Unchained-Capital multisignature vault met Trezor en Ledger

unchained-capital

Unchained-Capital is een bedrijf dat financiële diensten levert binnen de bitcoin industrie. Ze hebben hun eigen cold storage multisignature oplossingen op een gebruiksvriendelijke manier opengesteld voor het publiek. Deze service wordt de Vault genoemd en bestaat uit een ‘2 of 3’ opstelling, waarbij Unchained-Capital één van de keys in beheer heeft. De andere twee keys worden in eigen beheer gehouden op een hardware wallet.

Omdat twee van de drie keys bij de klant zelf in beheer blijven kan hij dus altijd zelf zijn bitcoins versturen, zelfs als Unchained-Capital niet mee wil werken of zelfs verdwijnt. Deze setup wordt ook wel collaboratieve custody genoemd. De voordelen van custody en eigen beheer worden op een slimme manier gecombineerd.

De klant kan volledig genieten van de zelf-soevereiniteit die eigen beheer met zich mee brengt, terwijl hij gebruik kan maken van de technische knowhow, gebruiksvriendelijke software en de backup key van Unchained. Deze opstelling maakt multisignature eindelijk bereikbaar voor de gewone man!

Deze hardware wallets zijn compatibel met een Unchained-Capital vault:

MODEL

PRIJS

RATING

MEER INFO

KOOP NU!

trezor model t

TREZOR MODEL T

€206,-

coldcard mk4

COLDCARD MK4

$147,94

ledger nano x

LEDGER NANO X

€153,-

trezor one

TREZOR ONE

€78,-

ledger nano s

LEDGER NANO S

€78,-

*Al de hardware wallets uit deze tabel zijn geschikt om een Unchained-Capital vault aan te maken en zullen direct bij de fabrikant besteld worden om de kans op een supplychain attack zo klein mogelijk te houden

Hoe werkt een Unchained-Capital vault?

multisignature vault

Een Unchained-Capital vault is een ‘2 of 3’ multisignature opstelling, waarbij alle drie de private keys in cold storage gehouden worden. Twee van de keys bevinden zich op jouw hardware wallets en / of de recovery seeds en één key wordt door Unchained in cold storage bewaard. Je kan met deze vault dus altijd zelfstandig bitcoins ontvangen en versturen, zolang je over de twee hardware wallets beschikt. 

Als je één hardware wallet kwijt raakt of als er bijvoorbeeld een fatale bug in de software van Trezor of Ledger zit kan je Unchained na verificatie van jouw identiteit opdracht geven om met hun key te tekenen voor een transactie. Op die manier kan je toch nog bij je bitcoins. Bovendien moet een hacker of dief twee private keys bemachtigen om jouw bitcoins te stelen. Vooral als je jouw keys over verschillende geografische locaties verdeeld is dit zo goed als onmogelijk.

Een Unchained-Capital vault is dus een extreem veilige oplossing om bitcoins op te slaan. Het opzetten van een vault is zeer gemakkelijk en kan op de website gedaan worden. Er kan dus eigenlijk weinig mis gaan. Zolang je geen gebruik maakt van de key van Unchained is het bovendien gratis. Alleen om voor een transactie te laten tekenen moet je in de toekomst een kleine fee betalen.

Hoe kan ik een multisignature vault opzetten?

Een vault is gemakkelijk en snel op te zetten. Het proces vind plaats op de website, het is gewoon een kwestie van de orders volgen. Als je helemaal klaar bent kan je bitcoins naar je vault sturen door op de vault pagina op deposit te drukken en de coins naar dit adres te sturen. Als je van plan bent een vault aan te maken raden we aan deze video eerst te kijken:

https://youtu.be/0WlaWq83oUA

Hardware wallets bestellen

Je hebt voor deze opstelling twee hardware wallets nodig. Deze apparaten kunnen het beste direct bij de fabrikant besteld worden, zodat de kans nihil is dat er door een enkele partij met beide apparaten gerommeld is. Vervolgens moeten beide apparaten ingesteld worden.

Bij de Ledger moet de bitcoin app geïnstalleerd worden en deze moet ook geopend zijn bij het tekenen. Hidden wallets oftewel passphrases kunnen gebruikt worden om nog een extra dimensie aan de beveiliging toe te voegen. Het is echter aan te raden hier voorzichtig mee te zijn.

Een Unchained-Capital account aanmaken

Op unchained-capital.com Kan je een account aanmaken. Om van de service gebruik te kunnen maken moet je wel je identiteit verifiëren door je ID up te loaden en je adres op te geven. Unchained-Capital zegt deze informatie strict geheim te houden en niet vrijwillig aan een overheidsinstelling af te geven.

Uiteraard moet je ze wel vertrouwen om deze belofte ook na te komen: Wanneer jouw gegevens toch gelekt, verkocht of gestolen worden kan jouw bitcoin adres aan je naam gelinkt worden en komt je privacy in gevaar. Wanneer je wallet echter ooit met een bedrijf dat aan KYC doet in aanraking is geweest bestaat deze link waarschijnlijk al en is het niet zo relevant.

