Caravan

Vergelijk De Beste Hardwarewallets

HARDWAREWALLET.NL
Image is not available

-Alleen de beste hardwarewallets
-De beste prijs of het nieuwste model
-Morgen in huis of extra veilig van de fabrikant

NU BESCHIKBAAR VOOR PRE-ORDER

NGrave One
Image is not available

-100% air-gapped!
-Super kwaliteit en beveiligingsniveau
-Compleet met mobiele applicatie
-Geschikt voor zowel Bitcoin als altcoins

De Nieuwste Trezor

TREZOR MODEL T
Image is not available

-Geschikt voor zowel Bitcoin als altcoins
-Geheel open source en transparant
-Super geschikt voor multisignature
-Spreid je backups met Shamir's Secret Sharing
-De meest ervaren hardware wallet producent

Het Oude Model Van Trezor

TREZOR ONE
Image is not available

-Zowel geschikt voor Bitcoin als voor altcoins
-Geheel open source en transparant
-Erg geschikt voor multisignature
-Super goedkoop
-De meest ervaren fabrikant

Het Nieuwste Model

COLDCARD
Image is not available

-Voor gevorderde Bitcoiners
-Volledig air-gapped
-Extreme beveiligingstechnieken
-Bitcoin-only

De Nieuwste Ledger

LEDGER NANO X
Image is not available

-De beste hardware wallet voor altcoins
-Fysiek beschermd met beveiligde chip
-Ledger App met mooie interface

Het Oude Model Van Ledger

HARDWAREWALLET.NL
Image is not available

-De beste hardware wallet voor altcoins
-Fysiek beschermd met beveiligde chip
-Ledger App met mooie interface
-Super goedkoop

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider
Home » Multisig » Caravan

Optimale en gemakkelijke multisignature met Caravan

caravan multisignature

Caravan is open source multisignature management software gemaakt door Unchained-Capital. Met deze software kan je zelfstandig een multisig opstelling opzetten, waarbij zowel hardwarewallets als software keys gebruikt kunnen worden. Ook kunnen multisignature wallets die aangemaakt zijn met andere software hier mee hersteld worden. 

Bovendien kunnen bitcoins uit een Unchained-Capital Vault opgehaald worden in het onwaarschijnlijke geval dat Unchained niet mee wil werken of zelfs verdwijnt. Caravan is 100% non-custodial en helemaal gratis en anoniem te gebruiken. Je bezit alle keys en dus de bitcoins helemaal zelf! Momenteel is dit verreweg de gemakkelijkste en beste manier om zelfstandig multisignature te doen!

Wat is Caravan?

multisig met caravan en hardwarewallets

Caravan is gebaseerd op de software die Unchained-Capital gebruikt voor zijn eigen multisig vaults en voor het publiek heeft opengesteld. Hierdoor is het mogelijk om zelf een multisignature opstelling met hardwarewallets op te zetten met hetzelfde gemak als met een Unchained Vault. Dit alles zonder van iemand afhankelijk te zijn en zonder je anonimiteit te op het spel te zetten. 

Bij het aanmaken van het multisignature adres heb je de keuze om met je eigen node te verbinden. Als je geen eigen node hebt wordt de verbinding met de Blockchain explorer van Blockstream gebruikt die standaard aan de software gekoppeld is. Je kan alle transacties dus helemaal zelf verifiëren als een eigen full node gebruikt. Caravan is dus de eerste gemakkelijke oplossing om multisignature te kunnen doen met Bitcoin Core en hardwarewallets!

Multisignature met Caravan en hardwarewallets

Je kan met Caravan een multisignature opstelling maken met tot wel zeven keys. Je kan dus alles tussen een ‘1 of 2’ en ‘7 of 7’ aanmaken. Hardwarewallets zoals de Trezor en Ledger kunnen gebruikt worden. Het is aan te raden om de hardwarewallets direct bij de fabrikant te bestellen, omdat je anders een belangrijk voordeel van multisig teniet doet.

Je moet dan namelijk ook de reseller met meerdere keys vertrouwen in plaats van alleen de fabrikant met maar één key (waar hij door de multisig niks mee kan). HIER kan je de Trezor bij de fabrikant bestellen en HIER de Ledger. HIER kan je met Caravan aan de slag.

Omdat Caravan open source is, is het te verwachten dat andere hardware- en softwarewallets ook snel geïntegreerd zullen worden. Wallets maken zichzelf zo immers waardevoller en het is niet veel werk. Caravan kan dus uitgroeien tot DE standaard voor multisignature, waarmee je een opstelling met een groot aantal verschillende keys uit verschillende bronnen op kan zetten.

Bovendien kan je andere wallets nu al handmatig registreren. Doe dit echter alleen als je helemaal zeker van je zaak bent. Het maken van een transactie zou anders afhankelijk van de gebruikte software of hardware wel eens ingewikkeld kunnen worden. Zeker voor niet-technische personen. 

Een multisignature adres opzetten

Het instellen van een multisignature adres met Caravan is erg simpel. Unchained-Capital heeft  hier al een paar hele mooie instructie video’s voor gemaakt. Bekijk hieronder hoe je een adres aanmaakt en vervolgens een transactie maakt:

Na het registreren van al de keys wordt een multisignature adres aangemaakt en krijg je een BIP-32 path en een redeem script te zien. Bewaar deze net zo goed als je private keys, want zonder deze informatie kan je de wallet niet meer herstellen! Je hoeft ze echter minder zorgvuldig te verstoppen. Als het in verkeerde handen komt wordt namelijk alleen je privacy aangetast, maar zijn je bitcoins nog veilig. Je kan ze dus bijvoorbeeld bij elke private key bewaren.

Het is aan te raden om het aanmaken van een adres en het terughalen van de bitcoins eerst zelf te testen op testnet of met een heel klein bedrag voordat je grote bedragen naar het multisignature adres stuurt. Door te testen weet je of je er weer bij kan en wat je er allemaal precies voor nodig hebt. Het is nou eenmaal wel fijn om zeker te weten dat je later weer bij je bitcoins kan!

Gelijk aan de slag?

KLIK HIER OM EEN MULTISIGNATURE ADRES AAN TE MAKEN MET CARAVAN

KLIK HIER OM EEN TREZOR DIRECT BIJ DE FABRIKANT TE BESTELLEN

KLIK HIER OM EEN LEDGER DIRECT BIJ DE FABRIKANT TE BESTELLEN