Protonmail

Home » Privacy » Protonmail

Bescherm je privacy met de beveiligde email service van Protonmail

protonmail

Protonmail is een email service waarbij privacy de hoogste prioriteit heeft. Emails verzonden met protonmail worden doormiddel van cryptografie onleesbaar gemaakt voor alle tussenpersonen. Alleen de ontvanger heeft de sleutel om de boodschap te lezen. Het bedrijf achter protonmail bevind zich in Zwitserland, een land waar privacy eigendomsrecht nog betekenis hebben.

Je kan zowel voor een gratis als voor een betaald account kiezen. Als het alleen om mailen gaat voldoet een gratis account prima. Als je van extra functionaliteiten gebruik wil kunnen maken kan je altijd upgraden naar een betaald account. Je kan met bitcoin betalen, wat de privacy ook weer ten goede komt. Ze hebben aangegeven dat ze de ontvangen bitcoins vooral hodlen, dus ze zullen ze waarschijnlijk niet direct dumpen voor vies fiat.

Wat is Protonmail?

beveiligde email

Protonmail is een email service waarmee de verzonden informatie en dus de privacy van de gebruiker door encryptie wordt beschermd. Partijen die de data van de email doorsturen, zoals de server en de internetprovider kunnen de informatie niet lezen. Bovendien kan Protonmail zelf ook niet bij de email, ze kunnen overheidsinstanties dus geen informatie geven als ze daarom vragen. Daarnaast kan je ook nog eens 2FA gebruiken, waardoor het hacken van je email account extreem moeilijk wordt. 

Zelf leggen ze het verschil tussen Protonmail en normale email services uit als het verschil tussen een verzegelde envelop en een postkaart. Een email versturen met bijvoorbeeld Gmail wordt vergeleken met een postkaart, omdat iedereen die de postkaart in handen krijgt kan lezen wat erop staat. Protonmail is de verzegelde envelop, omdat de postbode niet kan weten wat er in de brief staat.

Extra services van Protonmail

Als je een betaald account aanmaakt kan je zowel van extra functionaliteiten als van uitgebreidere bestaande functionaliteiten genieten. Zo kan je bijvoorbeeld een beveiligd email adres voor een domeinnaam die je bezit aanmaken en email filters en automatisch antwoord instellen.

Bovendien is opslagruimte en de klantenservice stukken uitgebreider. Toch voldoet een gratis account als je gewoon veilig wil emailen, de betaalde service is vooral handig voor bedrijven. Naast een email service levert Protonmail ook nog een aparte VPN service.

Beveiligde email voor bitcoiners

Voor bitcoiners kan beveiligde email erg belangrijk zijn. Communicatie met en inloggen bij een exchange gaat vaak over de mail en als derde partijen kunnen zien dat jij je met bitcoin bezighoud is de kans op een hack veel groter. Bovendien kan je jouw email account beveiligen met 2FA, dus het hacken van jouw account bij een eventuele exchange via jouw email is veel moeilijker.

Ook wordt een public key vaak over de mail verzonden ome een betaling van iemand te ontvangen. Als externe partijen dit kunnen lezen zal het bitcoin gebruik bij hen bekend zijn en worden bovendien verschillende online hacks waarschijnlijker. De beste manier om je bitcoins te beschermen is door te zorgen dat niemand weet dat je ze hebt, dus kan je het beste al je activiteiten over beschermde mail doen. HIER kan je een beveiligd email account aanmaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beveilig Je Bitcoins Optimaal Met De Shamir's HODL Pack Actie Van TrezorVerdeel Je Backup Seed Van De Trezor T Over Vijf Crypto Steel Capsules

Dit pakket bevat een Trezor Model T hardware wallet en vijf Crypto Steel capsules. Hiermee kan je met Shamir's Secret Sharing je backup seed super veilig over 5 verschillende locaties verspreiden. Je kan zelf instellen hoeveel uit de vijf delen je nodig hebt om je wallet te herstellen. Met dit pakket weet je zeker dat je jouw Bitcoins niet zal verliezen bij een inbraak of een brand!