De oprichter van bitcoin.com heeft al zijn bitcoins verkocht volgens het AD. Het slechtste artikel ooit! Hier de echte situatie!

Bitcoin is gebroken volgens de oprichter van Bitcoin.com

Gisteren publiceerde het AD dat de oprichter van bitcoin.com, Emil Oldenburg, al zijn bitcoins heeft verkocht omdat het niet meer werkt als een valuta en totaal gebroken is. Dit artikel is zeer eenzijdig en bevat bovendien technische onjuistheden waaruit blijkt dat de schrijver niets van Bitcoin begrijpt.

Ook kwam dit bericht precies een dag voordat Coinbase ineens per direct volle ondersteuning voor Bitcoin Cash aankondigde. Dit terwijl het al maanden de planning was om alleen het opnemen van Bcash mogelijk te maken voor degenen die er recht op hadden omdat ze BTC bezaten tijdens de fork.

Daarom was het juist de verwachting dat de prijs van Bcash zou crashen, omdat het alleen maar verkocht zou gaan worden door degenen die het beschikbaar kregen. Dit maakt het kopen van Bcash op die dag een zeer onlogische actie zonder voorkennis.

Het AD artikel is super slecht
Het gaat beter dan ooit met bitcoin, maar daar is niets over geschreven.
Waarschijnlijk is dit de 2e aanval
Conclusie
Bewaar je cryptocurrencies veilig

Het AD artikel is super slecht

De titel is sterk

De titel van het AD artikel is perfect samengesteld om angst te zaaien. Er circuleerde zelfs artikelen op het web waar er in plaats van over de oprichter van bitcoin.com over de oprichter van Bitcoin gesproken werd. Dit zet lezers die weinig of niets van Bitcoin afweten direct op het verkeerde spoor.

Het lijkt in beide gevallen namelijk dat een grote naam in de Bitcoin gemeenschap het vertrouwen in BTC heeft verloren, terwijl bijna niemand deze man kent en het al bekend was dat bitcoin.com all in ging op Bcash omdat de CEO genaamd Roger Ver al jaren een heilige oorlog voert voor grotere blokken in de Bitcoin blockchain.

verkoopt bitcoins
Oprichter bitcoin verkoopt al zijn bitcoins?!?!

De inhoud is slecht

De inhoud van het AD artikel is slecht en eenzijdig. Dit is zeer kwalijk omdat duizenden mensen dit lezen en hier hun keuzes op baseren. Een journalist zou verstand van zaken moeten hebben en beide kanten van het verhaal moeten belichten.

Transacties worden niet gekeurd door 6 mijners

Het artikel beschrijft dat de transactie door 6 mijners goedgekeurd moet worden. Dit slaat totaal nergens op. Alle mijners keuren de transacties samen en de meerderheid moet het erover eens zijn. Dit wordt decentralisatie genoemd.

bitcoin cash pomp

Wanneer je een hoge fee betaald duurt je transactie niet lang

Verder wordt er gezegd dat de fees zijn opgelopen naar 26 dollar en dat gebruikers op piek momenten wel 400 minuten moeten wachten voordat hun transactie verwerkt wordt. Er zijn door de populariteit van Bitcoin inderdaad meer transacties dan dat er capaciteit is in de blokken.

De markt bepaald welke transacties snel door gaan

Welke transacties worden verwerkt wordt bepaald door marktwerking. Mijners verwerken eerst de transacties met de hoogste fees, omdat zij die fees verdienen. Wanneer je dus een fee betaald die hoog genoeg is wordt je transactie binnen tien minuten verwerkt en wanneer je een lage fee betaald duurt je transactie langer, maar is het wel goedkoop.

De schrijver laat het lijken dat je voor een bitcoin transactie een hoge fee betaald EN dat het lang duurt. De situatie echter is dat je een hoge fee betaald OF het duurt lang. Er zijn goede tools om te bepalen hoe hoog de fee moet zijn om je transactie direct door te laten gaan en sommige wallets kunnen het voor je berekenen.

