft ze dus niet te vertrouwen. Lees HIER meer over de herstelprocedure.

Waarom zou je de Blockstream Green gebruiken?

Zoals gezegd: De toevoeging van Blockstream Green is eigenlijk een soort upgrade van de hardware wallet. Je maakt het gebruik van de hardware wallet veiliger, gebruiksvriendelijker en anoniemer en bovendien verbeter je jouw zelf-soevereiniteit. 

Blockstream Green maakt het gebruik van een hardware wallet veiliger

Als je de private key van je hardware wallet kwijt bent, ben je jouw bitcoins ook kwijt. Dit is ook het geval wanneer je Blockstream Green gebruikt. Dit risico wordt echter niet relevant groter omdat je er nu twee private keys betrokken zijn. De key op de server kan je namelijk altijd herstellen na verlies. 

Het gebruik van deze wallet heeft dus bijna geen nadelen, maar er zijn wel een aantal grote voordelen te benoemen:

  • Als jouw backup seed in verkeerde handen valt of als een aanvaller de private key uit je hardware wallet weet te onttrekken, kan hij de bitcoins niet stelen. Hij zou eerst ook de 2FA moeten hacken.
  • Als er een backdoor in de hardware wallet zit of als de reseller ermee geknoeid heeft zijn je bitcoins nog steeds veilig. De 2FA is immers ook nodig om de bitcoins te verzenden.

Omdat je bitcoins nu beter beschermd zijn tegen diefstal, kan je ervoor kiezen om je backup seed op meerdere locaties op te slaan, zodat de kans op kwijtraken stukken kleiner wordt. 

Door Blockstream Green te gebruiken maak je jouw hardware wallet gebruiksvriendelijker

Door de Blockstream Green te gebruiken beschik je over een gemakkelijke UI die je in het Nederlands in kan stellen. Bovendien kan je gebruik maken van extra functionaliteiten. Zo kan je zelf de fee instellen en ‘replace by fee’ gebruiken wanneer je beseft dat de fee die je in de eerste instantie hebt ingesteld te laag was. Ook kan je een watch-only wallet aanmaken, zodat je niet hoeft in te loggen om je saldo te zien of je bitcoin adres op te halen.

Met de Blockstream Green kan je jouw privacy flink verbeteren

Met Blockstream Green maak je geen gebruik van de webwallets van de hardware wallets die erom bekend staan niet echt goed voor de privacy te zijn. Bovendien kan je ook nog eens via TOR verbinden, waardoor je IP adres niet getraceerd kan worden. Door je hardware wallet met Blockstream Green te combiner kan je jouw privacy dus enorm verbeteren.

Je kan jouw eigen node gebruiken om alle transacties zelf te verifiëren

Je kan Blockstream Green aan je eigen full node koppelen, waardoor je elke transactie in de wallet zelf en volgens je eigen regels kan verifiëren. Je zelf-soevereiniteit krijgt dus een flinke boost, omdat je voor elke ontvangen Satoshi 100% zeker weet dat het echte bitcoin is die volgens jouw eigen regels echt ontvangen zijn.

HIER kan je de Green Wallet downloaden

HIER kan je een Ledger Nano S bestellen

HIER kan je een Trezor One bestellen

Als je van plan bent om multisignature te gaan gebruiken raden wij je aan om eerst ook onze algemene informatie over multisignature opstellingen te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bescherm Jezelf Tegen Verlies Of Diefstal Van Je Backup Seed Met De Trezor Shamir HODL Pack!Verdeel De Toegang Tot Je Private Keys Super Veilig Over 5 Locaties!

Dit pakket bevat een Trezor Model T en 5 Cryptosteel Capsules. Hierdoor kan je met het Shamir's Secret Sharing Schema 5 verschillende shares van de backup seed aanmaken, waarvan er 3 nodig zijn om de private key te kunnen herstellen. Dit betekent dat je deze vuurvaste en vloed bestendige shares over 5 verschillende locaties kan verspreiden. Zelfs als de shares op twee van de vijf locaties gestolen worden of kwijtraken zal je de bitcoins niet verliezen. Dit is een super robuuste setup, waarmee de kans op verlies of diefstal van jouw bitcoins zo goed als uitgesloten is. Zolang je zelf nog over 3 van de 5 shares beschikt, beschik je nog over de private key van je bitcoins!