papieren bitcoins

Exchanges Verkopen Papieren Bitcoins, Dus Haal Je BTC Daar Zo Snel Mogelijk Weg! Zo Sla Je Jouw Bitcoins Zelf Op.

De berenmarkt van 2022 is heftig, maar tegelijk ook heel erg nodig. Crypto bedrijven die omgevallen zijn maakten zich schuldig aan fractioneel bankieren: Dit betekend dat ze papieren bitcoins verkochten. Bitcoins die op de blockchain niet bestaan, maar uit het niets op de ballans van de exchange zijn gezet. Van FTX weten we dat ze voor 1.4 miljard aan bitcoins aan klanten te goed hadden, terwijl ze zelf GEEN bitcoins hadden! Dit is 1.4 miljard dat normaal gesproken de Bitcoin prijs op zou drijven. Waarschijnlijk zijn er veel meer exchanges die zich hier schuldig aan hebben gemaakt. Wij denken dus ook dat fractioneel bankieren ervoor gezorgd heeft dat we de laatste bullrun geen prijzen van 100k+ bereikt hebben. Dan hebben we het nog niet eens over de miljoenen individuen die hun geld verloren hebben. Alle reden dus om je geld zo snel mogelijk van alle exchanges af te halen!

Begin Direct Met Het Zelf Opslaan Van Je Bitcoins

Het is momenteel zo extreem gevaarlijk om bitcoins op exchanges te hebben dat je ze er het beste direct vanaf kan halen, ook als je geen geld hebt voor een hardware wallet of op de bestelling van je hardware wallet moet wachten. Hieronder zullen we vier niveau’s van zelf custody bespreken. Het eerste niveau is helemaal gratis en kan je direct uitvoeren. Voor de andere niveau’s heb je één of meerdere hardware wallets nodig, daarvoor kan je deze week gebruik maken van de Black Friday acties waardoor je flink kan besparen!

1) Blockstream Green Wallet Met 2FA

Blockstream Green is een online wallet voor zowel desktop als mobiel die je gratis kan downloaden. Omdat het een online wallet is bestaat de mogelijkheid om gehackt te worden, maar door de 2FA functie is dit veel moeilijker dan bij andere online wallets. Een standaard wallet op Blockstream Green is een 2-of-2 multisig wallet waarbij één key net als bij andere wallets in de vorm van 12 tot 24 woorden opgeslagen kan worden, terwijl de andere key op de servers van Blockstream aangemaakt zal worden. Met deze key kan je tekenen met een gekozen 2Fa methode zoals email, SMS, een oproep naar je telefoon of een authenticator app. Als je de wallet en de 2FA op een ander apparaat hebt ingesteld, zal een hacker twee apparaten moeten hacken om je bitcoins te stelen. Dit is vooral momenteel veel veiliger dan je coins op een exchange, dus een gemakkelijke en gratis eerste stap die je direct uit zou moeten voeren!

2) Een hardware wallet

Een hardware wallet kost wat: Maar het zorgt er wel voor dat je bitcoins online onbereikbaar zijn en dus bijna niet te hacken. Een hardware wallet is daarnaast erg gebruiksvriendelijk, het instellen en gebruik ervan is erg gemakkelijk als je de bijgeleverde handleiding volgt. Je kan de bitcoins op je hardware wallet nog beter beveiligen door ‘hidden wallets’ in te stellen. Deze week zijn er mooie kortingen voor zwarte vrijdag, dus bestel je hardware wallet nu!

3)   Een Multisig Vault met Unchained-Capital en twee hardware wallets

Een Vault bij Unchained-Capital voelt bijna als een exchange, maar omdat je zelf 2 van de 3 keys in beheer houd weet je zeker dat je altijd zelf bij je bitcoins kan en dat fractioneel bankieren onmogelijk is. Deze setup maakt het mogelijk om onder begeleiding te leren over multisig, terwijl je de kans op fouten extreem klein houd. Ook kan je jouw bitcoins beschermen tegen brand, overstroming of diefstal door je keys over verschillende locaties te verspreiden. Door de Black Friday kortingen kan je deze week tot bijna €60,- besparen op de hardware wallets voor deze setup!

4)   Je eigen multisignature opstelling met hardware wallets

Als je echt al verder bent en flinke bedragen in Bitcoin bezit is een multisignature opstelling met verschillende hardware wallets optimaal. Het is niet iets wat je zo maar even doet, maar wanneer goed uitgevoerd is het enorm robuust. Het is belangrijk om precies te weten hoe Bitcoin werkt en hoe multisig werkt en alles moet goed uitgedacht worden. Wij hebben een speciale pagina voor multisig met hardware wallets.