De claim van meneer Oldenburg is vreemd

Meneer Oldenburg beweerd dat hij 50 dollar heeft betaald en dat het nog steeds 12 uur duurde om zijn BTC te verkopen. De rest van het artikel doet vermoeden dat het een gigantisch bedrag is wat hij heeft verkocht. Een fee van 50 dollar EN 12 uur lijkt zeker niet waarschijnlijk.

Je zou van iemand die al jaren in de Bitcoin wereld actief is toch wel kunnen verwachten dat hij weet hoeveel fee hij moet betalen om zijn transactie binnen 10 minuten verwerkt te hebben? Ook zou iemand die tonnen of miljoenen uitcasht zich toch niet moeten druk maken over een paar dollar fee extra om zo’n belangrijke transactie direct uit te laten voeren. Waarom heeft deze transactie 12 uur geduurd??

bitcoin crash

Het gaat beter dan ooit met bitcoin, maar daar is niets over geschreven.

Eigenlijk gaat het momenteel super goed met Bitcoin. De hoge fees zijn zeker een probleem, maar nieuwe innovatie om dit te verlichten is binnen handbereik. Daarnaast kunnen er nog triljoenen instromen in de markt kapitalisatie van maar 300 biljoen wanneer het alleen maar als digitaal goud wordt gebruikt, waarvoor de hoogte van fees niet zo belangrijk is. Verder staan we aan de vooravond van mainstream adoptie.

Lightning Network had eerste geslaagde transactie

Een paar weken geleden is de eerste Lightning transactie met succes uitgevoerd. Het Lightning Netwerk is een zogenaamde ‘2nd layer’ op Bitcoin waardoor kanalen geopend kunnen worden waarin je instant en super goedkoop anonieme betalingen kan maken met bitcoins zonder de blockchain te belasten.

Het netwerk is gecreëerd doormiddel van smartcontracten waarin alle spelers eerlijk moeten zijn. Wanneer een van de partijen zich niet aan de afspraken houdt wordt de transactie automatisch naar de blockchain verwezen waardoor de transactie toch volgens afspraak verloopt. De blockchain dient dus een soort rechtbank. Lightning transacties zijn dus net zo veilig als normale Bitcoin transacties maar veel sneller en goedkoper.

Lightning transacties zijn nu dus al mogelijk, maar er moeten nog applicaties voor gebouwd worden en dit heeft tijd nodig. Het is de verwachting dat deze applicaties het komende jaar uitgerold zullen worden en dat Lightning transacties dan voor de consument bruikbaar worden.

Op Bcash is het Lightning netwerk in principe ook mogelijk, maar omdat ze aan de Segwit upgrade niet hebben meegedaan is het veel moeilijker te implementeren en is het een stuk minder veilig. Wanneer het Lightning netwerk voor iedereen beschikbaar is zal Bitcoin niet alleen beter zijn dan Bcash als digitaal goud, maar ook beter voor dagelijkse betalingen.

Rootstock maakt smartcontracten op BTC mogelijk

In het begin van deze maand is ook RSK online gekomen. RSK maakt smart contracten als bij Ethereum mogelijk op een ‘side chain’ van Bitcoin. RSK is sneller, goedkoper en beter beveiligd dan Ethereum en heeft een veel grotere transactie capaciteit. RSK kan de blockchain ontlasten programmeerbare transacties van de Bitcoin blockchain af te halen en daarnaast nog marktaandeel van Ethereum afpakken.

Bitcoin Futures zijn uit

Deze maand zijn er 2 verschillende Bitcoin futures uitgekomen waardoor Wallstreet nu ook in Bitcoin kan beleggen. Naast het feit dat dit nieuw kapitaal aan zal trekken geeft het ook vertrouwen waardoor een ETF op korte termijn ook waarschijnlijker wordt. Bitcoin heeft deze financiële producten wel en voor Bcash zal het waarschijnlijk nog een lange weg zijn om ze te krijgen, omdat deze altcoin nog geen half jaar oud is.

Waarschijnlijk is dit de 2e aanval

Een tijdje geleden heeft een aanval op het Bitcoin netwerk plaatsgevonden waarbij een FLAW in Bcash gecombineerd met het afblazen van de 2x hardfork en marktmanipulatie werd gebruikt om de merknaam en mijners van Bitcoin te stelen. Roger Ver, de CEO van bitcoin.com had hier een belangrijk aandeel in.

