Optimale en gemakkelijke multisignature met Caravan

caravan multisignature

Caravan is open source multisignature management software gemaakt door Unchained-Capital. Met deze software kan je zelfstandig een multisig opstelling opzetten, waarbij zowel hardwarewallets als software keys gebruikt kunnen worden. Ook kunnen multisignature wallets die aangemaakt zijn met andere software hier mee hersteld worden. 

Bovendien werkt Caravan als een recovery tool voor Unchained-Capital vaults (het is hun software), zo kunnen bitcoins uit een Unchained-Capital Vault opgehaald worden in het onwaarschijnlijke geval dat Unchained niet mee wil werken of zelfs verdwijnt. Caravan is 100% non-custodial en helemaal gratis en anoniem te gebruiken. Je bezit alle keys en dus de bitcoins helemaal zelf! Momenteel is dit verreweg de gemakkelijkste en beste manier om zelfstandig multisignature te doen!

Deze hardware wallets zijn compatibel met Caravan:

MODEL

PRIJS

RATING

MEER INFO

KOOP NU!

trezor model t

TREZOR MODEL T

€206,-

coldcard mk4

COLDCARD MK4

$147,94

ledger nano x

LEDGER NANO X

€153,-

trezor one

TREZOR ONE

€78,-

ledger nano s

LEDGER NANO S

€78,-

*Al de hardware wallets in deze tabel zijn geschikt voor een multisignature opstelling met Caravan en zullen direct bij de fabrikant bestelt worden om het risico op een supplychain attack zo klein mogelijk te maken.

Wat is Caravan?

multisig met caravan en hardwarewallets

Caravan is gebaseerd op de software die Unchained-Capital gebruikt voor zijn eigen multisig vaults en voor het publiek heeft opengesteld. Hierdoor is het mogelijk om zelf een multisignature opstelling met hardwarewallets op te zetten met hetzelfde gemak als met een Unchained Vault. Dit alles zonder van iemand afhankelijk te zijn en zonder je anonimiteit te op het spel te hoeven zetten. 

Bij het aanmaken van het multisignature adres heb je de keuze om met je eigen node te verbinden. Als je geen eigen node hebt wordt de verbinding met de Blockchain explorer van Blockstream gebruikt die standaard aan de software gekoppeld is. Je kan alle transacties dus helemaal zelf verifiëren als een eigen full node gebruikt. Caravan is dus de eerste gemakkelijke oplossing om multisignature te kunnen doen met Bitcoin Core en hardwarewallets!

Multisignature met Caravan en hardwarewallets

Je kan met Caravan een multisignature opstelling maken met tot wel zeven keys. Je kan dus alles tussen een ‘1 of 2’ en ‘7 of 7’ aanmaken. Hardwarewallets zoals de Trezor, Ledger en Coldcard kunnen gebruikt worden. Het is aan te raden om de hardwarewallets direct bij de fabrikant te bestellen, omdat je anders een belangrijk voordeel van multisig teniet doet. Je moet dan namelijk ook de reseller met meerdere keys vertrouwen in plaats van alleen de fabrikant met maar één key.

Omdat Caravan open source is, is het te verwachten dat andere hardware- en softwarewallets ook snel geïntegreerd zullen worden. Wallets maken zichzelf zo immers waardevoller en het is niet veel werk. Caravan kan dus uitgroeien tot DE standaard voor multisignature, waarmee je een opstelling met een groot aantal verschillende keys uit verschillende bronnen op kan zetten.

Bovendien kan je andere wallets nu al handmatig registreren. Doe dit echter alleen als je helemaal zeker van je zaak bent. Het maken van een transactie zou anders afhankelijk van de gebruikte software of hardware wel eens ingewikkeld kunnen worden. Zeker voor niet-technische personen. 

Een multisignature adres opzetten

Het instellen van een multisignature adres met Caravan is erg simpel. Unchained-Capital heeft  hier al een paar hele mooie instructie video’s voor gemaakt. Bekijk hieronder hoe je een adres aanmaakt en vervolgens een transactie maakt:

Na het registreren van al de keys wordt een multisignature adres aangemaakt en krijg je een BIP-32 path en een redeem script te zien. Bewaar deze net zo goed als je private keys, want zonder deze informatie kan je de wallet niet meer herstellen! Je hoeft ze echter minder zorgvuldig te verstoppen. Als het in verkeerde handen komt wordt namelijk alleen je privacy aangetast, maar zijn je bitcoins nog veilig. Je kan ze dus bijvoorbeeld bij elke private key bewaren.

Het is aan te raden om het aanmaken van een adres en het terughalen van de bitcoins eerst zelf te testen op testnet of met een heel klein bedrag voordat je grote bedragen naar het multisignature adres stuurt. Door te testen weet je of je er weer bij kan en wat je er allemaal precies voor nodig hebt. Het is nou eenmaal wel fijn om zeker te weten dat je later weer bij je bitcoins kan!

Gelijk aan de slag?

KLIK HIER OM EEN MULTISIGNATURE ADRES AAN TE MAKEN MET CARAVAN

KLIK HIER OM EEN TREZOR DIRECT BIJ DE FABRIKANT TE BESTELLEN

KLIK HIER OM EEN LEDGER DIRECT BIJ DE FABRIKANT TE BESTELLEN

Bescherm Jezelf Tegen Verlies Of Diefstal Van Je Backup Seed Met De Trezor Shamir HODL Pack!Verdeel De Toegang Tot Je Private Keys Super Veilig Over 5 Locaties!

Dit pakket bevat een Trezor Model T en 5 Cryptosteel Capsules. Hierdoor kan je met het Shamir's Secret Sharing Schema 5 verschillende shares van de backup seed aanmaken, waarvan er 3 nodig zijn om de private key te kunnen herstellen. Dit betekent dat je deze vuurvaste en vloed bestendige shares over 5 verschillende locaties kan verspreiden. Zelfs als de shares op twee van de vijf locaties gestolen worden of kwijtraken zal je de bitcoins niet verliezen. Dit is een super robuuste setup, waarmee de kans op verlies of diefstal van jouw bitcoins zo goed als uitgesloten is. Zolang je zelf nog over 3 van de 5 shares beschikt, beschik je nog over de private key van je bitcoins!