Gebruik Wasabi Wallet om je bitcoins te mixen via een coinjoin

wasabi wallet

Wasabi Wallet is een privacy gefocuste wallet die coinjoin ondersteund. Via coinjoin kan je bitcoins mixen en hiermee de privacy en fungibiliteit van je coins dramatisch verbeteren. Wasabi is een desktop wallet voor Mac, Linux en Windows en werkt met Chaumian Coinjoin. Belangrijke privacy maatregelen om een coinjoin veilig uit te kunnen voeren zijn in de wallet geïntegreerd. Met de Wasabi Wallet alleen kan je dus veilig en anoniem bitcoins mixen.

Wat is de Wasabi Wallet?

user interface

WASABI is een wallet met een simpele UI waarbij je net als bij een normale wallet een recovery seed aan moet maken en een wachtwoord in moet stellen. Met deze wallet kan je bitcoins ontvangen en versturen, maar de UTXO’s worden gescheiden gehouden en moeten gelabeld worden.

Doordat de UTXO’s gescheiden worden gehouden is het voor een buitenstaander onmogelijk om op de blockchain te zien dat ze bij één en dezelfde persoon horen (zolang eerdere activiteiten buiten Wasabi dit nog niet verraden hebben). Dit maakt het voor chain analyse bedrijven stukken moeilijker om jouw onchain activiteiten in kaart te brengen. 

Voor elke UTXO wordt aangegeven wat het privacy niveau is en door de UTXO’s die niet anoniem zijn eerst aan een coinjoin mee te laten doen kan je er dus voor zorgen dat je alleen bitcoins de wallet uitstuurt, waarvan je bijna zeker weet dat het bij niemand bekend is dat ze van jou zijn. Dit zal zowel jouw privacy als de fungibiliteit van de bitcoins flink verbeteren.

Hoe werkt de coinjoin functie van Wasabi?

wasabi wallet coinjoin

In het menu kan je op de ‘coinjoin’ tap klikken en de UTXO’s selecteren die je mee wil laten doen. Hierna kan je de opdracht bevestigen en zullen deze UTXO’s in de volgende coinjoin meedoen. Wanneer er honderd deelnemers zijn bereikt of een bepaalde tijd verstreken is zal de coinjoin automatisch beginnen. Je zal voor elke output van de coinjoin transactie een nieuwe UTXO in je wallet te zien krijgen. 

Stel je voor dat het minimum 0.1 BTC is en dat je voor 0.27 BTC UTXO’s selecteert om mee te doen in een coinjoin van totaal honderd personen (fee even buiten beschouwing gelaten). In dit geval zal je na de coinjoin drie outputs krijgen en dus drie nieuwe UTXO’s in je wallet zien (de oude UTXO’s zullen verdwijnen). 

Alle UTXO’s zullen in één onchain transactie op een hoop gegooid worden en vervolgens zal iedereen zijn inzet terug krijgen in de vorm van nieuwe outputs. In dit geval zal je twee outputs van 0.1 BTC krijgen en één output van 0.7 BTC. De twee outputs van 0.1 worden blinde outputs genoemd en zijn anoniem, omdat iedereen outputs van dit bedrag heeft ontvangen en ze dus niet van elkaar te onderscheiden zijn.

De output van 0.7 wordt de wisseltransactie genoemd en is niet anoniem, omdat blockchain analisten kunnen weten dat jij met een inzet van 2.7 recht hebt op een wisseltransactie van 0.7. De wisseltransactie zal in de wallet als niet anoniem gelabeld zijn en moet je dus in de volgende coinjoin weer opnieuw mixen.

Het IP adres wordt ook beschermd

wasabi wallet mixen

Terwijl je een coinjoin uitvoert is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat niemand kan traceren dat jij achter de transacties zit. Als iemand via jouw IP adres kan zien dat jij de transacties maakt kan je mixen wat je wil, maar het zal je privacy niets verbeteren. Om de bron van de transacties te verbergen is het belangrijk om een eigen full node te draaien en TOR te gebruiken om het IP adres te verbergen.

Wasabi zal automatisch met TOR verbinden als je het geïnstalleerd hebt. Als dit niet het geval is maakt dat niet uit, TOR is ook in de wallet ingebouwd. Met Wasabi zal je dus altijd automatisch via TOR verbinden, je kan dit realtime controleren onder in het scherm als de wallet open is. Wasabi zal ook automatisch met een full node verbinden als er één aanwezig is. Wanneer dit niet het geval is zal de interne node gebruikt worden die op het gebied van privacy bijna net zo effectief is. Bovendien kan je tegenwoordig gemakkelijk een full node in de Wasabi wallet installeren. 

Wasabi Wallet met hardware wallets

Wasabi is compatibel met hardware wallets zoals Trezor, Coldcard en Ledger, maar met de coinjoin functie helaas (nog) niet. Om een coinjoin te doen moet je dus nog steeds een hot wallet gebruiken. Om gemixte coins op te slaan kan je echter wel veel beter de Wasabi Wallet in combinatie met een hardware wallet gebruiken. 

De web wallet van een hardware wallet is namelijk gehost op een server en kan de master public key lekken, waardoor de verschillende UTXO’s aan elkaar gelinkt kunnen worden. Als je de bitcoins op de Wasabi Wallet zet en deze beschermd met een hardware wallet, is dit net zo veilig maar heb van het risico om je privacy te verliezen geen last. Bovendien doe doe je de verificatie in Wasabi met en full node, terwijl je bij de web wallets de node van de provider moet vertrouwen.

KLIK HIER OM DE WASABI WALLET TE DOWNLOADEN

KLIK HIER OM EEN TREZOR DIRECT BIJ DE FABRIKANT TE BESTELLEN

KLIK HIER OM EEN COLDCARD DIRECT BIJ DE FABRIKANT TE BESTELLEN

KLIK HIER OM EEN LEDGER DIRECT BIJ DE FABRIKANT TE BESTELLEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bescherm Jezelf Tegen Verlies Of Diefstal Van Je Backup Seed Met De Trezor Shamir HODL Pack!Verdeel De Toegang Tot Je Private Keys Super Veilig Over 5 Locaties!

Dit pakket bevat een Trezor Model T en 5 Cryptosteel Capsules. Hierdoor kan je met het Shamir's Secret Sharing Schema 5 verschillende shares van de backup seed aanmaken, waarvan er 3 nodig zijn om de private key te kunnen herstellen. Dit betekent dat je deze vuurvaste en vloed bestendige shares over 5 verschillende locaties kan verspreiden. Zelfs als de shares op twee van de vijf locaties gestolen worden of kwijtraken zal je de bitcoins niet verliezen. Dit is een super robuuste setup, waarmee de kans op verlies of diefstal van jouw bitcoins zo goed als uitgesloten is. Zolang je zelf nog over 3 van de 5 shares beschikt, beschik je nog over de private key van je bitcoins!