Lees hier over de aanval op het Bitcoin netwerk

Het lijkt erop dat vandaag de volgende poging was door net als bij de vorige aanval een combinatie van factoren te gebruiken. Roger Ver en andere rijke bitcoiners hebben op een strategisch moment hun BTC gedumpt en BCH (Bcash) gekocht om de prijs op te pompen. Deze factoren hielpen mee:

De plotselinge volledige ondersteuning van Coinbase

Coinbase had aangegeven Bcash alleen vrij te maken voor degenen die er recht op hebben, maar vanuit het niets kwamen ze naar buiten dat het ook verhandeld en opgeslagen kan worden. Wanneer het alleen uitgegeven zou worden was het te verwachten dat het de prijs zou drukken omdat een deel direct verkocht zou worden. Er zouden geen extra kopers zijn omdat deze coins er al waren, maar alleen nog niet gebruikt konden worden.

Door de volledige ondersteuning veranderd deze negatieve situatie ineens in een zeer positieve gebeurtenis. Mensen kunnen ineens Bcash kopen op de meest populaire Bitcoin exchange. De onverwachte stap van Coinbase in combinatie met de andere factoren komt zeer verdacht over.

Het online komen van de CME futures

Afgelopen zondag zijn de CME futures op de markt gekomen waardoor het gemakkelijk wordt om bitcoin te shorten. De verwachting was dat een dip in Bitcoin extra kracht zou krijgen doordat het gesteund wordt door short posities van de grote jongens van Wallstreet.

Golf van negatieve berichten

Net als bij de vorige aanval werd de media gebruikt om de Bcash pomp en Bitcoin dump kracht bij te zetten. Vorige keer werden mensen betaald om op social media te posten en deze keer worden artikelen in mainstream media gebruikt. Roger Ver zal zelfs op CNBC zijn verhaal doen hoe slecht Bitcoin wel niet is en dat Bcash de oplossing bied.

Conclusie

Raadpleeg altijd verschillende bronnen

Wanneer je Bitcoin interessant vind raadpleeg meerdere bronnen en ga niet alleen uit van dit artikel in het AD of informatie op bitcoin.com. Bitcoin geniet de infrastructure, het netwerk effect en heeft veruit de beste programmeurs die het netwerk continu verbeteren en bewaken. Bcash is ontstaan met een ernstige flaw (EDA) en de bitcoin.com wallet is onbetrouwbaar. Zo moet je bijvoorbeeld online zijn om je private key aan te maken (zeer onveilig). Ook is het op zijn minst vreemd dat een Bcash pomp altijd hand in hand gaat met een BTC correctie waarbij verschillende gebeurtenissen toevallig net op dezelfde dag plaats vinden………………

Het nadeel van grote blokken

De grotere blokken van Bcash zorgen er verder voor dat het op termijn onbetaalbaar wordt een ‘full node’ te runnen. Hierdoor zal het netwerk op den duur gecentraliseerd zal worden. Ook zorgen grote blokken voor centralisatie onder mijners en wordt het gemakkelijker voor mijners het netwerk aan te vallen of over te nemen.

Bitcoin is veel interessanter dan Bcash

Bitcoin is vooral op lange termijn veel interessanter en zal via ‘2nd layers’ uitgroeien tot ‘the internet of trust and value’. Ook zal de capaciteit in plaats van linear (met grotere blokken) exponentieel (met 2nd layers) groeien en zullen transacties op lange termijn veel sneller en goedkoper zijn. Maar het belangrijkste is dat Bitcoin de enige echt gedecentraliseerde cryptocurrency is met veruit het hoogste veiligheidsniveau.

Dit wil niet zeggen dat Bcash geen goede investering kan zijn. Op korte termijn kan het nog wel verder stijgen wanneer situaties als vandaag zich voor doen. Ook is Bcash een goede hedge tegen dalingen in de bitcoin prijs, vaak beweegt de BCH prijs zich tegenovergesteld aan de BTC prijs.

 

5/5 - (34 stemmen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!