Nu Is De Tijd Om Fractioneel Bankieren Uit Te Bannen

Waar we in 2017 de strijd hebben geleverd om gecentraliseerde controle over de Bitcoin code door mijners en exchanges te voorkomen tijdens de block size oorlog, zitten we nu midden in de strijd om fractioneel bankieren te verslaan. De 21 miljoen hardcap is één van de belangrijkste features van Bitcoin en het printen van papieren bitcoins door exchanges zal deze beperking in aanbod op een kunstmatige manier breken. Dit is een enorm belangrijke strijd: Goud heeft deze strijd verloren, het is aangetoond dat goud permanent gemanipuleerd wordt met papieren ongedekte goud certificaten. 

Bitcoin VS Goud

We hoeven niet de hoop meteen op te geven omdat goud deze strijd verloren heeft, want Bitcoin heeft een paar eigenschappen waardoor het veel beter bestand is tegen fractioneel bankieren:

  • Bitcoin kan zo goed als gratis over het Lightning Netwerk verstuurd worden en zal direct gesetteld worden. Papieren bitcoins voegen dus niks toe aan gebruikersgemak. Voor goud is er wel een enorm verschil. 
  • Je kan de hoeveelheid en echtheid van een Bitcoin direct en gratis verifiëren. Voor het verifiëren van goud is altijd vertrouwen in een 3e partij nodig en het is duur waardoor het vaak helemaal niet gebeurd.
  • Centrale banken bezitten goud en geen Bitcoin. Dit betekent dat er in de Bitcoin industrie geen bailouts mogelijk zijn omdat er geen ‘lender of last resort’ is, terwijl dit in de goud industrie wel het geval is. Fractioneel bankieren met goud kan in leven gehouden worden door bailouts wanneer het mis gaat, terwijl crypto bedrijven momenteel totaal imploderen. Wat er nu gebeurd is dus enorm bullish, omdat het een wel eens een aanwijzing kan zijn dat Bitcoin is aan het winnen waar goud verloren heeft door fractioneel bankieren van zich af te schudden!
  • Goud manipulatie begon in de jaren dat er nog geen internet was. Alle informatie werd toen van bovenaf gevoerd door dezelfde partijen die zich met fractioneel bankieren bezig houden: De media en universiteiten waren de enige informatie bronnen, dus niemand begreep wat fractioneel bankieren was. Omdat we nu het internet hebben en in het informatie tijdperk leven, is het veel makkelijker om deze zaken aan het licht te brengen en bewustzijn te creëren. 

Sommige exchanges leveren Proof of Reserve, exchanges die dit niet doen zouden bij voorbaat verdacht moeten worden van fractioneel bankieren en dus geboycot moeten worden. PoR is echter niet helemaal waterdicht: De enige manier om sluitend bewijs te krijgen dat je de Bitcoin bezit is door het naar je eigen wallet te laten sturen en met je eigen node te verifiëren.

Een Hoopvolle Trend

Haal je jouw bitcoins van de exchanges en stuur je ze naar je eigen wallet? Je bent niet de enige! Tot de grote crash in maart 2020 nam het aantal BTC op exchanges al maar toe, maar daarna zagen we een trendomkeer. Nu al meer dan anderhalf jaar neemt het aantal BTC op exchanges af en na het opblazen van FTX is dit in een flinke stroomversnelling gekomen. Dit is extreem bullish voor Bitcoin voor de lange termijn, want het maakt fractioneel bankieren veel moeilijker!

Bij het zien van deze trend is het ook belangrijk te beseffen dat je in zo’n situatie niet de laatste wil zijn om je bitcoins terug te vragen. Als een exchange niet alle bitcoins bezit die ze hun klanten schuldig zijn zullen ze in de eerste instantie wel uitkeren, maar als de echte bitcoins op zijn zullen ze opnames bevriezen. Zorg dus dat je het voor bent en haal nu al je bitcoins van de exchanges af!

Geef ons vijf sterren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday Acties! Ontvang Nu Tot 30% Korting Bij De Aankoop Van Een Hardware Wallet!Druk Op De Knop Beneden Om Alle Acties Te Bekijken!

Deze hele week geven hardware wallet fabrikanten mooie kortingen of gratis Bitcoin weg als je een hardware wallet koopt. Vergelijk de acties en maak gebruik van de beste deal! Een perfecte gelegenheid om met veilige zelf-custody te beginnen of om je huidige setup uit te breiden!