Nieuw Tijdperk Voor Bitcoin

Bitcoin hervormd zich van een betaalmiddel naar ‘the internet of money’

De bitcoin prijs gaat momenteel door het dak. Sommige media spreken van een bubbel en anderen voorspellen dat de prijs nog ver (heel) door kan stijgen. Niemand kan in de toekomst kijken, maar een stijging van de waarde van het netwerk maakt een prijsstijging waarschijnlijker.

Wij denken dat er een nieuw tijdperk voor Bitcoin is aangebroken en zien een gigantische stijging in de waarde van het Bitcoin netwerk. We denken dat de prijs nog verder omhoog zal gaan, maar onderweg kunnen er correcties van 10 tot 30% plaatsvinden. Dit is in cryptocurrencies heel normaal.

Segwit maakt Bitcoin ‘the internet of money’
Investeerders gaan in Bitcoin
Verschillende landen legaliseren Bitcoin en Rusland gaat mijnen
Jarenlange ‘scaling issue’ is gedeeltelijk opgelost
Bitcoin netwerk is beter beveiligd dan ooit
Kies en bestel de beste hardware wallet

Segwit maakt Bitcoin ‘the internet of money’

Volgende week wordt een belangrijke update genaamd Segwit in Bitcoin geïntegreerd. Dit betekent dat er ongeveer twee keer zoveel transacties door het netwerk verwerkt kunnen worden terwijl er niet meer data gebruikt hoeft te worden. Nog belangrijker is het feit dat Segwit zogenaamde ‘2nd layers’ mogelijk maakt.

Hierdoor zullen alle functies die nu alleen bij altcoins mogelijk zijn ook in Bitcoin geïntegreerd kunnen worden via ‘side chains’. Rootstock (RSK) en Lightning Network (LN) zijn al bijna klaar om online te komen en zullen smartcontracten, micro betalingen en privacy naar het Bitcoin netwerk brengen.

In de maanden en jaren die hierop volgen zullen alle andere denkbare blockchain toepassingen ook op deze manier aan het Bitcoin netwerk worden toegevoegd. Dit transformeert Bitcoin van een betaalmiddel naar ‘the internet of money’ en bovendien zorgt het ervoor dat de capaciteit van het netwerk exponentieel opgeschaald kan worden!

Investeerders gaan in Bitcoin

Na jaren begint de slechte reputatie van Bitcoin eindelijk naar de achtergrond te verdwijnen. Mainstream media als CNBC en Bloomberg beginnen positieve stukken over Bitcoin uit te zenden en bekende investeerders beginnen het in hun portfolio op te nemen.

GBTC, de enige Bitcoin tracker die op Wallstreet verkrijgbaar is kost al 7500 USD per bitcoin op het moment van schrijven. Dit betekent dat de vraag onder investeerders enorm is en dat ze zelfs ongeveer 90% premium willen betalen!

Verschillende landen legaliseren Bitcoin en Rusland gaat mijnen

In Japan is bitcoin als een officiële currency uitgeroepen en de verwachting is dat ongeveer 200.000 winkels het dit jaar nog gaan accepteren. Ook Australië, Zuid Korea, India en Rusland is bezig met de legalisatie van Bitcoin. Rusland will zelfs op grote schaal bitcoin gaan mijnen. Dit kan betekenen dat Rusland van plan is bitcoin in de schatkist te gaan houden!

Jarenlange ‘scaling issue’ is gedeeltelijk opgelost

De groei van Bitcoin is jarenlang vertraagd door een aanhoudend debat over hoe de capaciteit van Bitcoin vergroot moet worden. Een kant van het debat zag Segwit als de oplossing en de tegenstanders hiervan vonden dat de blokken vergroot moeten worden. Volgende week wordt Segwit eindelijk geïmplementeerd en de recente ‘hardfork’ heeft voor de andere kant van het debat een eigen coin gecreëerd. Hierdoor kunnen nu beide kanten door met het ontwikkelen van hun eigen visie.

Bitcoin netwerk is beter beveiligd dan ooit

De beveiliging van het Bitcoin netwerk volgt de prijs. Deze sterke prijsstijging zorgt dus dat het Bitcoin netwerk nog beter beveiligd gaat worden (mijners beveiligen het netwerk en na een prijsstijging gaan meer mensen mijnen). Een van de belangrijkste factoren die het Bitcoin netwerk waarde geeft is het feit dat het het best beveiligde netwerk op de wereld is.

De veiligheidsrisico’s liggen momenteel alleen bij de gebruiker. Online wallets en exchanges worden regelmatig gehacked. Gelukkig kunnen hardware wallets dit risico zo goed als geheel uitsluiten.

Conclusie

De prijs van bitcoin is gigantisch gestegen, maar de fundamentals ondersteunen dit ook. In onze optiek is er dus ook nog geen bubbel, maar een flinke correctie op korte termijn is heel normaal (is al een paar keer gebeurd dit jaar).

Wanneer investeerders en overheden in Bitcoin gaan kunnen niet biljoenen, maar triljoenen instromen in de nog kleine markt kapitalisatie van bitcoin (70,7 biljoen) en zal de prijs theoretisch nog moeten verveelvoudigen. Een prijs op lange termijn van tien of honderdduizenden Euro’s is zelfs realistisch.

 

5/5 - (33 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!