Een multisignature vault aanmaken

Vervolgens kan je in je account een vault aanmaken. Hiervoor moet je eerst twee keys aanmaken. Dit doe je door met je Trezor en je Ledger te tekenen. Hierbij wordt alleen de extended public key aan Unchained bekend gemaakt, ze krijgen de private keys dus nooit te zien.

https://youtu.be/kueNqTXhvV4

*Zo registreer je de key van een Ledger

https://youtu.be/rFr8rMY2qV0

*En zo registreer je de Trezor

Wanneer je de keys hebt aangemaakt kan de vault gecreëerd worden en kan je bitcoins naar het aangemaakte multisignature adres sturen. Je kan geheel zelfstandig bitcoins uit deze vault versturen door met de twee hardware wallets te tekenen. Als je echter geen toegang meer hebt tot één van de hardware wallets omdat je die bijvoorbeeld kwijt bent, kan Unchained voor je tekenen.

*Zo maak je de vault aan

De key van Unchained-Capital

Eén private key is dus in het bezit van Unchained-Capital. Er zijn twee keys nodig om bitcoins uit jouw vault te versturen, dus ze hebben hiermee geen controle over jouw bitcoins. Ze zullen voor je tekenen wanneer jij daar vanuit je account opdracht voor geeft. Om er zeker van te zijn dat alleen jij deze opdracht kan geven moet je jouw account dus goed beveiligen.

Stel dus altijd 2FA in en maak een video verificatie opname. Deze opname wordt gebruikt als vergelijkingsmateriaal als je in een video chat de opdracht geeft een transactie voor je te tekenen. Je kan zelf instellen voor hoe grote transacties een video chat nodig is. Voor lange termijn cold storage kan je dit het beste op 0% zetten. Een video chat is dan altijd nodig om voor je te tekenen.

Je hoeft Unchained-Capital niet te vertrouwen

Zolang je zelf geen keys kwijtraakt ben je volledig onafhankelijk van Unchained-Capital. Je kan altijd zelf de bitcoins uit de vault halen, zelfs als Unchain-Capital (en dus de website) verdwijnt of bijvoorbeeld als het door de overheid verboden wordt om voor jou te tekenen.

Als je in staat wil zijn om je bitcoins buiten Onchained om te kunnen versturen kan je op de site een redeemscript en de BIP32 paths van de vault ophalen. Hiermee kan je in combinatie met je eigen private keys en online beschikbare open source software totaal zelfstandig bij je bitcoins. Deze software kan je ook gebruiken om zelfstandig een multisignature adres aan te maken.

De voordelen van een Unchained-Capital multisignature vault

Zelf een multisignature opstelling opzetten met bijvoorbeeld Electrum kan toch een beetje spannend zijn wanneer je niet super technisch bent. Multisignature adressen worden meestal gebruikt om grote bedragen op te slaan. Zelfs als je bijna zeker bent dat je het goed hebt opgezet kan je jezelf toch ongemakkelijk voelen, omdat je niet honderd procent zeker bent. Zelfs 0.1% kans om een groot bedrag aan bitcoins te verliezen is te veel.

Met een multisignature vault van Unchained kan je hetzelfde beveiligingsniveau bereiken, maar het opzetten is veel gemakkelijker en bovendien hoef je maar voor twee keys een veilige locatie te vinden. Je doorloopt de stappen om de keys aan te maken en je vault wordt aangemaakt. Je hoeft je dus niet af te vragen of je het wel goed hebt gedaan en als je toch nog onzeker bent kan je vragen stellen totdat je er zeker van bent. Unchain-Capital maakt multisignature dus toegankelijk voor iedereen!

Bovendien kan je er met een slimme setup voor zorgen dat je bitcoins niet verloren gaan in het geval van overlijden. Met de juiste legale papieren kan je ervoor zorgen dat Unchained voor de nabestaanden tekent. Als je dus één key bij familie of vrienden neerlegt kunnen ze twee keys in handen krijgen als je er niet meer bent, terwijl ze er maar één hebben zolang je nog wel leeft. Ze kunnen dus alleen na je dood de bitcoins verzenden. Met een multisignature setup helemaal in eigen beheer zou dit veel ingewikkelder zijn. 

Als je een multisignature opstelling op wil gaan zetten raden we je aan om eerst onze algemene informatie over multisignature te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bescherm Jezelf Tegen Verlies Of Diefstal Van Je Backup Seed Met De Trezor Shamir HODL Pack!Verdeel De Toegang Tot Je Private Keys Super Veilig Over 5 Locaties!

Dit pakket bevat een Trezor Model T en 5 Cryptosteel Capsules. Hierdoor kan je met het Shamir's Secret Sharing Schema 5 verschillende shares van de backup seed aanmaken, waarvan er 3 nodig zijn om de private key te kunnen herstellen. Dit betekent dat je deze vuurvaste en vloed bestendige shares over 5 verschillende locaties kan verspreiden. Zelfs als de shares op twee van de vijf locaties gestolen worden of kwijtraken zal je de bitcoins niet verliezen. Dit is een super robuuste setup, waarmee de kans op verlies of diefstal van jouw bitcoins zo goed als uitgesloten is. Zolang je zelf nog over 3 van de 5 shares beschikt, beschik je nog over de private key van je bitcoins!